25.10.2021 10:33

Toto sú tri spôsoby, ako vám daňový poradca ušetrí peniaze

Dane sú mimoriadne komplexnou témou. Daňová legislatíva je nielenže zložitá, ale tiež sa veľmi často mení.

A tak je aj pre skúsených manažérov a vedúcich pracovníkov len veľmi ťažké ustriehnuť všetky zmeny. Daňový poradca môže byť pre vašu firmu veľmi cenným prínosom a to z troch hlavných dôvodov. 

Urobíte lepšie rozhodnutia

Veľa ľudí si daňových poradcov zamieňa s účtovníkmi. Hoci ide o príbuzné odvetvia a neraz je účtovník v jednej osobe aj daňovým poradcom, sú to dve rôzne disciplíny. Daňový poradca sa vám zíde najmä vtedy, ak operujete s veľkým rozpočtom, uskutočňujete medzinárodné transakcie, akvizície, či pracujete s množstvom tovaru rôznych kategórií a celkovo pre vás daňová agenda predstavuje veľkú záťaž. 

Oproti bežným účtovníkom sa daňoví poradcovia špecializujú na určitú kategóriu daní, a tak sa na ich znalosti a skúsenosti môžete maximálne spoľahnúť. Daňový poradca vám tak sprostredkuje cenné rady a navrhne riešenia, ktoré vám. z rozpočtu ušetria nemalé sumy.  

Ušetríte na pokutách a penáloch

Kto má tie správne znalosti, vždy vie, aké sú jeho povinnosti. S daňovým poradcom sa vám nestane, že si na vás zgustne daňový úrad. Navyše, každý správny daňový poradca na seba preberie za svoju agendu plnú zodpovednosť. Zastupovať vás zároveň bude pri komunikácii s daňovými úradmi či inými štátnymi inštitúciami. Môžete tak pokojne zaspávať s vedomím, že vaše osobné aj podnikové dane sú pod kontrolou. 

Viac času pre vás

Z toho čo sme uviedli vyššie je zrejmé, že daňový poradca vám dá omnoho viac, ako len strohé informácie o novinkách v daňových predpisoch. Prebratím kompletnej daňovej agendy vo firme vám ušetrí množstvo času, ktoré by ste inak museli venovať vypĺňaniu rôznych výkazov a štúdiu aktuálnych zákonov. Získate skrátka viac času na to, čo je pre vás naozaj dôležité. 

Zdroj: pixabay.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.