Väzni podozriví z pašovania drog vo vnútri dieťaťa, ktoré skončilo mŕtve

Telo chlapčeka našli s rozrezaným bruchom, čo viedlo k špekuláciám, že bol použitý ako ľudská schránka. Všetko sa to malo odohrávať vo väzení San Miguel v Pueble v Mexiku. Vyšetrovanie stále prebieha.

MEXICO CITY – Mŕtve dieťa nájdené v odpadkovom koši v známom mexickom väzení podporilo tvrdenia, že telo dieťaťa mohlo byť použité na pašovanie drog do zariadenia.

Telo chlapčeka objavili s rezom v bruchu vo väznici San Miguel v štáte Puebla, uviedla štátna vláda. Podozrivé okolnosti smrti dieťaťa viedli k špekuláciám, že dieťa bolo použité ako ľudská mulica, hoci štátna vláda uviedla, že incident stále vyšetruje.

Bábätko, ktorého identita a rodina zostávajú neznáme, objavil väzeň, ktorý pred vyše týždňom hľadal plastové fľaše v odpadkovom koši vo väznici v rovnomennom hlavnom meste štátu Puebla. Pôvodné správy hovorili, že dieťa malo tri mesiace, keď zomrelo, no štátna vláda nedávno uviedla, že malo iba šesť dní.

Táto správa z veľkej časti bola držaná mimo mediálnu pozornosť niekoľko dní, až kým si nezisková organizácia Reinserta nevšimla krátku správu v miestnej tlači a začala ju vyšetrovať. Reinserta pracuje s väzenským obyvateľstvom krajiny a zameriava sa predovšetkým na deti, ktoré sú vychovávané za mrežami so svojimi väznenými rodičmi. Organizácia tiež prevádzkuje programy, ktoré pomáhajú mladým páchateľom začleniť sa do spoločnosti po prepustení.

Reinserta vydala vyhlásenie, v ktorom uviedla, že „dôrazne odsudzuje“ vládu štátu za tento „ohavný čin“.

"Úrady sú úplne ohromené a sú spoluvinníkmi na korupčných činoch, ktoré sa dejú vo väznici," uvádza sa vo vyhlásení.

Skupina tvrdila, že väznicu v San Miguel obsadili väzni, ktorí teraz v jej stenách vyrábajú drogy, pravidelne sem privádzajú sexuálnu pracovníčku, aby ich obsluhovali, a dokonca vo vnútri prevádzkujú psie zápasy. Potom tvrdili, že psy zabité v týchto bitkách boli vyhodené do koša, rovnako ako zosnulé dieťa.

Saskia Niño de Rivera, spoluzakladateľka spoločnosti Reinserta, vystúpila v mexickej spravodajskej sieti Milenio a označila reakciu vlády na smrť dieťaťa za „absurdnú“.

Navrhla, že rez na bruchu dieťaťa naznačuje, že dieťa „mohlo byť použité na prinesenie drog do väzenia.

Vyjadrila tiež pobúrenie nad tým, že vláda zrejme nevie, ako sa dieťa dostalo do väzenia.

„Ako je možné, že si úrady nevšimli, že maloletý vstúpil – živý alebo mŕtvy – a potom už z väzenia nevyšiel,“ povedala.

Guvernér Puebla Miguel Barbosa sa k škandálu konečne vyjadril v pondelok až po tom, čo smrť dieťaťa priniesla správy z celého Mexika. Uviedol, že kancelária generálneho prokurátora incident vyšetruje.

Barbosa povedal: „Je to veľmi vážna vec. V tomto vyšetrovaní sa objaví veľa špiny a zverejníme to, keď bude všetko preskúmané."

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď LenKa BezK pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.