Čo je kraniosakrálna terapia a čo od nej môžete očakávať?

Kraniosakrálna terapia zahŕňa techniky manipulácie s mäkkými tkanivami, ktoré sa zameriavajú na zdravie a funkciu pohybového aparátu.

Odborníci vám pomôžu uvoľniť nahromadené napätie v tele a fasciálnych tkanivách pomocou špeciálnych manipulačných metód. Kraniosakrálna terapia môže pomôcť zmierniť bolesť a napätie pri mnohých ochoreniach.

Komu môže pomôcť kraniosakrálna terapia?

Z kraniosakrálnej terapie môže vyťažiť každý. Je to jemná metóda vhodná na liečbu mnohých symptómov alebo ochorení, a to najmä tých, ktoré súvisia s nervovým systémom. Mnohí klienti vyhľadávajú terapiu na zlepšenie spánku, zmiernenie úzkosti, vyrovnanie hormónov, alebo aby našli úľavu od chronickej bolesti. Môže pomôcť aj tehotným ženám pripraviť sa na pôrod alebo osobám, ktoré trpia migrénami.

Čo môžete očakávať?

Klienti zostávajú počas kraniosakrálnej terapie úplne oblečení. Dĺžka terapie závisí od každého prípadu. Ak idete na terapiu prvýkrát, rátajte s tým, že pred začatím prebehne vstupná konzultácia. Počas sedenia vám odborník priloží ruky na rôzne časti tela, aby nahmatal pulzy mozgovomiechového moku, a potom odstráni všetky bloky. Kraniosakrálna terapia je neinvazívna metóda, takže sa nemusíte obávať bolesti. No môže sa objaviť mierne nepohodlie, keď vaše telo reaguje na liečbu.

Ak vás táto metóda oslovila, skúste si naštudovať viac informácií na internete alebo sa spýtajte priateľov a rodiny na ich skúsenosti s podobnými formami liečby. Prípadne sa môžete so svojimi otázkami obrátiť na samotných odborníkov. Stačí ak do vyhľadávača napíšete napríklad „kraniosakrálna terapia v Bratislave“ a vyberiete si jednu z ponúknutých možností. My odporúčame https://www.kraniosakralnaterapia.online/.

Ak chcete pre svoje zdravie spraviť ešte viac, mozli.sk vám ponúkne širokú škálu zdravých potravín. Nájdete tu dokonca celé balíky na diétne stravovanie.

Zdroj obrázkov: elements.envato.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.