28.8.2018 20:26

Hokaido polievka s prosciutto

Uvarte si aj vy doma skvelú hokaido polievku s prosciutto šunkou. Prinášame Vám jednoduchý postup.

Suroviny:

1 tekvica hokaido, 2 stredne veľké zemiaky, 2 stúčky cesnaku, 1 cibuľa alebo šalotka, 3 plátky prosciutto, olivový olej, maslo, muškátový orech smotana na varenie, kyslá smotana, soľ, čierne korenie,

Suroviny na ozdobenie:

tekvicové jadierka, koriander alebo jarná cibuľka, tekvicový olej

Postup:

Očistíme si všetky potrebné suroviny. V hrci si na olivovom oleji predsmažíme cibulu. Zemiaky a hokaido tekvicu si nakrájame na malé kocky (pre rýchlejšie uvarenie) a pridáme do hrnca. Zalejeme zeleninovým vývarom (alternatíva je aj čistá voda) Pridáme soľ, čierne korenie celé a cesnak. Necháme cca 15 minút variť. Uvarenú zmes rozmixujeme. Dodáme smetanu na varenie, kyslú smotanu, muškátový orech. Po odstavení varu polievku zahustíme maslom (zároveň pridáme polievke krásny sklenitý vzhľad).

Na dozdobenie si na panvičke osmažime prossciutto nakrájané na malé rezančeky a spolu s praženými jadierkami. My sme na dozdobenie použili aj jarnú cibulku a tekvicový olej.

Želám dobrú chuť!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu

Chceš vedieť, keď varimeskatkou pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.