Napíš blog a súťažíš o laserovú operáciu očí od Excimer
Zapoj sa do súťaže
Súťaž prináša

„Život je len krátko otvorenie a zatvorenie očí. Je len na Tebe, čo za túto chvíľu uvidíš.“

Dovolím si začať citátom od Marcusa Aurelia „Život je len krátko otvorenie a zatvorenie očí. Je len na Tebe, čo za túto chvíľu uvidíš.“ ,no čo v prípade keď mnohí z nás často doslova nevidia...

Volám sa Simona a som študentkou bilingválneho gymnázia. Pred mesiacom som oslávila svoje dvadsiate narodeniny, no a to mi vlastne pripomína, že je to už pekných dvadsať rokov, čo nosím dioptrické okuliare. Narodila som sa s ochrnutým viečkom, čiže mám ľavé očko menšie ako to pravé a práve to mi neumožňuje nosiť kontaktné šošovky. Mojím najväčším relaxom a najväčším hobby je cestovanie. Najradšej by som navštívila každý kút sveta, no keď máte problémy so zrakom, obnáša to mnoho prekážok, či už v škole, práci alebo v kine. Teraz by som Vám rada predstavila pár situácii, ktoré každodenne zažívam a určite nie som sama.

1. Objednávanie jedla

Samozrejme, to pozná každý z nás. Keď sme hladní, nie sme to my. No čo v prípade, keď by ste si radi objednali, no nevidíte na menu s cenami ? Ešte lepšia situácia nastane, keď so svojím "superzrakom" vidíte cenovku 3,99eur, no predavačka vám pri platení zahlási cenu 13,99 eur. Auch! Vážne nepríjemná a smutná situácia. :(

Zdroj:http://www.fastfoodsource.com/images/stories/2014_international/mcdonalds-barcelona-20140327_122745b.jpg

2. Žiadne kino

Frajer vám zahlási, že zohnal lístky na najnovší 3D film. Tešíte sa až do chvíľke, keď si uvedomíte, že bez okuliarov neuvidíte. Ostáva vám jediná možnosť, nasadiť si 3D okuliare na dioptrické okuliare, no tá bolesť hlavy po dvojhodinovom filme za to vážne nestojí...

Zdroj:https://secure.i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02606/cinema_2606290b.jpg

3.Šport

Všetci sme si prešli povinnou telesnou výchovou v škole. Ak nechceš každý jeden týždeň kupovať nový rám na okuliare, radšej si ich pred futbalom, basketbalom alebo volejbalom zložíš z očí. To, ale znamená, že neuvidíš ani loptu ani spoluhráčov.

Zdroj:http://smartceo.com/wp-content/uploads/2015/07/Relationship-Impact_Blind-spots-520x330.jpg

4. Autobus

Konečne si po siedmich hodinách v škole opustil bránu a zacítil voľnosť. Vidíš prichádzajúci autobus, tak už z diaľky začneš utekať a milý pán šofér sa rozhodne, že ťa počká. Keď dobehneš, zistíš, že to vlastne vôbec nie je tvoj autobus, tak sa len otočíš a snažíš sa splynúť s davom.

Zdroj:https://st.depositphotos.com/1037987/5047/i/950/depositphotos_50476591-stock-photo-businessman-running-to-catch-bus.jpg

5. Koncert či divadlo

Do tvojho mesta zavíta tvoja obľúbená kapela, či divadelné predstavenie. Spevák je tvojou platonickou láskou už dlhé roky, no tvoja snaha rozlúštiť, či je na pódiu hlavný spevák, alebo čierna machuľa, nie je dostatočná.

Zdroj:https://i.ytimg.com/vi/OgO67NUb9GA/maxresdefault.jpg

6.Škola

V prvej lavici predsa sedia len bifľoši. Ak si "poslepší jedinec" neostáva ti nič iné ako sadnúť si do prvej lavice a dúfať, že učiteľ bude na tabuľu písať aspoň písmom veľkosti 24.

Zdroj:https://d3jvefa1t80dtt.cloudfront.net/photos-cache/gallery-item/berlin-pankiras-84542388-58e3deac15b801.jpg

7. "Pozri sa aký pekný chlapec...Kde?"

Kamoška vám šepká do ucha:"Pozri sa, tento by stál za hriech," ale kým si uvedomíte, na ktorú stranu sa vôbec pozerá a snažíte sa všetkou podvedomou silou zaostriť, je preč.

Zdroj: https://i.ytimg.com/vi/NbE_3_z4y5o/maxresdefault.jpg

8. Keď v zime prídeš z exteriéru do interiéru

Vec, ktorú v zime nenávidím. V piatok večer utekáte za kamošmi do mesta, ponáhľate sa, keď konečne vojdete do podniku, kde je príjemne teplo, no namiesto vrúcneho objatia a potešenia, že ich konečne "vídite", len biela hmla, akokeby ste navštívili podzemný sklad s drogami niekde v Kolumbii.

Zdroj:https://static1.squarespace.com/static/5730992227d4bdb4d51c66da/t/5aa7ad23085229a3e2aae0eb/1520938285092/steamed+up+specs.jpg

9. Večne špinavé okuliare

Vaše tričko, alebo košeľa sú najlepšími čistiacimi prostriedkami pod slnkom. Keby som za každú stratenú handričku (ako vidíte dole na obrázku) dostala 1 euro, dnes je zo mňa milionárka.

Zdroj:http://www.specsaroundtown.com/images/projects/eyecare-slider/lens-cleaning.jpg

10. Straty a nálezy

Určite ste v nejakom seriáli, či filme videli starčeka, ktorý hľadá okuliare, no celý ten čas ich má vlastne na očiach, bizardné čo ? No bohužiaľ, veľmi často sa nám "poslepším" stáva, že okuliare necháme po sprche v koši na prádlo, či ich zabudneme u zubára, alebo v skúšobnej kabínke.

https://i.ytimg.com/vi/ESZc7bo11ZY/maxresdefault.jpg

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
25
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Simona Sašinová pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.