12.11.2017 14:59

Klzisko a 10-ročný špekulant ...

Klzisko a 10-ročný fagan. Nemožné? Uvidíme...

Príbeh sa začal písať uz skôr. Kedže zima bola tuhá učit do školy sa nám nechcelo, tak urýchlene špekulovať, čo robit. Nápad skrsol tak povediac v sekunde. S rovnakým postihnutím nás bolo viac (smiech), avšak nik nebol tak zapáleny pre vec ako ja.

Klzisko, to je to čo nás spoji. Nebudeme predsa doma sediet a pozerat na televízor.

Avšak problém bol na svete kde začo a kedy. Problem číslo jedna - Navšteva obecného úradu Gánovce. ,, Dobrý deň chceme si urobit klzisko na ceste je to možne ? '' Odpoved bola jasná hneď ,, Zabudnite '' Tak nezostalo nič iné, ako zabudnúť nato . Avšak hlava detská špekulantská rozmýšlal som ďalej ako von s konopy .

Opytal som sa oca, kto ma vedlajší pozemok. Povedal mi netrvalo dlho na druhý deň bol pán u nás doma a súhlasil s klziskom na jeho pozemku. Ževraj super aspon mu to zrovnáme. Problem číslo dva - Zrovnáme a s čím ? Avšak nemáme 20 000 sk na bager . Ale štastie nám zasa prialo. Neďaleko býval bagrista. Ja ako špekulant číslo 1. Som mu povedal čo chceme robit. Súhlasil a hneď dodal - ,, Zajtra 15.00 ma čakaj ''

https://pixabay.com/sk/bager-loader-bager-nakladače-mačka-2580448/

Čakal som ale na opačnej strane domu, pozeral von z okna a počul bager, ale akosi mi nedošlo že on mohol príst aj skôr. Okolo 15:15 ma napadlo choď sa tam pozriet, jasná vec ze on tam už bol. (smiech) . Bagroval 3 hodiny kým to nebolo ako tak rovné. Keď skončil povedal chlapci kúpite mi pol litrovku a je to vybavene v tom čase stála 100 sk. Žiaden problém tolko sme ešte mali. (O rok neskôr sa priznal že kvoli nášmu ihrisku prišiel o prémie lebo spálil veľa nafty či to bola pravda ani boh netuši ).

Jedno bolo jasne zrovnané bolo, už len dokončit a polievať (polievať to som nevedel čo ma ešte čaka). Kamarát ktory v tom šiel somnou zohnal mantinely rozumej drevo. S ktorého sme to všetko zbili a ľadova plocha o rozmere cca 12x21 m bola na svete.Ked priši prvé mrazy hor sa do polievania. Avšak to čo sme naliali sa hneď stratilo v zemi. Tri večery som tam stal a čapoval vodu a všetko šlo nazmar. Až kým prisiel sused a povedal ,,Počkajte na sneh urobíte škrupinu pokropíte a na druhý deň môžeš čapovat vodu". A tak aj bolo , myslel som si aaaa 4 dni a je to hotove. To bol pekný odhad ale na míle vzdialený od reality. Polieval som deň noc neučil sa do školy. Rodičia hromžili voda ide navnivoč (naštastie máme studnu doma, nebola to pitna voda , ziaden strach ) mne to ale nebránilo a striekal som ďalej .

Ladová plocha bola po 3 tyždnoch útrap a mojích chorob hotova. Prišli narad zapasy faganov . Hrali sme hrali, ale den sa s nocou strieda. A trápil nás ďalši problém. Tma . Pre mňa nič nieje nemožne. Našiel som elektrikára ktory vybavil s dedinou aby sme mohli namontovať svetlá na verejne osvetlenie. Tomu sa tak aj stalo . Síce tyzden som za nim chodil ale urobil to nakoniec. Dalši problém pokorený korčulovali sme do noci denne.

V soboty nedele a doobedia tiež aj male deti z okolia, a všetci zadarmo. Nie žeby ma hokej nejak bavil ale organizácia a všetko okolo toho bolo tak vzrušujúce že, ked to už bolo hotove mňa to prešlo. A už som ani nehral. Polieval som to pre nich odhrabával sneh a pozeral ako oni hraju .

Na konci zimi sa ľad roztopil mantinely rozobrali a to osvetlenie je tam doteraz. To mi stále pripomína klzisko ked sa naň pozriem z balkona .

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Bonyemm pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.