Budeš potrebovať:
¾ hrnčeka cukru
2 vajíčka
½ hr. oleja
1 hrnček hladkej špaldovej múky
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL škorice
1 hrnček strúhanej mrkvy
nasekané orechy
Krém:
125g tvarohu
75g masla
2 PL cukru
Postup: Vo veľkej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Postupne pridáme olej a miešame. Múku si preosejeme spolu s práškom do pečiva a škoricou. Postupne po lyžiciach pridávame do tekutej zmesi a šľaháme. Nakoniec zamiešame mrkvu do zmesi, ale už len ručne. Cesto poriadne zamiešame a vylejeme do tortovej formy (23cm), ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Pečieme na 180°C asi 25-30 minút. Keď sa upečie korpus, necháme ho vychladnúť a urobíme si krém. Zmiešame tvaroh, maslo a cukor a necháme v chladničke trošku zatuhnúť. Keď je korpus vychladnutý, nalejeme naň krém a posypeme nasekanými orechami. Necháme zatuhnúť v chladničke na 2-3 hodinky. Dobrú chuť 😊💜
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď ZuzankaL pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.