Napíš blog a súťažíš o laserovú operáciu očí od Excimer
Zapoj sa do súťaže
Súťaž prináša
27.10.2018 15:42

ÁNO, nosím okuliare a NIE, nemôžeš si ich vyskúšať !!!

"You're a Wizard Harry" - Rubeus Hagrid

Vítam všetkých, ktorý vedia i nevedia, čo je to nosiť POVINNE okuliare, pretože potom nie ste „plnohodnotný“ a „samostatný“ človek. Ignorujme všetky fashion, hipster a nerd trendy, ktoré sa snažia okuliare priniesť na piedestál COOL vecí. Áno sú super, ale vy si ich viete dať a zakúpiť ku každej situácii, na rozdiel odo mňa. Bez nich neviem prejsť ani cez vchodové dvere bytu.

Volám sa Anna a zatiaľ mám 26. Hovorím zatiaľ, pretože sa to po roku zmení zas a potom zas a potom zas. Však poznáte tento vekový nárast. Celý svoj život som nosila okuliare a stále nosím. Presedlala som na kontaktné šošovky, ale ani tie nie sú dokonalé.

1. COSPLAY - Dress up games for Adults

V mojom voľnom čase sa venujem COSPLAYu. Pre tých, ktorý to nepoznajú, je to forma zábavy, kde si vlastnoručne musíte vyrobiť kostým podľa predlohy. Či už je to postava z filmov, hier alebo komiksov. Je to úplne na vás. Ide o to, aby ste sa tejto postave čo najviac priblíži. Bližšie informácie sú na wikipédii 😊 Takže potrebujete rovnaké vlasy, alebo teda aspoň parochňu, oblečenie, obuv, no nie všetci sa rodíme so žltými, červenými, modrými očami. Na to sú tu šošovky. Ak máte šťastie tak nájdete šošovky v požadovanej farbe. No pri mojom hendikepe, dioptrie – 9, už také možností nemám. Farba je ale dioptria nie je. Je to pain in the a**. Táto nepríjemnosť ma vie vytočiť. Poviem si, že nevadí, že to bude fajn a že si to nikto nevšimne, ale stále máte ten pocit, že je to predsa to čo si na vás ľudia všimnú najskôr. Ako chýbajúci gombík na kabáte.

„U ty si Storm s X-menov. Super. Ale nemáš biele oči.“ No sh*t Sherlock. Ani ona sa taká nenarodila a určite to nebol Maybellin.

zdroj: Facebook (my photo) - cosplay: STORM s X-men

2. GAMES - Place of wonders

Hranie hier tiež nie je zábava. Keď už máte tie okuliare, ktoré vás stáli majland, za ktorý by som sa vedela stravovať aj 2 mesiace, zrazu príde niečo ako VR. Tak vám táto malá vecička povie, že daj si šošovky alebo si nezahráš. Super tak si dáte šošovky. U super hra, ale celý deň s niečím umelým v oku tiež nie je zábava. Bez okuliarov alebo šošoviek mám svoju vlastnú virtuálnu realitu a to si dám iba okuliare dolu 😉 Nič nemá tvar, ľudia nemajú charakteristické črty ako nos, ústa, oči, uši,... neviem rozoznať či je to žena alebo muž, dieťa alebo pes. Dobre to dieťa a psa, ešte možno rozornám. Nič nemá svoju podstatu. Všetko sa mi zleje do jednej veľkej machule.

zdroj: Facebook (my photo) - Geek hotel

3. MUSÍM ÍSŤ DOMOV :( - Why God, why???

Toto sa mi stáva často. A myslím, že mi dá za pravdu väčšina ľudí. Niekde ste na párty u kamaráta, kamarátky. Trochu viac ste si vypili „limonády“ a teraz by ste si najradšej ľahli tu na ten gauč a zaspali. No pozor, pozor. Ak nosíte šošovky ako ja , nie vždy rátate dopredu, že si treba zo sebou zobrať všetky potrebné veci na ich uschovanie. Roztok, obal a aj tie okuliare aby ste následne aj videli.

Však v nich spí, to nebude vadiť. Či?

Tebe nie ale mne určite ráno áno. Mám panický strach s toho , že sa mi ta šošovky prilepí na moje, už teraz choré oko, alebo sa dostane za oko a už ju nebudem mať možnosť vybrať. Vtedy budem fakt už potrebovať operáciu.

Poznám aj ľudí, ktorí si na situáciu “prespatia“ pripravení, ale nie na situáciu ktorá môže nastať s ostatnými. Kamarátka prespáva u kamoša. Mala všetko až na obal, chce by si mohla šošovky uschovať cez noc. Nevadí, dám ich do samostatným sklenených pohárikov a ráno ich bude mať pripravené. Nečakala, že jej kamarát v noci bude smädný a že pohárik so šošovkou vypije. Áno,_____________________ vypil šošovku a nebolo mu to vôbec divné, že sú v kúpeľni 2 poháre naplnené „vodou“.

4. KOĽKO PRSTOV UKAZUJEM - Really people ???

U ty si fakt slepá. - Povie človek ktorý si vyskúša moje okuliare.

Wow bez teba by som to naozaj nevedela. Nemám rada, keď sa niekto chytá okuliarov. Stáli ma pekný balék peňazí a som alergická , keď vidím ako sa ich niekto chytá za sklo a potom mi ich také nádherne zacapkané podá naspäť, lebo by si chcela vyskúšať ako bude vyzerať s okuliarmi alebo aké silné dioptrije mám. ??? však som ti to povedala, že sú – 9.

Hmm požičaj mi oko, aby som videla ako budem vyzerať s modrými očami. ________________ A fakt sú modré??

Je to neslušné. Viem, že pre ostatných je to zábava, ale pre mňa je to otázka života a smrti. No dobre možno nie až tak, ale ..... nechaj me to ako to je. OK

zdroj: Pinterest

Nechcem celý čas iba nadávať na okuliare a šošovky. Je to s nimi zábava. Hlavne keď sa na niečo nechcete pozerať, tak si dáte dole okuliare a VOILA.

Svet je hneď o niečo viac nezrozumiteľnejší 😁

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
37
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Čača_AnJu pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.