1.1.2021 16:26

Selena Gomez kritizuje Facebook za neustále zavádzajúce informácie od ľudí, ktorí na Facebooku pracujú.

SELENA GOMEZ tvrdi,že Facebook širi jedno klamstvo za druhym a zavadza neustale ludi klamstvom.

Popová hviezda Selena Gomez tento týždeň obvinila Facebook z toho, že na jeho platforme umožnil šírenie „lží“ o pandémii koronavírusov a očkovacích látkach, pričom uviedol, že gigant v sociálnych sieťach bude „zodpovedný za tisíce úmrtí, ak nebudú okamžite konať!“

Zakladateľ spoločnosti Rare Beauty sa na Twitter vyjadril v rozhovore pre BBC News s výkonným riaditeľom Centra pre boj proti digitálnej nenávisti Imi Ahmedom, ktorý uviedol, že spoločnosti pôsobiace v sociálnych médiách nerobia dosť pre boj proti dezinformáciám.

„Pravdou je, že sme boli obťažovaní spoločnosťami sociálnych médií, ktoré tvrdia, že robia maximum, ale v skutočnosti nerobia absolútne nič,“ povedal Ahmed pre BBC.

Gomez zdieľala video a napísala, že „vedecká dezinformácia má a bude stáť životy“.

Takže, ako to, že sa to všetko stále deje? Facebook bude zodpovedný za tisíce úmrtí, ak nebudú konať hneď!" „ napísala.

Facebook začiatkom tohto mesiaca oznámil, že odstráni nepravdivé tvrdenia o „bezpečnosti, účinnosti, zložkách alebo vedľajších účinkoch“ vakcín proti koronavírusu.

Kritici odstrelili Facebook a uviedli, že platforma sa stala živnou pôdou pre dezinformácie o vakcínach COVID-19. Distribúcia vakcín Pfizer a Moderna sa v USA začala začiatkom tohto mesiaca.

Hovorca Facebooku vo vyhlásení pre Billboard po Gomezovom príspevku uviedol, že spoločnosť sa „zaviazala osloviť čo najviac ľudí presnými informáciami o vakcínach a na tento účel nadviazala partnerstvo s WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) a Unicef“.

„Zakázali sme reklamy, ktoré odrádzajú ľudí od očkovania, a znížili sme počet ľudí, ktorí vidia vakcínové podvody overené WHO a [Centers for Disease Control and Prevention] CDC,“ uvádza sa vo vyhlásení Facebooku. „Označujeme tiež Stránky a Skupiny, ktoré opakovane zdieľajú hoaxy s vakcínami, znižujú svoje príspevky v News Feed a nikomu ich neodporúčame. Pokračujeme v odstraňovaní účtov a obsahu, ktoré porušujú naše pravidlá, a sme jedinou spoločnosťou, ktorá pracuje s viac ako 80 faktami - kontrola organizácií z celého sveta. ““

Nie je to prvýkrát, čo Gomez kritizoval Facebook.

Začiatkom tohto mesiaca uviedla, že je „bez slova“ po tom, čo Centrum pre boj proti digitálnej nenávisti uviedlo, že neonacisti predávajú rasistické produkty na Facebooku a Instagrame, ktorý vlastní Facebook.A nie je to tak davno čo obvinili krivo Umelca Libor Milian ktory ani Facebook nevlastnil a namyšlali blbosti a tak Facebook sposobil velku škodu Sony Music.Facebook ich pripravil o miliony.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Hviezdy pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.