27.9.2021 10:05

Smartfóny patria ku chvíľam oddychu aj športu: ako pomôžu pri golfe či jachtingu?

Určite to poznáte, len tak ležíte alebo sedíte a bezcieľne scrollujete obrazovku svojho smartfónu. Ani sa nenazdáte a takáto „aktivita“ sa natiahne aj na niekoľko hodín.

Smartfón sa dá pritom využívať omnoho zmysluplnejšie, a to aj vtedy, ak sa rozhodnete oddychovať či športovať. Zamerali sme sa na to, ako sa dá chytrý telefón využiť pri stále populárnejšom golfe alebo jachtingu. 

Zlepšite svoj výkon vďaka aplikáciám v smartfóne

Či sa nám to páči alebo nie, smartfóny sú pre mnohých ľudí každodenným spoločníkom a doma ich nenechávame ani vtedy, ak si ideme vyvetrať hlavu von. Stačí pri tom tak málo, stiahnuť si tú správnu aplikáciu, nastaviť si ju, dokúpiť prípadne nejaké príslušenstvo k smartfónu a hneď máte nového „parťáka“ na vašu obľúbenú aktivitu. 

Rôznych aktivít, pri ktorých vám smartfón dokáže veľmi pomôcť sa dajú nájsť desiatky. Benefity využívania smartfónu pri behaní alebo bicyklovaní určite poznáte, ale ako je to trebárs v prípade golfu?  Vďaka správnej výbave môžete zlepšovať svoje údery a ušetriť počas hry desiatky minút sebe aj ostatným spoluhráčom. 

Takže, ak už máte k svojmu smartfónu príslušenstvo, napríklad z https://www.mobilnetelefony.sk/, môžete sa pustiť do hľadania tej správnej appky na golf alebo jachting. 

Smartfón pri golfe vám určí ideálny smer úderu aj nájde loptičku

Ak sa rozhodnete stráviť deň hraním golfu, určite si nezabudnite vziať aj svoj smartfón. Vďaka rôznym aplikáciám vám dnes poslúži na omnoho viac, ako len rezerváciu hry. Vďaka GPS a špeciálnym aplikáciám môžete smartfón využiť aj na zobrazenie presnej mapy ihriska a umožní vám tiež pozrieť si každú jednu jamku z vtáčej perspektívy. Smartfón vám pri golfe ušetrí aj čas, pretože pokročilejšie aplikácie vám presne ukážu, kde po údere skončila vaša loptička, takže sa vyhnete zdĺhavému hľadaniu.

Ak s golfom začínate, vhodným riešením sú aplikácie, ktoré na základe výstupov zo senzorov zhodnotia techniku vášho úderu a pridajú odporúčania na zlepšenie. Svoje údery si tak môžete poriadne natrénovať. V tomto prípade si okrem aplikácie ale treba zakúpiť aj senzory, takže treba siahnuť trošku hlbšie do vrecka. 

Použitie smartfónu aj na mori

Jachting sa stále väčšej obľube teší aj u nás a ak ste sa rozhodli stráviť pár dní brázdením po marínach a lagúnach, nezabudnite svoj smartfón vybaviť novou aplikáciou Marinatips. 

V krátkosti uveďme, že vďaka nej budete mať dokonalý prehľad o celej plavbe. Umožní vám plánovanie, meranie vzdialeností, rezervácie a nechýbajú ani podrobné predpovede počasia. Samozrejme, aplikácia vás tiež upozorní na prípadné nebezpečné situácie, ktoré sa vyskytnú vo vašom okolí. 

Svoj smartfón si teda doma rozhodne nenechávajte. Aj v čase voľna vám bude veľmi nápomocný, stačí sa len vopred dostatočne pripraviť, ušetriť si napokon môžete kopec nervov aj námahy. Viac informácií o tejto aplikácií nájdete na https://marinatips.com/sk.

Zdroj obrázkov: freepik.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.