Akné

Ako potraviny ovplyvňujú akné? :)

Ako už môžte vedieť zdravá a vyvážená strava je kľúčom k zdravému telu a pleti. Prvým krokom môžu byť stravovacie denníky to znamená, že všetko čo zjete si zapísujte. Všetko o čom si myslíte, že vám môže spôsobovať vyrážky alebo inak povedané akné.

Ak tento krok nepomôže presuňte sa na ďalší. Vysadte zo stravy všetky mliečne výrobky aspoň na tri týždne. Ak to zaberie a vám sa akné stratí postupne tieto výrobky ( mliečné výrobky, cukor a múku) opäť v malých dávkach začnite konzumovať. Ale pozor! Vždy skúste jeden deň niečo pridať a tak aspoň dva-tri dni sledovať pleť ako reaguje. Ak nezaregistrujete nijaké príznaky na pleti môžte tento výrobok postupne pripájať do stravy.

Pokiaľ akné pretrváva podľa môjho názoru by ste sa mali poradiť s vašim lekárom o ďalších možných opatreniach, ktoré môžte vyskúšať.

Príklad: Moja kamarátka veľmi dlho mala problémy s akné. Začala chodiť ku kozmetičke, kde dávala veľa peňazí keďže tam musela chodiť dvakrát do týžňa. Akné jej zišlo, ale ako náhle prestala chodiť znova sa jej objavilo. Nakoniec skúsila vysadiť zo stravy mliečne výrobky. Niektoré jej nič s pleťou nespravili, iné zase áno.

Dbajte o svoju pleť. Každý človek má inú pleť a každému niečo iné zaberie.

Dúfam, že sa vám tento blog páčil. Majte krásny večer.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď petra.horejskova1 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.