Super jednoduché a obľúbené paradajkové placky

Máš paradajky od babky a nevieš čo s nimi? Sprav si placky, neoľutuješ.

Vegetarian, Vegan, Bez mlieka, Bez laktózy, Bez vajca

Z nedávnej dovolenky na gréckom ostrove Santorini som si okrem kožených sandál priniesla aj recept na ich miestnu špecialitu - paradajkové placky, ktoré som si napriek mojej nechuti k surovým paradajkám zamilovala.

Nedalo mi preto nepodeliť sa o tento recept s ostatnými a spísala som ho na svoj blog. Úplnou náhodou som sa trafila do sezóny paradajok na Slovensku a chuťových preferencií Slovákov a moje paradajkové placky zo dňa na deň požili priazeň internetov a valia sa na mňa z každej strany. Preto si myslím, že nie je fér aby lahodnú chuť placiek okúsil iba úzky kruh followerov môjho začínajúceho foodblogu, ale aby ste ju objavili aj vy, fanúšikovia REFRESHERu.

Je úplne jednoduchý a stačí vám k nemu pár základných surovín, ktoré už pravdepodobne doma máte.

Plackománia 😍 Ja viem, že niektorí už máte paradajkových placiek plné zuby, ale mnoho z vás vďaka nim objavilo môj profil a môj blog. Nikdy by mi nenapadlo, že recept, ktorý zvládne pripraviť asi aj 10 ročné dieťa alebo priemerný manžel spôsobí takýto virál. Alebo je to práve preto? 🤔Plus je sezóna 🍅🍅🍅, vy neviete čo s nimi, placky má každý rád, ale z paradajok ich ešte nerobil 🙃 A keďže sme práve na menšej dovolenke, kde máme kopu voľného času a pekné prostredie, tak sme vyskúšali natočiť video recept na IG TV. Som tam síce strapatá a je to na prvú šupu natočené na mobil, ale sranda musí byť. Recept nájdete ako vždy na mojom blogu (link na profile), v mojích Instastory Highlights a najnovšie už aj na mojom kanáli na IG TV. A sľubujem, že už bude aj iný obsah ako placky, len keď mňa to vždy tak strašne poteší, keď mi zas další z vás pošle fotku svojich placiek, že mi nedá sa s tým nepochváliť 🙈🙈 Ďakujem všetkým, čo mi poslali fotky 🙏🏻🙏🏻 A prajem dobrú chuť ďalším, ktorí sa ich chystajú skúsiť 😉 #thetolerantcook #tolerantnakucharka #potravinoveintolerancie #foodphotography #foodblogger #landloft #sausal #austria #greece #santorini #tomatofritters #recipe #recept #paradajkoveplacky #placky #paradajky #vegan #plantbased #dairyfree #eggfree #bezlaktozy #blogger #holiday #vacation #travel #dnesjem #dnescestujem #uzasnejedlo #dnesjemvegan

A post shared by Kristína Suchánková (@thetolerantcook) on

Suroviny na približne 12-16 placiek

4 paradajky (stredne veľké, alebo 8 cherry paradajok)

1 cibuľa pokrájaná na drobno (alebo 4 ks jarných cibuliek na drobno nakrájaných)

1 hrnček hladkej múky (celiatici použite bezlepkovú hladkú múku)

1 lyžica posekanej čerstvej mäty (ak nemáte mätu, môžete zameniť za inú bylinku, osvedčili sa napríklad tymián, alebo bazalka)

1 lyžica posekanej čerstvej petržlenovej vňate

soľ a korenie

olej alebo ghee na vyprážanie

Postup

Paradajky si pokrájate na drobné kúsky, alebo si ich môžete postrúhať (tiež som počula o strúhaní paradajok po prvý krát, ale ide to). K paradajkám pridáte nasekanú cibuľku a bylinky a rukou to poriadne pomačkáte dokopy. Následne primiešate múku a dochutíte soľou a čiernym korením. Ak sa vám zdá, že cesto dostatočne nelepí dokopy, ešte pridajte múku. Zmes dáte na 30 min. do chladničky, aby trocha stuhla a prepojili sa chute. Potom už len naberáte s lyžičkou a vyprážate na panvici na horúcom oleji alebo ghee do zlatova.

Ak máte radi videorecepty, tak detailný postup na videách nájdete v Instastory Highlights, alebo IG TV na mojom Instagrame.

Surové paradajky od malička neznášam. Za to s paradajkovými jedlami som OK a taký kečup si dávam skoro na hocičo 😂 Môj recept na paradajkové placky sa u vás teší dosť veľkej popularite, tak som ho rýchlo ešte spracovala na blog, kým máte všetci plné záhrady paradajok a už neviete, čo s nimi 🍅🍅🍅 Ak vám už lečo a domáci kečup lezú hore krkom, pozrite si môj obľúbený recept z nenávidených paradajok, ktorý som sa naučila na kurze gréckej kuchyne v škole @petra_kouzina na našej nedávnej dovolenke na Santorini. Ak nemáte domáce paradajky a tie v bežných obchodoch vám pripadajú tak hnusne ako mne, tak odporúčam samozber v Bratislave @druzstvo . Link na recept nájdete v mojom BIO a vždy ma poteší, keď mi pošlete fotku ako sa placky podarili vám ❤️ #thetolerantcook #foodblogger #foodblog #foodphotography #foodie #tomatoseason #tomatoes #tomatofritters #vegan #plantbased #dairyfree #eggfree #summer #summerlunch #tolerantnakucharka #foodintolerances #potravinoveintolerancie

A post shared by Kristína Suchánková (@thetolerantcook) on

Dobrú a tolerantnú chuť prajem!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Som tolerantná k vašim potravinovým intoleranciám a baví ma vymýšľať obmeny receptov, tak aby sa mohol každý najesť. Či celiatik, vegán, alebo histaminik.

Chceš vedieť, keď thetolerantcook pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.