27.11.2018 17:29

Práca snov

Robiť to , čo ťa baví a robiť to dobre je základ.

Každý si v živote určite položil alebo položí otázku , čo chce v živote robiť , čomu sa v živote venovať. Základ dobrého , spokojného života je aj práca. No nie hocijaká , ale taká , do ktorej sa ráno tešíš a zobúdzaš sa s úsmevom na tvári.

Úprimne , sama som dlho nevedela čo vlastne chcem robiť a čím sa chcem živiť , dlho som patrila k ľudom , ktorým stačilo málo , celkovo Slovensko mi príde ako štát , v ktorom ľudia nesnívajú a keď aj áno , odchádzajú do zahraničia , miesto toho aby vytvorili niečo tu. Prečo ale vytvárať a robiť veci mimo Slovenska ? Prečo sa ľudia nesnažia presadiť tu ? Je to ťažké alebo ľudia vidia len hotové peniaze v zahraničí ?

Každopádne ja nechcem byť ako zvyšok , chcem sa venovať tomu , čo bol môj sen od mala. Začalo to všetko kreslením od malinka s babkou , porkačovalo to kreslením na základnej škole , kde som zo všetkých strán začala počúvať jednu jedinú vetu : " Venuj sa tomu viac". Následne po vychodení zš , som pokračovala na umeleckú strednú , ktorá ma absolútne nebavila a prišlo mi až divné , ako sa tam všetci učitelia na praxi snažia zmeniť niečo , čo bolo každého žiaka jeho vlastné písmo , jeho štýl kreslenia.

A preto jedna z vecí , ktorým sa venujem vo svojom živote je práve handpoke.

Pýtaš sa čo to ten handpoke je ? Je to technika tetovania , ktorú väčšina ľudí vníma ako niečo , čo sa robilo v minulosti. Na jednu stranu to je pravda. Tetovalo sa touto technikou kedysi dávno , kedy ešte neexistovali tetovacie strojčeky , tetovalo sa poväčšine s drievkom na ktorom bolo obmotané niečo ostré ako zuby , v lepšom prípade ihla. Dnes sa táto technika vykonáva už viac-menej s ihlou ,ktorá ide do strojčeka ,no "mašina" s ktorou sa tetuje , sú vaše ruky.

Tejto práci sa venujem zatiaľ len vo volnom čase , no v januári v nej chcem pokračovať naplno , chcem aby ma to živilo , chcem aby ma živila práca , ktorú milujem. Kontakt s ľudmi , držať ihlu v ruke a vytvárať dielo na ľudskom tele , zdokonalovať sa a dotiahnúť to až ku tetovaniu so strojčekom.

Prikladám ti sem odkaz na môj instagram , kde nájdeš moje práce , kúsok zo mňa a ďalšie veci , ktorým sa venujem :

https://www.instagram.com/szabrarka

A taktiež ti prikladám aj niečo z mojej tvorby , čo sa týka kreslenia :

View this post on Instagram

Pennywise by me 🤡

A post shared by Barbary Szabovič (@szabrarka) on

Dúfam , že sa ti blog páčil. Ak áno budem rada za akúkoľvek podporu z vecí , ktorým sa venujem. Či to bude už len zhliadnutie instagramu , followu alebo si necháš odo mňa niečo nakresliť či vytetovať.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Ahoj! Som začínajúca taterka Handpoke , žijúca v Bratislave.

Chceš vedieť, keď szabovaaa.b pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.