Psychologické pôsobenie hudby

Hudbu počúvame pri rôznej príležitosti pri práci, relaxe na dovolenke či len tak z nudy

Keď počúvame napríklad v rádiu obľúbenú skupinu máme z toho dobrý pocit vyvoláva to v nás určité emócie. Odhliadnúc od všetkych negatívnych účinkov hudby tak hudba je niečo čo spája národy.

Má to určitú súvislosť aj s popkultúrou, a to v tom zmysle že vytvára určitú skupinu fanúšikov hudby ktorí sa stotožňujú s určitým žánrom hudby alebo sa vytvára kult určitej hudobnej skupiny. Ja osobne mám najradšej elektronickú tanečnú hudbu ktorú využívam pri všetkých mojich aktivitách. Z dídžejov mám najradšej asi DJ EKG ktorý má dobré remixy.

Hudba sa využíva v rámci muzikoterapie na rôzne liečenie psychických porúch ako napr. depresie a mnohých ďalších. Ako vidieť hudba má rôzne využitie v ľudskej spoločnosti. Najväčšou oslavou hudby, ktorá je súčasťou našej kultúry sú rôzne hudobné festivaly po celom svete.

Výhodou koronakrízy je že si môžeme urobiť festival vo svojej izbe alebo obývačke a zároveň aspoň na chvíľu zabudnúť na svoje starosti a vlastne popremýšľať o svojom živote.

Na záver by som chcel napísať, že sa netreba vzdávať a začať si užívať svoj obľúbený žáner hudby. Dá sa z toho aj vyťažiť a napríklad z obyčajného človeka môže byť úspešný producent elektronickej tanečnej hudby. Kto ovláda angličtinu na dobrej úrovni odporúčam kanal americkej Dídžejky Juicy M ktorá veľmi dobre vysvetľuje ako začať s produkovaním a tvorením elektronickej tanečnej hudby.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Patrik Pjentek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.