Nebuď lama a pomôž

Ahojte moje meno je Milan Čanky a som zakladateľom projektu s názvom #nebudlamaapomoz. Projekt je určený na pomoc ľuďom, ktorí v živote nemali také šťastie ako ja alebo vy a potrebovali by pomôcť.

Prečo som do toho išiel ja a prečo by ste sa mali pridať

Prvýkrát som na túto myšlienku prišiel pred pár týždňami, kedy sme s priateľkou sledovali reláciu Čo ja viem kde Matej Cifra alias Sajfa vyhral. Získanú sumu následne venoval detskej onkologickej nemocnici v Bratislave. 

Pri tomto som si povedal, že by som sa aj ja rád pridal k ľuďom, ktorí vedia a chcú pomôcť niekomu kto to potrebuje. Aj keď nepatrím medzi celebrity a ani nie som žiadny milionár. Som len obyčajný chalan zo Zvolena (nie z Piešťan :D), ktorému sa možno v živote zadarilo viac ako niekomu inému. Preto by som rád pomohol. Som zdravý, mám zdravú rodinu a blízkych, peknú priateľku s ktorou máme kde bývať, rozbiehajúcu sa firmu tak prečo nie. V meste, na dovolenke alebo na zbytočnostiach miniem dosť peňazí, ktoré v konečnom dôsledku mohli niekomu pomôcť zachrániť život. 

Práve preto som sa rozhodol založiť projekt a pomôcť tak ľuďom aspoň v rámci možnosti. Myslím si, že nie som jediný, ktorý minie peniaze na niečo čo v živote absolútne nepotrebuje. Skús si spomenúť koľko si naposledy minul v meste na obľúbeného jamesona, koľko ťa stála oslava parádne dôležitých menín alebo ten 7-my pár tenisiek čo máš v skrini.

​Samozrejme nejdeme tu moralizovať, každý z nás minie peniaze na čo chce a kedy chce, ale skús porozmýšlať či by si sa na jeden deň nemohol vzdať jednej nepotrebnej veci/zážitku v tvojom živote a tú sumu by si venoval niekomu komu to naozaj pomôže. Myslím, že by to nemuselo byť tak náročné. Však väčšina z nás sú pracujúci ľudia, ktorí tie peniaze dokážu vyprodukovať nasledujúci mesiac :)

Toto bola moja myšlienka keď som danú reláciu pozeral. V hlavnej úlohe bol Sajfa tak aj názov som mal vymyslený hneď. Ak sa náhodou k tomuto niekedy dostaneš hádam nebudeš nahnevaný :)

Ak som ťa teda aspoň trošku ovplyvnil a rozmýšľaš či pošleš niečo tak neváhaj a určite tak urob. Ja ako zakladateľ som tak už urobil a ten pocit, že niekomu tým môžeš zachrániť život stojí určite za to. Či už pošleš 5€ alebo 500€ je to na tebe. Hlavne tak urob a čím viac nás bude tým suma bude zaujímavejšia 

a šanca, že niekomu pomôžeme väčšia. 

Keďže celý projekt je ovplyvnený Sajfom aj ja by som rád venoval vyzbierané financie do detskej nemocnice s tým rozdielom, že by to bola detská onkologická nemocnica v Banskej Bystrici. Samozrejme na tento účel bol vytvorený transparentný účet, na ktorý môžeš prispieť. Rovnako môžeš každý deň vidieť koľko sa nám zatiaľ podarilo vyzbierať financií. Tak isto tam nájdeš kto a koľko prispel takže ak chceš byť najbližší piatok v meste najväčší kráľ, tak sa neboj pustiť perie :)

Priebeh projektu môžeš sledovať na facebooku alebo na našom webe. Tak #nebudlamaapomoz :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Water Milan pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.