Aruba, nielen pre milionárov!

Alebo Karibská exotika za cenu Chorvátska.. Už ktorí nás poznáte asi viete ako milujeme cestovanie. Ale čo milujeme ešte viac, to sú výzvy!

Tentokrát sme si dali výzvu precestovať Arubu za cenu Chorvátska, bola to veľká výzva, a či sa nám podarilo nižšie sa dozviete…

Aruba je ostrov a konštituentná krajina Holandského kráľovstva v Malých Antilách, približne 29 km od pobrežia Venezuely. Rozloha ostrova predstavuje 180 km² a dĺžka pobrežia 88 5 km. Hlavným mestom je Oranjestad. Ale nechajme zemepis, a poďme ďalej. Viacerý z nás ak poviem Aruba, hneď nás napadnú plameniaky, čo je kúsok zavádzajúce, ale nás to tiež chytilo. Ďalej vysvetlím prečo…

Aj tento trip začal ako väčšina našich potuliek, našiel som v robote lacnú letenku. Poslal som ju manželke, a opýtal sa, „Ideme?“. Ona prezrela ubytovania Airbnb-Booking , a o pár minút mi prišla odpoveď, „Ideme“. Ale nechceli sme všetko tak narýchlo, prišli sme domov a zaspali. Keď sme vstali, letenka ešte bola aktuálna, tak som ju kúpil a začal riešiť ubytovanie. Keďže koncom roka máme ďalší trip na Nový Zéland a okolie, dali sme si výzvu a spraviť Arubu z čo najnižšieho rozpočtu, a popritom sme si ju chceli aj užiť. Takže náš rozpočet bol, za cenu Chorvátska.

Ešte ráno som napísal zopár ľuďom na Couchsurfingu, a kým sme sa zobudili prišla aj odpoveď. Odpísal nám starý pán „Jan“, že by nás uvítal. Síce má neporiadok v dome, ale ak nám nevadí, bude nás čakať na letisku. Ubytko vybavené, smer Aruba…

V najbližších dňoch sme naplánovali cestu, čo chceme vidieť atď. Let sme mali s Londýna, takže sme sa rozhodli noc pred odletom stráviť v Londýne, kde sme našli parádne ubytovanie znova cez Airbnb. Tu sme sa ubytovali v krásnom byte, ktorý vlastní milý pár Gábor a Szilvia, takže ak by ste potrebovali ubytovanie v Londýne, určite ich odporúčam.

V skorých ranných hodinách smer letisko, keďže sme kupovali týždeň pred odletom letenky nebola možnosť sedieť vedľa seba. Medzi nami bola síce ulička, ale za nami už len stena. Takže sedačky sme mohli sklopiť úplne bez výčitkami svedomia. V cene letenky sme mali 2x stravu, a 2x pitie (alko/nealko). Skoro 10 hodinová cesta nám dosť rýchlo aj uletela. Na letisku nás čakal starý pán so šedivými vlasmi. Jan nás zobral domov, bol strašne milý, veľa nám porozprával o ostrove ako tam žije už od 60tich rokov. Keď sme dorazili k nemu, spoločne sme sa zhodli že jeho dom nie je pripravený na uvítanie návštevy. Nasťahoval sa tam ešte len pred pól rokom, a veľa práce mal okolo domu. Rýchlo sme si bookli vilu cez Airbnb neďaleko od neho, kam nás aj zaviezol. Celý týždeň sme strávili v tejto vile, čo bol dobrý nápad, akurát že to bol ďalší výdavok z nášho rozpočtu.

