Cvičenie v mladom veku - dobré,alebo nie?

Stretávame sa s mnohými názormi odborníkov, a nevieme určiť, čo je pravda. Ako je to s cvičením v mladom veku?

Poznáš to. Všade samé diskusie, kde sa mnohí odborníci (aj neodborníci ) dohadujú, či je cvičiť pod 16 rokov vhodné alebo nie.

Čo je však dôležité vedieť?

1. Intenzita tréningov

Samozrejme, ak začínaš cvičiť, nebudeš chodiť do posilovne 7x týždenne. ( čo ani nieje zdravé) Základom je rozdeliť si tréning celého tela do 1 týždňa v 3-4 tréningoch.

2.Iba beh alebo bicyklovanie!

Naopak, posilovanie svalov v mladom veku je kľúčom k úspechu. Samozrejme, beh a celkovo kardio nieje zlé, no ak chceme cvičiť, nesmieme ani v mladom veku vynechávať váhy.

3. Viac opakovaní a menšie váhy

Kvôli neustálom raste svalov, chrbtice a celkovom raste tela v puberte sa nesmie sval príliš namáhať ťažkými váhami a malými opakovaniami. Preto je dôležité správne vyberať váhy pri cvičení a nikdy neísť ťažšiu váhu akú sami máme.

4. Mŕtvy ťah a drepy

Čo s nimi? Najviac zaťažajú chrbticu v raste.

Opäť najmä tieto dva cviky nepreháňať a najmä- dodržovať techniku, aby práca neprišla nazmar, prípadne ich vykonávať so sparingpartnerom.

Zhrnutie na záver

Nieje pravda, že mladí ľudia nemajú cvičiť v posilovni so závažiami alebo len gumičkami či iba vykonávať kardio. Dôležité je poznať tieto štyri pravidlá, či v prípade osobnostného rozvoja sa poradiť s akýmkoľvek dostupným trénerom. Najmä to nepreháňať, cvičenie je predsa beh na dlhú trať a zničiť sa v mladom veku určite nechceš.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
11
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Myskqaa pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.