7.11.2018 21:39

Pstruh Dúhový na štýl populárneho Poké Bowl

Čo tak ochutnať rybu so zdravou zeleninou a kopou strukovín? Ak sme ťa na to namotali, tak si priprav zásteru a sleduj recept.

Tvorivosť pri výbere potravín je na tebe. My sme použili tieto suroviny:

Začneme z ľahka!

Zelenina:

1 mrkva

1 mladá cibuľka

Za hrsť špenátu

Mungo klíčky

Ostatné suroviny:

Pstruh Dúhový

Pohánka

Červená šošovica

Šampiňóny

1/2 Avokádo

Korenie na ryby

Sójová Omáčka

Soľ

Bylinky (sušené alebo ešte lepšie, čerstvé)

Recept je naozaj jednoduchý.

V prvom rade si dáme vyhriať rúru na 160 stupňov a pripravíme si Pstruha. Pstruha umyjeme a usušíme tak, aby sme si ho mohli pomaly "namarinádovať". Marináda sa v podstate skladá len zo sójovej omáčky a korenia na ryby. Ak máš po ruke čerstvé bylinky, neváhaj ich využiť. Pstruha potrieme z farebnej časti marinádov a dám piecť do vyhriatej rúry na 20 min. My sme si ho ozdobili aj špenátikom. Štipka olivového oleja mu samozrejme neuškodí :)

Na základ si pripravíme červenú šošovicu, ktorú dáme variť dokým nezmäkne. Nám to trvá obvykle okolo 15-20 min. Pohánka sa vloží oddelene do vriacej vody a prevarí aspoň 1 min. Potom sa odstaví a necháš ju odpočinúť aspoň na 20 min. Počas tohoto času sa ti Pstruh upečie do krásnej farby a je ready na vrch tvojho základu.

To ako si ozdobíš svoju misku je na tebe. My sme zvolili farebný kostrast mrkvy, avokáda a jarnej cibulky.

A už len všetko so všetkym dáš do misky a navrch si uložíš upečeného pstruha. Ozdobíš a si pripravený papať :)

Jednoduché, však?

Výsledok:

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď FoodManiac pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.