29.5.2019 12:40

Na Mallorce na káve

Kedysi nepredstaviteľná vec, dnes vďaka leteckým spoločnostiam Laudamotion (Raynair) dostupnejšie ako nikdy predtým.

Letenky v súčasnosti kúpite za cca. 9 Eur, čo sa rovná cene autobusového alebo vlakového lístka po Slovensku. Ani nie za 2 hod. 15 minút sa dokážete presunúť z uzimeného Slovenska na slnečnú Mallorcu.

Na Mallorcu som takto cestovala dvakrát. Aj keď sa to nezdá, ale ak máte dobrodružnejšiu povahu, dá sa toho pomerne dosť stihnúť za dva, dokonca aj 1 deň. Prvýkrát sme sa po Mallorce presúvali prenajatým autom a stihli sme si pozrieť 5 najkrajších pláží Mallorcy a horskú dedinku Valldemossa. Tu som vyhlásila, že pokiaľ sa mám raz pustiť do písania knihy, bude to tam.

Čo sa týka pláží, najviac mi učarovala Cala Mayor a Playa de Palma. Niektoré pláže majú biely piesok a pripomínajú tie karibské. Samotné mesto Palma de Mallorca vám ponúkne toho za jedeň deň viac, ako by ste očakávali. Stihnete si pozrieť historickú časť mesta, dať si raňajky alebo obed oproti katedrále, nakúpiť suveníry, nafotiť super fotky a keď vám bude horúco, stačí prejsť cez cestu na druhú stranu a ocitnete sa na rozsiahlej pieskovej pláži s tyrkysovomodrou vodou. Či to stojí za to? Rozhodne áno.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
,,Je úžasné keď sa z vašej záľuby stane vaša práca. Nikdy neprestávajte na sebe a svojich snoch pracovať,, Cestovateľka, fotografka srdcom aj dušou. Hovoria o mne, že som zdedila túlavé topánky po starej mame. Boli časy, keď som nestihla ani vybaliť kufor a už som sa chystala na ďaľšiu cestu. Každá cesta je pre mňa nespútanou turbulentnou jazdou,plná zážitkov, bohatým zdrojom inšpirácie a spoznávaním nových ľudí a kultúr.

Chceš vedieť, keď miskab pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.