Počas týždňa sme precestovali celý ostrov. Využili sme hromadnú dopravu (čo nie je dokonalá), išli sme stopom, ale bolo aj že sa nám len tak zastavili miestny a ponúkli odvoz úplne zadarmo. Určite Vám môžem ostrov len a len odporúčať. Je to najkrajšie a najbezpečnejšie miesto ktoré sme doteraz navštívili. Nie nadarmo volajú miestny tento ostrov len ako One happy island. O podrobných programoch postupne vytváram vlog, ktorý nájdete na našom youtube kanály : YOUTUBE

Prvý deň sme sa vybrali pozrieť California Lighthouse, čo je maják na úplnom severe ostrova. Tam nás akurát zobral milý miestny. Späť sme išli pešo popri mori, na krajších a krajších plážach. Až do hlavného mesta Oranjestad. Všetky pláže sú rovnaké, no nám sa najviac páčila asi Eagle Beach. Ďalší deň sme sa rozhodli ísť stopom pozrieť a okúpať sa v „prírodnom bazéne“ Conchi. Videli sme pristávať lietadlá nad našimi hlavami a farmu s aloe verou – čo je jedna ikona Aruby. Vyskúšali sme kolumbijskú reštauráciu, a napriek veľkým vetrom sme sa posnažili kúsok letieť aj s našim drónom.

Čo by som Vám určite odporučil navštíviť, to je Motýlia farma. Je to prekrásna záhrada, kde motýľe lietajú všade okolo vami, určite pekný zážitok hlavne ak ste s dieťaťom. A najlepšie je, že počas týždňa vstupné stačí zaplatiť len raz a jedným lístkom môžete farmu navštevovať celý týždeň.

A ďalej k tým plameniakom. Ako som písal aj vyššie, je to kúsok zavádzajúce. Plameniaky žijú len na maličkom privátnom ostrove, ktorý vlastní hotel Rennaisance Aruba Resort. Ako na tento ostrov..? Máte dva možnosti, ale ani jedna z nich nie je lacná záležitosť, ale už keď ste tu určite sa oplatí. Prvá z možností je prísť do hotela skoro ráno a kúpiť si DAY PASS, čiže denný lístok ktorý stojí 110$ na osobu, a v cene máte obed. Lenže tento lístok hotel predáva len v prípadoch ak majú menej ako 80% návštevnosti. My sme neriskovali a využili druhú možnosť, ktorá je stráviť jednu noc v hoteli. V cene izby síce sme nemali stravu, ale takto sme mohli stráviť na ostrove dva dni, a jedna noc nás cenovo vyšla ako kúpiť si dva denné lístky. Takže ak ste dvaja, alebo s dieťaťom určite sa viacej oplatí obsadiť si izbu na jednu noc.

A nakoniec čo koľko presne stálo !

Letenka : Londýn – Oranjestad : 500€ / 2 osoby

Ubytovanie : Kamerlingh Villa : 250€ / izba

Strava a doprava na ostrove : 180€ / 2 osoby

Čo sa týka nepovinných výdavok :

Národný Park Arikok, vstupenka (Conchi) : 20€ / 2 osoby

Motýlia farma : 27€ / 2 osoby

Privátny ostrov s plameniakmi : 220€ / izba + transfer na ostrov

Takže naša celá týždňová dovolenka na Arube nás stála 462,50€ na osobu, a s extra výdavkami nás to vyšlo 596€ na osobu! Čo na to hovoríte vy ? 

(Nakoniec by som dodal, že tých 462,50€ rátame ako cena z ktorej sa táto dovolenka dala užiť. A si myslím, že túto sumu človek minie aj v Chorvátsku)

Ak sa Vám páčil náš blog alebo máte otázky, ohľadom hoci čoho.. ako nájsť letenku ako toto a pod. Hľadajte nás aj na ďalších platformách :

FACEBOOK : https://www.facebook.com/worksavetravelrepeat2011/

YOUTUBE : https://www.youtube.com/channel/UC-I5sKFiPyCvUMMNgDcGI1A?view_as=subscriber

INSTAGRAM : https://www.instagram.com/work_save_travel_repeat/

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
9
Poslať správu
Ahoj, som závislý na cestovaní. Cestujeme spolu s manželkou už od roku 2011, a vtom našli svoj spoločný koníček... Začali sme si robiť video záznamy o našich cestovaní, ktoré sú niekedy strašne lacné oproti cestovkám, tak som sa rozhodol aj napísať niečo

Chceš vedieť, keď truman666.999 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.