25.10.2021 10:57

Doslúžil vám starý mobil? Nemusíte ho hneď vyhadzovať!

Kúpili ste si nový mobil a neviete ako naložiť s tým starým? Ak sa vám nechce riešiť jeho predaj, môžete vyskúšať aj iné spôsoby, vďaka ktorým natrvalo neskončí hodený kdesi v šuplíku.

Možno vás to prekvapí, no aj staré mobily ešte môžu nájsť svoje ďalšie využitie. 

Predaj telefónu bez starostí

Nafotiť, vymyslieť popis, nahrať inzerát a potom sa dohadovať s potenciálnymi kupujúcimi. Toto sú všetko úkony, ktorým sa pri predaji mobilu nevyhnete. Samotný predaj môže byť navyše veľmi zdĺhavý. Oproti tomu je rýchlejším riešením výkup mobilov Žilina. Jednoducho prinesiete telefón a ak súhlasíte s výkupnou cenou, rovno ho v predajni necháte. 

Urobte si zo starého mobilu fotorámček

Ak ste sa predsa len rozhodli nechať starý mobil, tak v prípade, že mu funguje displej, ho môžete využiť ako fotorámček. Telefón stačí umiestniť niekam na poličku, dokúpiť si nejaký pekný stojan a zapnúť prezentáciu fotografií, ktorá bude fungovať bez vášho ďalšieho zásahu. Takto môžete mať svoje fotospomienky stále na očiach. 

...alebo bezpečnostnú kameru

Starý smartfón s funkčným fotoaparátom vám veľmi dobre zastúpi bezpečnostnú kameru. Stačí ho umiestniť tak, aby zachytil prípadnú neželanú návštevu, pripojiť na internet a odkiaľkoľvek môžete sledovať, čo sa v danom priestore práve deje. Na tento účel existuje navyše množstvo rôznych aplikácií, ktoré vám celé nastavovanie aj ovládanie smartfónu na diaľku uľahčí. 

Starý mobil aj na charitu

Nájdite vo svojom okolí niekoho, kto na charitatívne účely zbiera staré telefóny. Prečo by to niekto robil? Každý telefón sa totiž dá spracovať, niektoré drahé kovy sa dajú speňažiť a zvyšok je možné recyklovať. Najmä v prípade nefunkčných mobilov ide často o jediné zmysluplné využitie. 

Na záver iba dodajme, že v žiadnom prípade nevyhadzujte starý mobil do komunálneho odpadu. Starý mobil môžete odovzdať na recykláciu prakticky v ktorejkoľvek elektropredajni.

Zdroj: pixabay.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.