3.2.2019 14:53

Študentka Dominika: “Nebojte sa vyťažiť zo stáže maximum”

Dominika patrí medzi študentov, ktorí si cez portál Praxuj našli svoju stáž. Študentka politológie mala možnosť stážovať v spoločnosti Restartup, kde sa podieľala na tvorbe politických kampaní.

Povedz nám niečo o svojej súčasnej stáži. Aká je náplň tvojej práce? Aké úlohy v rámci stáže plníš?

Moja stáž sa venuje tvorbe kampaní, preto je naozaj dynamická. Od začiatku sa mi páčilo, že som bola prizvaná všade :). Je to práca s dátami, focusovými skupinami, a hlavne s príbehom, ktorý vieme vyrozprávať.

Prečo si sa rozhodla ísť stážovať?

Myslím si, že škola ťa môže naviesť na to čo ťa baví, ale ako to v skutočnosti funguje sa dozvieš až v praxi.

Pomohla ti stáž zistiť ako veci fungujú?

Určite. Som obklopená ľuďmi, ktorí milujú knihy a ktorí vyštudovali môj odbor, čiže ja naozaj dostávam rôzne Life hacks!

Dozvedela si sa aj veci, ktoré by ťa škola nenaučila?

Zo školy poznáme teoretické modely ideálneho sveta, prax je naozaj iná a soft skills si inak nevycvičíš. Stáž ti dá naozaj veľa - od schopnosti rozložiť si čas až po tvoje vyprofilovanie sa v odbore. Aj preto som si sem tam scrolovalla Praxuj.

Je stáž možné skĺbiť s tvojimi školskými povinnosťami?

Ja si myslím, že áno, pretože stáž ťa naozaj naučí pravému time managementu a aj na školské povinnosti začneš (sem tam :D) nazerať ako na niečo, čo sa ti zíde.

Aký je tvoj najväčší zážitok zo stáže?

Stáž ma ešte viac vtiahla do môjho odboru a mám naozaj veľa zážitkov. Veľa robí kolektív, ktorý ma motivuje, pomáha mi, no zároveň mi dôveruje :). Nejaká vtipná storka? Hm. Asi sa sem tam tvárim, že viem čo robím :D Fake it till you make it ❤.

Absolvovala si aj iné stáže?

V humanitnom odbore je pre mňa stáž povinnou jazdou… Bola som napríklad dlhšie v Prahe, alebo na rôznych projektoch z Erasmu+. Portál Praxuj to pre študentov dosť uľahčuje tým, že ponuky sú na jednom mieste. Ja som predtým často navštevovala weby Univerzít a rôzne zahraničné stránky.

Čo by si poradila ostatným študentom? (ktorí premýšľajú nad možnosťou stáže?)

Určite aplikovať, spoznáte kopu nových ľudí a pol rok, alebo tri mesiace vás posunú tak ako celý bakalársky na výške :). A ak vás už zobrali..nebojte sa pýtať a vyťažiť z toho maximum to si zamestnávatelia cenia a všímajú ;)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
18
Poslať správu
Praxuj je bezplatný vysokoškolský projekt zameraný na podporu odborného vzdelávania na Slovensku. Môže sa do neho zapojiť každý študent a zamestnávateľ či inštitúcia pôsobiaca v krajine s cieľom udržať mladých ľudí doma.

Chceš vedieť, keď Praxuj pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.