Napíš blog a sútažíš o zájazd do Dubaja alebo Paríža
Zapoj sa do súťaže
Súťaž prináša
5.9.2018 22:33

Keď letenka stojí menej ako rožok

Vedela som, že letecká preprava sa stáva stále lacnejšou. V máji sme leteli do Bulharska za 19€ a v júni na Mallorcu za 38€. Ale fakt sa dá letieť za 1 cent?

Pípanie môjho telefónu. Nový príspevok s akciovými letenkami. Zo zvyku príspevok otváram s nádejou nejakej zaujímavej destinácie. Vzápätí vidím cenu 0,02€ za spiatočný let a zrazu mi bol cieľ cesty jedno. Totálne jedno. :)

Server stránky leteckej spoločnosti bol však tak preťažený, že stále padal. Keď sa nám po trinástom pokuse podarilo stránku načítať, začala som skákať okolo notebooku a kričať na Jakuba, nech to bookuje.

A on tie letenky naozaj zabookoval. Do mesta Málaga, na tri augustové dni. Ďalšia úloha bolo zistiť, kde Málaga vlastne je. :)

Keď sme zistili kam poletíme a zaplatili sme za ubytovanie, začala som sa zamýšľať, prečo sú tie letenky také lacné. Lacnejšie ako rožok. Leteli sme novou leteckou spoločnosťou LEVEL (nová letecká spoločnosť = 1. risk). Náš let bol jedným z prvých tejto spoločnosti ( prvé lety = 2. risk). A s Jakubovou teóriou o tom, že aj pilot môže byť nový a môže to byť jeho prvý let (3. risk) som myslela, že ho do toho lietadla ani nedotiahnem. To ešte nevedel, že pilot bude žena. :)

S tou nízkou cenou bolo naozaj spojených pár rizík ale viete čo vám poviem? Tak hladký a pokojný let som doteraz nezažila. Vzlet aj pristátie bolo dokonalé, lietadlo bolo čisté, dostatočné miesto na nohy, milé a sympatické letušky. Bagetu ani vodu sme síce nedostali, ale za dva centy som bola rada, že máme dostatok paliva a šťastne doletíme.

Aj sme šťastne a pohodlne doleteli. Ocitli sme sa v Málage a autobusom sme sa z letiska dopravili do hotela v centre mesta pri pláži.

Mesto nás očarilo na prvý pohľad. Všade bolo niečo, neprešli sme 5 krokov bez toho, aby nás niečo nenadchlo. Mramorové podlahy v schovaných uličkách, malá džungľa hneď vedľa hlavnej cesty, krásna piesočná pláž, dlhé prírodné móla, lietajúce papagáje nad hlavou, všade samá palma. V tom meste je všetko tak fotogenické, že vám neodporúčam brať si tam so sebou foťák. Nebudete robiť nič iné, len fotiť. Dokonca aj obyčajný kôš vám príde tak neobyčajný, že ho budete musieť odfotiť. :)

V takomto výnimočnom meste určite stretnete aj výnimočných ľudí. Nám sa podarilo natrafiť na Slováka, ktorý do centra Málagy prišiel z Francúzska na drevenom bicykli. Celý si ho zostrojil sám a robí to tak už niekoľko rokov. Čakal tam na cyklistov, ktorí štartovali práve v Málage celosvetovo známe preteky La Vuelta 2018. Chcel, aby jeho drevený bicykel dokončili tak, že sa mu naň podpíšu, rovnako ako aj roky predtým.

Jediné, čo nás prekvapilo trochu negatívne bolo more. Presnejšie to, čo bolo v mori. Hneď ako sme prišli na pláž sme si všimli, že na brehu stojí veľa ľudí a močia si nohy, nikto však nešiel do vody. Nechápali sme prečo, veď vlny neboli až také veľké, voda bola teplá a slniečko príjemne pálilo. Odhodlali sme sa a zašli sme hlbšie do vody. Na naše prekvapenie nás nasledovali dve ďalšie osoby a hneď sme sa cítili lepšie. Avšak iba do chvíle, kým sme blízko nás nezačuli aukanie. Zahľadeli sme sa do vody a vtedy nám to došlo. Všade okolo nás boli desiatky hnedých medúz. S Jakubom sme boli za sekundu von z vody, samozrejme so sprievodným uchechtávaním okolostojacich. Oni vedeli, prečo do tej vody nejdú.

Priznám sa, tri dni v Málage sú málo. V našom tradičnom cestovateľskom videu môžete vidieť malú časť z tohto skvostného mesta. Z najprekvapivejšieho a nevyspytateľnejšieho mesta, aké som doteraz videla. Jeho atmosféra vás úplne pohltí a vám sa to bude páčiť.

A letenky za 2 centy? Išli by sme do toho znovu, hocikam a hocikedy. Veď ak by sme boli predurčení zostať na jednom mieste, vyrástli by nám namiesto nôh korene. :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
13
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Bystrik pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.