3.1.2019 22:58

Posolstvá plné smútku

Smrť, toľkokrát spomínaná, nájdeme ju na mnohých miestach vo filmoch, obrazoch alebo piesňach. Ako vyzerá smrť?

Je to starenka ako zo Zubatej, ktorá ak chce dokáže prísť aj v podobe mladej peknej slečny? Alebo je to len kostra s kosou? Skúsme sa pozrieť aké posolstvo v sebe nesú najznámejšie smútočné skladby.

Si tu, nie je tu nič, čoho by som sa bála, A viem, že moje srdce bude biť ďalej Zostaneme navždy na tejto ceste Si bezpečne v mojom srdci A moje srdce bude biť ďalej a ďalej. (Céline Dion – My Heart Will Go On)

Okrem toho, že táto skladba preslávila kanadskú speváčku na celom svete, vyhrala aj Oscar.

Ak si stratený, môžeš sa pozrieť A nájdeš ma Z času na čas Ak spadneš chytím ťa Počkám Z času na čas Povedal si choď pomaly Zostávam vzadu Druhá ruka odpočíva (Cyndi Lauper - Time After Time)
Dvíhaš ma a ja môžem stáť na najvyšších kopcoch, Dvíhaš ma a ja môžem chodiť po rozbúrenom mori, Som silný, keď som na tvojich ramenách, Dvíhaš ma k vyšším métam ako som. (Westlife – You Raise Me Up)
Aj keď viem že nikdy nestratím náklonnosť k ľuďom a veciam ktoré odišli skôr viem že sa vždy zastavím a spomeniem si na ne vo svojom živote milujem vás. (The Beatles – In My Life)
Keď sa cítim slabý. A moja bolesť ide dolu jednosmernou ulicou. Dívam sa hore. A viem, že vždy budem obdarený láskou. A ako budú city rásť. Prinesie mäso na moje kosti. A keď je láska mŕtva. Namiesto toho milujem anjelov. (Robbie Williams – Angels)

Štvrtým singlom z už vydaného albumu Robbieho Williamsa bola baladická skladba Angels. Síce sa nedostala na prvé miesta v hudobných rebríčkoch (skončila ako štvrtá), no mala akýsi jedinečný dopad na poslucháčov a celkovo sa silno vryla do povedomia ľudí. Získala si svojich fanúšikov a stala sa veľkým hitom. Nikto však stále nečakal, aký veľký vplyv to bude mať na hudobný priemysel, obchod a Robbieho kariéru. Pieseň Angels sa však v rebríčkoch prekvapivo držala aj počas celého roku 1998 a dovtedy neúspešný debutový album Life Thru A Lens sa tak náhle vrátil späť do hitparád, kde akoby na druhý pokus zázrakom dosiahol prvé miesta a zotrval v nich neuveriteľných 117 týždňov. Predajnosť albumu začala rapídne stúpať.Tento moment sa stal pre 24-ročného speváka zázračným míľnikom a naštartovaním.

Raz jedného dňa si budem želať keď hviezdy budú padať. Zobudím sa tam, kde oblaky sú ďaleko za mnou Kde sa problém rozpúšťa ako kvapky citrónu Vysoko nad vrchmi komínov To je miesto kde ma nájdeš (Eva Cassidy – Over The Rainbow)

„Over the Rainbow“ (často označovaná aj ako „Somewhere Over the Rainbow“) je jedna z klasických a aj oscarových baladických sentimentálnych skladieb, ktorej hudbu zložil Harold Arlen a pôvodný anglický text napísal E.Y. Harburg. Pôvodne bola táto pieseň napísaná k filmu The Wizard of Oz (Čarodejník z krajiny Oz) a naspievala ju 7. októbra 1938 americká herečka a speváčka Judy Garlandová.

(Zdroj: youtube.com, wikipedia.com, foto: film Perinbaba)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Jeden čaká, že sa doba zmení. Iný pevne ju chytí a hneď jedná! Práve preto vznikol aj tento blog!

Chceš vedieť, keď TAU pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
6.1.2019 23:19
Pomsta