Od folklóru k tetovaniu alebo ako ma stretla najkrajšia vec v živote

Kariéra umelkyne alebo príprava na materstvo?

Tak to je otázka, ktorú dostávam v poslednej dobe asi najviac zo strany môjho okolia. Od toho dňa,kedy som zverejnila na môj instagram fotografiu môjho prvého sono-screeningu mojej malej lásky, ktorú nosím pod srdcom. Áno, je to láska. Keďže je to pocit nový, zatiaľ nepoznaný, všetko som si začala uvedomovať až postupne. Aj keď sa priznám, že po bábätku som túžila už dlhšie, ale to vám rozpoviem potom neskôr, keďže som sa dala konečne na písanie blogu, takže bude na to priestor. Momentálne mi to príde ako najlepšia aktivita, ktorú môžem robiť a cítiť sa pritom aspoň trochu kreatívne.

Kto ja som a čo robím - vlastne tvorím, tí čo ma poznáte tak viete, a tí ktorí neviete tak som tak trochu extrovertná introvertka, ešte donedávna žijúca v Bratislave, študentka vysokej školy výtvarných umení, milovníčka života. Ľúbim slnko, kvety, folklór,ľudové výšivky, prírodu a svoju rodinu. Mám tiež rada levanduľový čaj a jeho vôňu, dlhé hĺbavé rozhovory s kamarátmi a v neposlednom rade krásne zmysluplné tetovania.

Folklór a tetovanie? Pre mnohých možno nepredstaviteľná kombinácia, no pre mňa dokonalé prepojenie toho čo mám rada a čo ma naozaj vystihuje. Téma folklóru sa začala objavovať v mojej tvorbe na vysokej škole a postupne sa tak stala súčasťou mojou každodennou, a tak i mojím vyjadrovacím prostriedkom. Láska a obdiv k folklóru ma priviedli k semestrálnemu umeleckému projektu, kde som tetovala dievčatám na telo tradičné slovenské ornamenty alebo výšivky pochádzajúce z ich regiónu. Súčasťou projektu boli fotografie a rozhovory s dievčatami a ich osobité príbehy. Lebo tie ma vždy veľmi fascinovali. Poctivo som si vyberala ľudí, ktorí majú naozaj vzťah k danej téme a má tradičné tetovanie pre nich hlbší význam. Tým chcem povedať, že to neostalo iba na estetickej úrovni.

Projekt tak nabral koncept, ktorý sa okoliu páčil a postupne sa mi začali ľudia ozývať, že by tetovanie chceli tiež. Tomu by som sa chcela podrobnejšie venovať neskôr v ďaľšom príspevku, lebo je to veľmi obsiahla téma, ktorá si vyžaduje veľa priestoru. Slovenské tradičné vzory a ornamenty sú hotovou vedeckou disciplínou a verím, že vás to bude zaujímať. A tak vám budem v mojich príspevkoch s hrdosťou približovať naše kultúrne dedičstvo, o ktorom u nás ľudia na Slovensku podľa môjho názoru ešte stále málo vedia.

Teraz sa ale vrátim naspäť k môjmu tehotenstvu. Predstavovala som si, že budem tvoriť do poslednej chvíľky, dokedy mi to môj organizmus dovolí. Ale ako už vieme, vždy je všetko ináč ako si naplánujeme. A tak to bolo aj v mojom prípade.

Mám rizikové tehotenstvo a tak namiesto zdobenia ľudskej kože, trávim teraz najviac času behaním po vyšetreniach a v posteli s kľudovým režimom . Stala sa však jedna vec. Môj instagram doposiaľ plný kresieb a tetovačiek zo dňa na deň vystriedali fotografie detského oblečenia a moje najnavštevovanejšie webstránky v poslednej dobe sú www.babyshop.com alebo www.predeti.sk :D

Síce to som asi mohla čakať, ,že sa vomne spustia také tie bežné mamičkovské ''problémy '', lebo je to úplne prirodzené. A ja sa na to veľmi teším...

Skutočnosť, že teraz nemôžem tvoriť ma samozrejme zo začiatku veľmi mrzela . Musela som objednaných ľudí presunúť na dobu zatiaľ neurčitú, ale všetci ste tak veľmi skvelí a chápaví, najmä tí čo mi píšete že to nevadí a že si počkáte keď budem zasa ready. Za čo vám sa vám chcem veľmi pekne poďakovať!

Zdravie je predsa na prvom mieste, teda u mňa určite a hlavne ja už som zodpovedná aj za ten zázračný malinký život čo vo mne rastie. Stať sa matkou vnímam ako obrovský dar a je to zázračné. Otom vám chcem napísať potom, ako prípravu na materstvo prežívam a čo je na tom čarovné.

Snáď sa vám tento prvý príspevok aspoň trošku páčil a zaujal. Som vďačná každému kto čítal až dokonca.

Prajem vám pekný jesenný deň

Kvetoslava_tattoo_

instagram

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
14
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Kvetoslava Bobáková pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.