20.3.2019 14:19

Futbalom po Európe 2:Inter Miláno-Frosinone Calcio

24.11.18 zápas Talianskej Serie A

CESTA DO MILÁNA

Po výlete vo Viedni som sa o 2 mesiace neskôr vybral do mesta módy na predĺžený víkend.Hlavným lákadlom bol opäť raz futbal a legendárne San Siro.

Z Bratislavy som odlietal v piatok 23.11 spoločnosťou Ryanair a vracal sa v nedeľu 25.11.Spiatočná letenka ma stála 60€ .Priletel som na letisko Milano-Bergamo vzdialené 50km od Milána.Z tadeto chodia autobusy priamo na hlavnú stanicu v Miláne.Cena lístku je 5€(aj keď cena sa môže líšiť,ide o to akou spoločnosťou idete)ktorý viete zakúpiť priamo na mieste v pokladni,alebo aj online.

DOPRAVA A LÍSTKY NA MHD

Zo stanice sa ku štadiónu dostanete pomerne ľahko,metrom s jedným prestupom.Zo stanice Centrale metro M2 smer Abbiategrasso vystúpite o 2 zastávky na Garibaldi FS a tam nasadnete na M5 smer San Siro Stadio.

Prejdete 10 zastávok a vystúpite na konečnej stanici San Siro Stadio.Cesta trvá cca 25min.Zo štadióna môžete zvoliť tú istú trasu naspäť na stanicu alebo ak smerujete viac do centra odporúčam zvoliť električku č.16 smer Via Monte Velino priamo spred štadióna.Cesta trvá približne 40 minút ku Milánskej katedrále Duomo(zastávka Duomo).Treba však rátať hodinu pred a po zápase s veľkými návalmi ľudí na linkách M5 a 16.

Jednorazový lístok na MHD (autobus, električka, trolejbus, metro) stojí 1,50 euro a platí 90 minút a je prestupný, ale len pre autobusy, električky a trolejbusy. V metre ho môžete použiť len raz. To znamená, že ak ho označíte pri vstupe do metra, ešte naň môžete pokračovať v jazde v pozemnej doprave, opačne to neplatí (lístok označený napr. v autobuse, už na cestu metrom neplatí). V metre musíte lístky označiť pri vstupe, ale aj pri výstupe, takže si ich uschovajte na bezpečnom mieste.

Ak sa v Miláne zdržíte dlhší čas odporúčam kúpu denného(4,5€) alebo dvojdňového(8,25€)lístka.

Lístky si viete zakúpiť v niektorom z centier ATM Point. Nájdete ich na zastávkach metra.Ďalšou voľbou sú automaty alebo trafika.

UBYTOVANIE A VOĽNÝ ČAS

Duomo di Milano a Castello Sforzesco sú asi najznámejšie pamiatky v Miláne,za zmienku ešte stojí kostol Santa Maria delle Grazie( Kostol Panny Márie milostí )kde sa nachádza aj azda najznámejší obraz na svete-posledná večera.A samozrejme legendárne San Siro ktoré sa určite oplatí navštíviť.

K ubytovaniu veľmi nemám čo povedať keďže ma ubytovala kamarátka z erasmu.Cez airbnb si ale určite viete nájsť cenovo prijateľný nocľah.Ceny sa tam pohybujú od 35€.

Cestou ku štadiónu som vystúpil na stanici Lotto(M5 dve zastávky pred San Siro Stadio)aby som sa pred zápasom trošku občerstvil.Vsadil som ako už u mňa býva zvykom na McDonald´s.Po zase raz výdatnej strave prišla na rad cca 10minutová prechádzka ku štadiónu.V okolí štadióna nie je nič čo by zaujalo.Nachádza sa na okraji mesta.

ŠTADIÓN A ZÁPAS

Majestátny štadión San Siro,pre fanúšikov Interu štadión Giuseppe Meazza,je domov oboch Milánskych veľkoklubov:AC Miláno a Inter Miláno. Štadión má kapacitu 80 018 divákov a je jedným z 23 európskych päťhviezdičkových štadiónov.

Zápas mal výkop v sobotu 24.11.18 o 20:30.Lístok na tento zápas som zakúpil v predstihu asi mesiac pred odletom z oficialnej stránky https://www.inter.it/en/biglietteria (na nákup je potrebná registrácia,a pri vstupe preukázanie sa Občianskym preukazom lebo lístky kupujete na meno) za 25€.Vynikajúca atmosféra,takmer plný dom a parádny futbal.Inter celý zápas kontroloval hru nepúšťal nováčika takmer k ničomu.V 10minute Keita Baldé otvoril skóre ktoré sa do polčasu už nezmenilo.Po zmene strán zvyšoval na 2:0 v 57minute Lautaro Martinéz a na 3:0 upravil tesne pred koncom druhým gólom v zápase Keita Baldé.Po zápase som ešte chvíľu počkal dokým sa to vyprázdni no aj tak som sa nevyhol zápcham ktoré na mňa čakali pred štadiónom.Po vyše hodine cesty som vystúpil pri duome a približne 10minút som šiel pešo do bytu kde som bol ubytovaný.

CENOVÉ ZHRNUTIE

Letenka-60€

Preprava z/na letisko-10 €

Ubytovanie-Zadarmo

MHD-11,25€(8,25+2x1,5)

Lístok na zápas-25€

Ostatné(Strava,suveníry..)50€

Celkovo-160

HODNOTENIE VÝLETU

Mesto 5/5

Štadión 5/5

Zápas 4/5

Doprava 4/5

V prípade akýchkoľvek otázok ma kľudne kontaktujte.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
26
Poslať správu
Mojou najväčšou záľubou je šport.Rád trávim volný čas výletmi na rôzne športové podujatia.Prevažne futbal.Rozhodol som sa že vám formou blogu porozprávam zážitky z týchto podujatí a podelím sa s vami o skúsenosti ako prebieha takýto výlet a detailnejšie priblížim koľko to celé stojí,akú dopravu zvoliť,MHD v danom meste apod. Rozhodol som sa aj písať blog kde sa snažím zameriať na zaujímavé, hlbšie témy a informácie zo sveta športu, články iného charakteru ako prestupové špekulácie alebo výsledky zápasov.

Chceš vedieť, keď Dominik Z. pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.