Finančná sebaobrana podľa Juraja Karpiša

Potrebujeme menej a nie viac vládnych zásahov. Stimuly, ktoré majú pomôcť naštartovať ekonomiku, iba zvýrazňujú súčasnú ekonomickú bublinu, v ktorej sa nachádzame.

Mali by sme pochopiť zásadu, že vytváranie peňazí, je iba čisto vytváranie väčších dlhov – nie tvorbou bohatstva.

Žiaľ naše „hlavy pomazané“ si stále myslia, že ekonomika je stroj. Zabúdame na to, že ekonomika je živý organizmus a že nedokážeme opravovať niečo, čo sme sami nevymysleli…

Nie len o tom, sme sa spolu bavil s Jurajom Karpišom.

Okrem toho, že je Juraj ekonomický analytik, freediver, spoluzakladateľ protrhového think tanku INESS a autor bestselleru Zlé peniaze, je aj skvelý rečník.

Vo videu nájdete inpširáciu, ako sa vie „obyčajný ja a ty“ brániť proti atakom „zlých peňazí“, práve cez jednoduchú diverzifikáciu majetku na 4 kôpky – nehnuteľnosti, akcie, drahé kovy a hlavne osobný kapitál (vlastné vzdelanie, podnikanie, atp.)

Tá je základný kameň správy majetku pričom, jej cieľom je, aby sa váš majetok zhodnocoval počas každého ekonomického cyklu (rast, recesia, kríza). V dobách inflácie vám kľud zabezpečia skôr drahé kovy ako dlhopisy, naopak v časoch ekonomického rastu sú výhodnejšie akcie…

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Krokvpred je podcast, v ktorom sa snažíme dať ľudom informácie, inšpiráciu a názory, ktoré si myslíme, že sú v živote podstatné a vedia pomôcť.

Chceš vedieť, keď romanhutira pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.