Napíš blog a súťažíš o laserovú operáciu očí od Excimer
Zapoj sa do súťaže
Súťaž prináša
15.11.2018 21:19

SNEHULIENKA A 7 DIOPTRIÍ

Kde bolo tam bolo, za 7 horami, 7 krajinami a 7 jazerami bola dedinka. V dedinke stál domček, v domčeku žila dievčina s mamou, otcom a 7 dioptriami. Volali ju Snehulienka.

Začalo sa to dávno predtým, ako vám tento príbeh rozprávam. Vtedy bolo všetko dokonalé, kvety mali svoje farby, čísla električiek sa dali prečítať zdiaľky a nebolo treba okuliarov (okrem slnečných).

No časom sa veci začali meniť. Za Snehulienkou prichádzali nečakané návštevy, ktoré nechceli odísť – dioptrie. Najprv prišla prvá dioptria, potom druhá, tretia až napokon siedma.

Raz ráno sa zobudila, pozrela do zrkadla a odrazu to prišlo: „Vidím, že nevidím!“ Vykríkla v panike. A tak sa súčasťou jej života stali dioptrické okuliare.

Či chcela alebo nie, Snehulienka bez okuliarov nevedela spraviť ani krok. Neostávalo jej teda nič iné, len sa o tieto nové „kamarátky“ poctivo starať, čo v preklade znamenalo čistiť, čistiť, čistiť (ako jej poradila kamarátka Popoluška) a to handričkou, tričkom, alebo hocičím, čo mala po ruke. No s výsledným efektom nebola nadlho spokojná.

Každé ráno sa začínalo ako zrnenie v televízore. Keď zazrela pred sebou obrysy, nikdy nevedela, či išlo o psa, mačku, tigra, dinosaura alebo človeka; často to bola len stolička.

Snehulienka dospievala a objavila silu makeupu. Ten ju dokázal zmeniť z obyčajnej ženy na krásku, no len v prípade, ak sa postavila pred zrkadlo do vzdialenosti max 3 cm, inak to niekedy dopadlo veľmi zle.

Ku každodennej činnosti patrila aj úprava vlasov. No, ako si mala učesať, upraviť a nalakovať vlasy aj s okuliarmi?! Jednoducho to nešlo! Očakávaný výsledok si teda musela len domyslieť a s okuliarmi na očiach dokončiť posledné úpravy.

Každý deň sa Snehulienka vzdelávala a rozširovala si jazykové znalosti. Zistila napríklad, že v anglickom preklade okuliare znamenajú GLASSES (poháre). Viete si ale predstaviť, aké „poháre“ mala Snehulienka so 7 dioptriami?

Jedného dňa sa stalo to najhoršie, čo sa len mohlo stať - okuliare zmizli. Snehulienka mohla hľadať kde len chcela, nenašla ich. Cítila, ako sa jej oči plnia slzami a začala plakať. Plakala tak veľmi, až na dlhý čas zaspala.

Náhodou išiel okolo princ Excimer a uvidel Snehulienku ako nehybne leží na zemi so zavretými očami. Hneď vedel, čo má spraviť. Pristúpil k nej a pobozkal ju na obe oči. Snehulienka sa rázom prebrala. Pozrela sa na princa, postavila sa a zvolala:

KONEČNE VIDÍÍÍM!!!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
104
Poslať správu

Chceš vedieť, keď m.mlsn pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.