Spoločnosť Genaral Motors chce dohoniť Teslu

Generálna riaditeľka spoločnosti General Motors Mary Barra sa nikdy netajila svojím prianím prekonať Teslu v predaji elektromobilov a stať sa svetovým lídrom v tejto oblasti.

Iba pre kontext, do koncernu spadá napríklad Opel, GMC, Cadillac alebo Chevrolet. Vzhľadom na skutočnosť, že viac ako 90 % obyvateľov USA sa nachádza v dosahu 16 kilometrov od predajne GM, čo je štatistika, ktorú spoločnosť často uvádza, viceprezident GM pre ekosystém elektromobilov Hoss Hassani uviedol, že rozsiahly predajný program spoločnosti pomáha budovať ďalšiu lojalitu ku značke. Automobilka teraz vyzýva svoju sieť predajcov, aby pomohli rozmiestniť až 40 000 nových nabíjacích staníc po celom území Spojených štátov.

GM zahájila budovanie národnej infraštruktúry, aby urýchlila zavádzanie elektromobilov, minulý týždeň, kedy nainštalovala prvé dve nabíjacie stanice úrovne 2 vo Wisconsine a Michigane.

Prezident Mark Reuss nedávno prezradil, že predajcovia spoločnosti obsluhujú viac ako 10 000 vozidiel Tesla a označil to za „rastúci biznis“. Program GM Dealer Community Charging Program, ktorý bol prvýkrát oznámený minulý rok, vyzýva dealerov, aby určili miesta na inštaláciu nabíjačiek so zameraním na komunitné centrá, ako sú školy, knižnice a zábavné centrá. Podľa Hassaniho môžu začať zúčastnení predajcovia získať až 10 nabíjacích staníc úrovne 2 s výkonom 19,2 kW, ktoré vodičom umožnia nabíjať batériu na približne 80 % za menej ako tri hodiny. Tento program je súčasťou investície vo výške 750 miliónov dolárov, ktoré spoločnosť GM vynakladá na rýchle rozšírenie svojej nabíjacej infraštruktúry, pretože cieľom spoločnosti je do roku 2035 prejsť na plno elektrický pohon. [1]

Ďalšie kroky spoločnosti GM v budovaní infraštruktúry pre elektromobily sú inštalácia nabíjacích staníc pre nákladné vozidlá z rozšírenie ponuky elektromobilov. GM plánuje uviesť na trh 20 nových elektromobilov do roku 2025 a do roku 2035 prejsť na plno elektrický pohon u všetkých svojich modelov. Spoločnosť taktiež pracuje na vývoji nabíjacej infraštruktúry vrátane inštalácie nabíjacích staníc pre kamióny a autobusy v kľúčových oblastiach. General Motors sa taktiež zameriava na spoluprácu s mestami a obcami, aby podporila rozvoj elektromobility na úrovni miestnych komunít. Cieľom spoločnosti je takisto posilniť svoju pozíciu lídra v oblasti elektromobilov na medzinárodnom trhu. [2]

* Minulá výkonnosť nie je zárukou budúcich výsledkov.

[1,2] Výhľadové vyhlásenia sú založené na predpokladoch a súčasných očakávaniach, ktoré môžu byť nepresné, alebo na základe aktuálneho ekonomického prostredia, ktoré sa môže zmeniť. Takéto vyhlásenia nie sú zárukou budúcej výkonnosti. Zahŕňajú riziká a ďalšie neistoty, ktoré sú ťažko predvídateľné. Výsledky sa môžu podstatne líšiť od výsledkov vyjadrených alebo implikovaných v akýchkoľvek výhľadových vyhláseniach.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Investago pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.