Mydlová opera opäť v Bratislave

Každý videl aspoň jednu, väčšina z nás sa v detstve aspoň raz na jednu v živote hrala a všetci ich prežívame deň čo deň.

Hoci boom latinskoamerických telenoviel už dávno pominul, nedá sa im odoprieť obrovský vplyv na celú jednu generáciu. Všetci poznáme ten nostalgický pocit keď nakupujeme v Tescu a v pozadí počujeme zvučku legendárnej telenovely Divoký Anjel v podaní krásnej Natalie Oreiro alebo keď ideme okolo televízora a počujeme tristopäťdesiatu reprízu Skrytej vášne.

.Telenovely boli vždy svojím spôsobom tabu. Nikto sa nechválil tým, že ich doma pozeral, no akonáhle niekto nesmelo začal rozoberať, čo práve doma pozerá, zrazu každý vedel, aké postavy aké vzťahy riešia.Ťažko povedať čím to je. Možno je to atraktivitou španielského temperamentu. Možno je to krásnymi telami hercov a herečiek v hlavných úlohách, alebo dávkou absurdného humoru ktorý musí každú správnu telenovelu okoreniť. Ale najpravdepodobnejšie je asi to, že v obrovskom gýči ktorým sú tieto príbehu podávané, vidíme veľké pravdy a naše vlastné vzťahy.

Inscenácia mladých umelcov Mydlová opera je nostalgickým večerom plným radosti. Hlavné hrdinky Rosaria Montesová, Rosalinda a Škaredá Betty musia čeliť reálnemu svetu, ktorý však vôbec nie je taký mydlový ako ten, v ktorom žili na televíznych obrazovkách. V úplne novom príbehu ožijú postavy z tých najkultovejších latinskoamerických seriálov a budú vás sprevádzať večerom plným skvelých drinkov, starej známej hudby, úplne nových intríg, absurdného humoru a hlavne veľkej lásky. Hlavné hrdinky Rosaria Montesová, Rosalinda a Škaredá Betty musia čeliť reálnemu svetu, ktorý však vôbec nie je taký mydlový ako ten, v ktorom žili na televíznych obrazovkách. 

Po štyroch beznádejne vypredaných predstaveniach sa Mydlová opera opäť uvedie v domovskej Bratislave, v Luna Bare vrámci divadelného festivalu Drama Queer.

#tomusitevidieť

Viac info na:

facebook.com/mydlovaopera

instagram.com/mydlovaopera/

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu

Chceš vedieť, keď divadlomydlovaopera pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.