2.2.2020 14:16

Ako si vybrať vhodné pančušky? 2.ČASŤ

Funkčnosť pančušiek sme Vám prehľadne zhrnuli v prvej časti článku, preto ak ste ho čítali, už viete, ako si vybrať pančušky.

Ak Vám v prvom rade ide o komfort v tehotenstve, redukciu krčových žíl alebo zoštíhľujúci efekt. V tomto pokračovaní článku sa budeme venovať ďalšiemu dôležitému parametru a tým je:

HRÚBKA

 Hrúbku pančušiek vám napovie počet DENOV.  Možno ste sa nezamýšlali, čo znamená nápis 20 DEN alebo 40 DEN na obale siloniek. No pozor, je medzi nimi veľký rozdiel! Čím vyšší počet DENOV, tým sú pančušky hrubšie. A to vám môže byť nápomocné z viacerých dôvodov.

Môže nevhodne zvolená hrúbka pančušiek pokaziť celý outfit?

Áno, môže! Ak  k letným šatám z ľahkých materiálov zvolíte hrubé pančuchy s vysokým počtom denov, bude to vyzerať nevhodne a pokazí to celkový look. 

A nielen to. Počet DENOV odteraz môžete vnímať ako pomocníka, ktorý Vám napovie, či Vám v daných pančuškách nebude horúco alebo či vás naopak v zime dostatočne zahrejú. V chladných mesiacoch odporúčame vyberať pančušky s počtom 40 DEN a viac.

Všímajte si počet DENOV a ušetrite!

Skúste si to! Správne zvolený počet DENOV môže pomôcť vašej peňaženke. Ak nechcete často vyhadzovať peniaze za pančuškový tovar, odporúčame zainvestovať do trochu hrubších a kvalitnejších pančušiek. Totižto, ak si zvolíte ultratenké pančušky s veľmi nízkym počtom denov, t.j. 15 DEN a menej, môžu sa vám rýchlo spraviť očká, čo asi nechcete. 

Ako si poradiť v situácii, keď aj v najväčších horúčavách vám bonton odporúča vziať pančušky?

Presne pri takýchto udalostiach odporúčame už vyššie zmieňované ultratenké silonky. Sú ideálne v pálivých letných dňoch, keď vám nevadí, že ich zrejme oblečiete len raz a budete ich musieť vyhodiť, no výhoda, že vám v nich nebude tak horúco, keďže sú oveľa tenšie.  

*Náš tip: V horúcich letných dňoch ešte viac odporúčame samodržky. Veľa žien sa obáva samodržiek, ale naozaj, pri kvalitných samodržiacich pančuškách sa nemusíte báť, že by sa vám zošmykli z nôh a určite oceníte, že vám nebude teplo ako v bežných silonkách. Dress-code bude splnený a vy sa neroztopíte od tepla.

Zrejme sme vám už urobili dostatočný denový chaos v číslach, preto si ich poďme zhrnúť pekne po poriadku :) 

     Vo všeobecnosti rozdeľujeme silonky podľa hrúbky do 4 kategórii:

ULTRATENKÉ – s nápisom na obale 15 DEN a menej

TENKÉ – 15-30 DEN, tie sú považované za štandard, sú úplne priehľadné, no zároveň pevné proti bežnému zatrhnutiu

POLOPRIEHĽADNÉ – 30-40 DEN, sú pevnejšie ako priehľadné a stále je ešte vidieť textúru vašich nôh. Ideálne na večerné nosenie.

NEPRIEHĽADNÉ – 40 DEN a viac. Takéto pančuchy sú vhodné do chladného počasia a všeobecne v zimných mesiacoch sa hodia k šatám z hrubších materiálov.

*Náš tip na záver: Ak potrebujete skryť popraskané žilky, jazvičky, modrinky či iné nedokonalosti na nohách, v tom prípade zvoľte pančušky s hrúbkou 30-40 DEN.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Eshop. Dámska móda - pančušky, podväzky, pyžamká, módne oblečenie.

Chceš vedieť, keď Zlatena pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.