Objavovať krásy Čiech a Slovenska je vášeň a sen, fotenie len malý bonus k tomu.

Pred rokom niekedy k začiatku okolo februára sa to celé začalo, čo som si vtedy nemyslel že ma chytí a bude mojou vášňou. Čo? Výlety, spoznávanie mojich domovských krajín Čiech a Slovenska a fotenie.

Fotenie mám na mysli amatérske. Začalo to prvým výletom v okolí Jablonca nad Nisou v Libereckom kraji. Ale aby ste boli v obraze, síce som Slovák, no žijem a pracujem v Českej republike. Mojím druhým domovom sa mi stalo mesto Jablonec nad Nisou na severe Čiech v Jizerských horách. Ach, máme tam krásne. Hory, vyhliadky, hrady a zámky, hrebene a turistické chodníčky...

S kamarátom sme na prvý výlet vybehli do obce Bedřichov cca. 9 km od Jablonca. Našim cieľom mala byť vyhliadka Královka čo je pešo vzdialená cca 2 km od Bedřichova. Keďže bol ešte naozaj poriadny sneh a svietilo slnko, cesta sa zdala kúzelná. Pohľady na zasnežený Bedřichov a následne z vyhliadky na celé Jizerské hory či Český raj boli pre mňa vtedy niečím nevídaným. To bol začiatok toho celého čo vo mne prebudilo vášeň k výletom a akejsi "láske" ku krajine. Vždy som mal rád Česko a Slovensko ale výlety mi dávajú viac a viac dôvodov tu tráviť nielen pracovné chvíle ale aj výlety a dovolenky.

Odvtedy už prešlo viac ako rok. Zakúpil som si zrkadlovku a amatérsky sa snažím každý týždeň výletovať a fotiť krásne miesta. Iste, na amatérske fotky mi netreba zrkadlovku, ja sa však chcem naučiť viac pretože fotenie ma baví a zrkadlovka sa stala mojou víkendovou "hračkou". Nemôžem sa rovnať profíkom to preboha nie, ale keď si následne v notebooku prezerám fotografie z výletu, som strašne rád že ten foťák mám.

Dnes mám už vytvorenú web stránku, stránky na sociálnych sieťach a snažím sa svoje zážitky z výletov zdieľať s ľuďmi, napr. ktorí tam nemôžu osobne alebo sa im proste takéto fotografie páčia. Rád o výletoch aj píšem články či blogy a venujem tomu naozaj dosť voľného času. Páči sa mi objavovať Česko a Slovensko. Sú to krásne krajiny s úžasnými miestami a každému odporúčam si zavýletiť po našej domovine. Stojí to za to.

Kľudne si môžete prezerať moje fotografie na webe či soc. sieťach ale z dôvodu aby som si tu nerobil reklamu Vám odkazy rád pošlem cez správu. :) :)

Na záver by som len napísal, že aj keď amatér, ale o to s väčšou vášňou.

Peter Nagy

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Ahoj, volám sa Peter a vytvoril som stránku Výletománia, cesty krajinou za účelom výletov, amatérskeho fotografovania a spoznávanie úžasných miest po Česku, Morave, Slezsku, Slovensku a Poľsku. Táto stránka funguje od októbra 2019 aj s menšími dizajnovými či obsahovými zmenami a bude pokračovať naďalej. Vo febuári 2019 som spolu s kamarátom začal chodiť na výlety. Začali sme v našom okolí kde bývame, teda v okolí Jablonca nad Nisou.

Chceš vedieť, keď vyletomania.cz pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.