Vegetarian, Vegan, Bez mlieka, Bez laktózy, Bez vajca
Z nedávnej dovolenky na gréckom ostrove Santorini som si okrem kožených sandál priniesla aj recept na ich miestnu špecialitu - paradajkové placky, ktoré som si napriek mojej nechuti k surovým paradajkám zamilovala.
Nedalo mi preto nepodeliť sa o tento recept s ostatnými a spísala som ho na svoj blog. Úplnou náhodou som sa trafila do sezóny paradajok na Slovensku a chuťových preferencií Slovákov a moje paradajkové placky zo dňa na deň požili priazeň internetov a valia sa na mňa z každej strany. Preto si myslím, že nie je fér aby lahodnú chuť placiek okúsil iba úzky kruh followerov môjho začínajúceho foodblogu, ale aby ste ju objavili aj vy, fanúšikovia REFRESHERu.
Je úplne jednoduchý a stačí vám k nemu pár základných surovín, ktoré už pravdepodobne doma máte.
4 paradajky (stredne veľké, alebo 8 cherry paradajok)
1 cibuľa pokrájaná na drobno (alebo 4 ks jarných cibuliek na drobno nakrájaných)
1 hrnček hladkej múky (celiatici použite bezlepkovú hladkú múku)
1 lyžica posekanej čerstvej mäty (ak nemáte mätu, môžete zameniť za inú bylinku, osvedčili sa napríklad tymián, alebo bazalka)
1 lyžica posekanej čerstvej petržlenovej vňate
soľ a korenie
olej alebo ghee na vyprážanie
Paradajky si pokrájate na drobné kúsky, alebo si ich môžete postrúhať (tiež som počula o strúhaní paradajok po prvý krát, ale ide to). K paradajkám pridáte nasekanú cibuľku a bylinky a rukou to poriadne pomačkáte dokopy. Následne primiešate múku a dochutíte soľou a čiernym korením. Ak sa vám zdá, že cesto dostatočne nelepí dokopy, ešte pridajte múku. Zmes dáte na 30 min. do chladničky, aby trocha stuhla a prepojili sa chute. Potom už len naberáte s lyžičkou a vyprážate na panvici na horúcom oleji alebo ghee do zlatova.
Ak máte radi videorecepty, tak detailný postup na videách nájdete v Instastory Highlights, alebo IG TV na mojom Instagrame.
Dobrú a tolerantnú chuť prajem!
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď thetolerantcook pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.