17.11.2017 17:57

Kým sa inšpirovať pri skladaní StreetStyle outfitov?

Street style je pre niekoho len ďalší typ módy. Pre niekoho to je len póza. Niečo, čo si obliekajú známi ľudia, ktorí chcú pôsobiť, že sú tiež len deti ulice.

Pre chalanov z Nahodsa je však STREET viac - je to odkaz, je to hudba, je to tanec, je to komunita. Čím a kým sa inšpirujú chalani v Nahodsa pri skladaní outfitov pre svojich modelov a influencerov, s ktorými spolupracujú?

Na otázky odpovedal Ďuri, ktorý už viac než dva roky koriguje štýl obliekania fashion influencerov, s ktorými Nahodsa.sk roky spolupracuje. Cez kvalitný prístup chce ľudí inšpirovať. Každé fotenie sa snaží organizovať s talentovanými fotografmi, na zaujímavých lokalitách, s autentickými outfitmi, ktorými sa ľudia môžu inšpirovať pri nákupoch.

Photo: Nicole Lieskovska (@nlieskovska)

Podľa čoho vyberáš outfity na fotenie - či už s influencermi alebo modelmi?

Outfity podľa sezónnosti - dôležité je vyberať podľa toho, aké je obdobie a čo má ešte len prísť. Snažíme sa byť pripravení a sledovať trendy. A potom treba sledovať preferencie, kto sa fotí. Aký má niekto konkrétny štýl, ako mu pasujú farbené kombinácie, aké má rád konkrétne značky. A rovnako aj sledovať počasie - s farbami sa dá hrať, keď je super počasie.

Photo: Nicole Lieskovska (@nlieskovska)

Ako vopred je dôležité skladať outfity pre fashion fotenia?

Dlho kokos, aj mesiac. Napríklad nedávno som pripravoval veci pre Majselfa, lebo ak chceme pracovať s najnovšími kúskami, tak k nám najprv musia prísť. Niektoré kúsky od Sixth June bývajú neskladové, sú unikátne z Francúzska, či už výrobou, materiálom alebo sezónnosťou. Kľudne sa môže stať, že aj mesiac neprídu. A my ak chceme značku dobre prezentovať, aj ľudí dobre obliecť podľa ich obľúbeného štýlu, musíme na to vopred myslieť.

Chvíľu to už robím, je to jednoduchšie po čase. Dnes keď niekto príde naživo, a len sa pozriem, viem povedať aké nohavice, bunda, triko by mu išli. Toto sú farby pre teba, tieto tenisky ti nejdú, daj si radšej tieto veci, v lepšej kombinácií - a máš vybavené do ulíc aj na párty. A to potom vidíš rozdiel.

Photo: Michal Jakubec (@jakubecmichal)

Čím sa inspiruješ pri skladaní outfitov?

Tak jasné, že najviac inšpirácií nájdeš na sociálnych sieťach, najmä instagram je mekka pre fashion. Youtube je tiež veľmi silným zdrojom, a rovnako aj časopisy. Ale potom to je fakt aj o tom obzerať sa okolo seba. Ľudia na ulici niekedy, keď prejdú, tak si vieš povedať, tomuto to sadne - alebo aj naopak, že tento to nezladil až tak dobre.

Z časopisov napríklad super zdroj je Highsnobiety, lifestylový časopis z New Yorku. A potom aj keď sledujem známych ľudí, tak oni si najviac idú najnovšie štýly. S osobností napríklad Kanye West, ktorý síce instagram nemá, ale je človek, ktorý sa dobre oblieka. Potom napríklad Virgil Abloh, J. Lorenzo.

Na Slovensku si dobrý štýl ide napríklad DJ Dalyb alebo Yaksha, alebo Robo Reis - on dáva dobré fotky, dosť funny. Na Youtube by si mal každý sneakerhead čeknúť kanál QrewTV. Alebo chlapík J.C. z Las Vegas, majiteľ Urban Necessities - on má rovnomenný youtube kanál.

Pre baby napríklad cool zdroj inšpirácií odporúčam instagram Ttapple, alebo aj Olivie Soukupová.

Photo: Michal Jakubec (@jakubecmichal)

S akými influencermi si napríklad vďaka Nahodsa za ten čas robil?

Tak ja osobne vyskladávam outfity, riešim fotenia, tvorím fashion content asi 2,5 roka, ale napríklad ako Nahodsa už 5 rokov robíme s Kalim. Potom napríklad dobré spolupráce máme s Majselfom, s Johnnym Mečochom, DJ EKG, s Matejom Zrebným a nezávisle som spolupracoval naviac aj s Egom. To bolo mega.

Za sprievodné fotografie z posledných fotení ďakujeme:

Barbora Bakošová

Majself

Matej Cifra alias Sajfa

Matej Zrebný

Modeli:

Clarisse Taty (@clarissetaty)

Tomáš Tapušík (@tomastapusik)

Fotografi:

Michal Jakubec (@jakubecmichal)

Nicole Lieskovska (@nlieskovska)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
NAHODSA.sk je internetový obchod, ktorý predáva streetwear módu pre mladých ľudí. Sme odborníkmi v tom čo robíme, a s výberom outfitov ti vždy pomôžeme. Preto u nás nájdeš najväčší výber originálnych outfitov na Slovensku.

Chceš vedieť, keď Nahodsa.sk pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.