22.1.2019 11:01

Korčule na sneh

Korčule na sneh Sled Dogs sa Vám určite zapáčia.Zimné radovánky na svahu naberajú nový rozmer.

Všetko to žačalo jedného krásneho zimného mrazivého dňa, keď som brázdil internet a ani neviem ako (asi to zariadil osud) natrafil som na slovné spojenie korčule na sneh.

Neváhal som ani sekundu moja zvedavosť mi nedala a okamžite som klikol na odkaz, ktorý mi vyskočil na obrazovke.Neveriacky som pozeral na video sánka spadnutá až na klávesnicu oči vypúlené na monitor.Hovorím si, čo to má znamenať a prečo som sa o tom nedozvedel oveľa skôr ? Bol som doslova nadšený tak som začal pátrať ďalej.

Poďme si teda,priblížiť čo sú Sled Dogs.

Vyzerajú ako obyčajné lyžiarky,ale pri bližšom pohľade zistíte , že majú skĺznicu s kovovými hranami.Tento šport pochádza z Nórska a obzvlášť sa zapáči inline korčuliarom, hokejistom, ktorí na svahu dokážu využiť techniku z ľadu.

Sled Dogs využijú aj ľudia, ktorí lyžujú porípade, ktorí nikdy nelyžovali.Aj, keď to vypadá ťažko tak zdanie klame a je to naozaj jednoduché.

Moja prvá skúsenosť.

Ako som spomínal na začiatku článku Sled Dogs som objavil na internete a bolo to 2 dni pred víkendom stráveným vo Vsokých Tatrách.Hneď som si povedal, že to musím vyskúšať, lenže ako sa k týmto korčuliam na sneh dostať ? Odkiaľ si ich požičať ?

Navštívil som facebookovú stránku : https://www.facebook.com/sleddogscz/

Na tejto FB stránke nájdete všetky dôležité informácie a videá a keď máte nejakú otázku neváhajte im napísať správu a vo všetkom poradia (ako aj mne) fakt skvelý prístup.

Trošku som pátral a bingo. Sled Dogs sa dajú požičať aj na Slovensku.Zatiaľ podľa mojich informácií jediná kamenná požičovňa má zastúpenie v Žiline ( predajňa Dual Sport) https://www.dualsport.sk/ pre mňa to bola výhoda, pretože som zo Žiliny.Pre ostatných ľudí funguje online požičovňa

https://www.hopsaj.sk/dalsia-ponuka/pozicovna/pujceni-sleddogs?fbclid=IwAR3kh3bFIRyo2R4-DuiRwIWx0xf2LhaQQXlwFz_VLtM1q98SYBmNGbJVrZE Dúfajme, že sa to časom zmení a SledDogs sa budú dať zapožičať v, čo najviac požičovňach lyží na, čo najviach svahoch.

Prišiel deň D dorazil som na svah a išiel na vec.Bol som v očakávaní, ako to pôjde do kopca na vleku tatrapoma.Absolútne jednoduchá záležitosť a z kopca na svahu prvá jazda paráda a hneď som sa do korčulovania na snehu zamiloval.Samozrejme som bol stredobod pozornosti svahu.Všetci si mysleli, že lyžujem bez lyží len na lyžiarkach.Boli to komické situácie, keď sa ľudia neveriacky dívali a vypytovali.Ani podvečerný dá sa povedať zničený svah vôbec nerobil problém stačí sa dať trošku na päty viac použ'ívať hrany a vybavené.Rýchlosť sa dosahuje ako u lyžiarov, ale hneď som si všimol viaceré výhody.Nemal som na nohách žiadne dlhé lyže v rukách žiadne palice, čiže tu vzniká priestor na viac zábavy a rôzne štýly jazdenia.

Každopádne za mňa dávam hodnotenie 10/10 a som strašne rád za objavenie tohto nového druhu zimného športu a jednoznačne v tom idem pokračovať a odporúčam každému kto rád skúša nové veci a má rád zábavu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď DavidCH. pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.