19.10.2017 23:32

Potkanie umenie...

V poslednom čase počúvam, že umenie na slovensku nie je. Ono tu je, len treba mať správny pohľad a chuť ho hladať. :)

Umenie. Pre niekoho nepodstazné, pre iného zasa zmysel života. Čoraz častejšie sa ozývajú ľudia, že umenie, hlavne to dnešné, je plytké, zbytočné, prázdne, že to už vlastne nijaké umenie nie je... Obzvlášť v dnešnej dobe, sa môže stať že sa umelecké dielo pozostávajúce z pár čiar a fŕkancov farby dokáže vydražiť za státisíce či dokonca milióny. Čo je pre mňa, ako (wannabe) umelca nepochopiteľné.

K umeniu som inklinoval od kedy si pamätám. Už od útleho veku sa mi nepáčili obyčajné veci. Vždy potrebovali trochu dotvoriť. Tak sa mi neraz stalo, že som dostal vynadané za to že som pomocou farbičiek, fixiek, alebo voskoviek dotvoril danú vec k obrazu svojmu. Po rokoch sa moje umenie menilo všetkými možnými smermi. Nakoniec sa mi z časti podarilo zakotviť aj pri streetarte. Pretože má úžastný potenciál vo využití prostredia, a aj preto že je ho na slovensku žalostne málo. Tak isto úžastné na ňom je to ako málo na jeho tvorbu treba. Pri tvorbe niektorých diel vám stačí len dobrý nápad, papier, fixky, nožnice alebo skalpel, lepidlo, alebo takzvaná ´wheatpaste´ ktorú som si v obľúbil hlavne kvôli možnosti robiť si lepidlo doma, a skúšať pridávať a obmieňať rôzne zložky, čím ovplyvníte kvalitu a hlavne životnosť.

Svojimi dielami sa snažím prostredie dotvoriť, nie poškodiť alebo zničiť. Preto je moje umenie často celkom zložité nájsť. :)

Ale ak sa rád prechádzaš prírodou, a si z trenčianskeho kraja, a máš bystrý zrak možno sa ti sem tam nejakého potkana podarilo zahliadnuť.

Výhodou pastového umenia je tá, že sa dá nalepiť takmer kdekoľvek a načokoľvek. Preto som sa pár diel rozhodol spraviť aj na plátno :)

Ak ťa niečo málo z mojej tvorby zaujalo, neváhaj ma kontaktovať, ak by si chcel s niečím poradiť. Poprípade ak sa niečomu podobnému venuješ a máš vlastný kvalitný recept na wheatpasting som samé ucho. :D

Všetky tieto diela a mnoho ďalšieho vrátane desiatok printov nájdeš aj na mojej sashe stránke :)

https://www.sashe.sk/rattus.artem

https://www.instagram.com/rattus.artem_mk/

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Rattus.Artem pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.