30.10.2018 20:37

Exotická kokosovo-vegetariánska Korma

Krémovo-kokosová vegetariánska Korma je skvelým go-to jedlom na ktorýkoľvek deň v týždni. Ak máte chuť na niečo zdravé a netradičné bez mäsa, tento pokrm si zamilujete na jedno ochutnanie!

Ingrediencie (zelenina):

2 stredne veľké zemiaky

4 hrnčeky rôznej zeleniny (cuketa, mrkva, tekvica)

1/2 plechovky cíceru

Ingrediencie na Korma omáčku:

1 PL olivového oleja

1 červená cibuľa, (nakrájaná)

4 struky cesnaku ( popučené nožíkom)

1 hrnček pasírované paradajky od Podravky

2 ČL kari pasty (alebo kari korenie)

1 malý kúsok zázvor

1-2 ČL morskej soli

400ml kokosového mlieka

1/2 hrnčeka bieleho jogurtu

1/2 hrnčeka kešu orieškov

2 ČL citrónovej šťavy

1 PL hnedý cukor alebo kokosový cukor

štipka vegety

Príloha: ryža, quinoa, karfiol...

Ako na to?

Pokrájané zemiaky vlož do stredného hrnca a priveď do varu. Zemiaky var 5 minút a potom pridaj zvyšok zeleniny do hrnca (cuketa, mrkva, tekvica). Zmes so zemiakmi nechaj variť po dobu 5 minút.

Zatiaľ, čo sa zelenina varí, začni s prípravou Korma omáčky. Do väčšieho hrnca si daj olivový olej, na ktorom následne začneš smažiť cibulu do mäkka. Keď je cibuľka zmäknutá, pridaj popučaný cesnak a zázvor, ktorý je pokrájaný na malé kúsky.

Po 2 minútach zmes odstav z tepla a pridaj pasírované paradajky. Ja som použila tie od Podravky (moj osobný favorit). Do paradajkovej zmesy pridaj koreniny (kurkuma, kari, soľ, vegeta, hnedý cukor). Keď máš pocit, že zmes sa pekne prepojila s koreninami, hrniec vráť späť na oheň a pridaj kokosové mlieko, kešu aby zmäkli, citrónovú šťavu a 1 1/4 šálky vody. Pridaj jogurt. Zmes miešaj aspoň 5 minút a následne do nej pridaj zcedenú zeleninu.

Počas celého procesu nezabudni na ochutnávky :) Ak sa ti zdá celé kuchárske dielo slabo ochutené, neboj sa použiť ešte trošku kari, ešte trošku kurkumy či soli :)

Toto jedlo je naozaj jednoduché na prípravu a skvele sa hodí k ryži, či ku ešte zdravšej variante, QUINOI :) A čo je ešte viac super, že sa recept dá prispôsobiť aj vegánom!

Bon Appétit.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu

Chceš vedieť, keď FoodieM pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.