7 vecí, ktoré už nenakupujem, nepotrebujem

Predstavujem vám 7 vecí, ktoré už nepoužívam/nenakupujem. Nahradila som ich tak, aby som si ušetrila nejaký ten cent do vrecka a bola šetrnejšia k prírode.

1. Diár

Som jedna z tých ľudí, ktorí potrebujú mať všetko zaznačené a naplánované. Dlhé roky som si kupovala diár na nový rok, prípadne školský rok. Záležalo mi na tom, ako vyzerá, aký je ťažký a podobne. Ale načo zapratávať kabelku ďalším predmetom? Vytvorila som si diár v kalendári v mobile. Mobil mám neustále pri sebe, a naviac ma aj upozorní na povinnosti, ktoré mám zapísané.

Photo by Alexandra Gorn on Unsplash

2. Sladené nápoje

Mám na mysli rôzne druhy minerálok s príchuťou alebo energetické nápoje. Nielenže je v nich množstvo zbytočného cukru ( ktorý radšej prijmem iným spôsobom ), ale nedokážu ani zahasiť môj smäd.

3. Plastové fľaše

Keď už sme pri tých nápojoch, väčšina sa predáva v plastových fľašiach. Preto čistú minerálku nakupujem v skle. Považujem to za jednoduchší recyklačný proces pre našu prírodu. Tiež mám vlastnú sklenenú fľašku, ktorú nosím do školy. Výhodou je, že sklo nikdy nenapáchne a jednoduchšie sa umýva.

4. Klasické antiperspiranty

Veľmi rada som používala antiperspiranty v spreji. Časom som začala mať pocit, že už prestávali účinkovať a žiadna vôňa mi nevyhovovala. Prešla som na prírodný minerálny deodorant vyrobený zo soli. Nájdete ho pod pojmom Deodorant Stick Crystal. Výhodou je jeho dlhá trvácnosť a skutočne funguje. Trvá mi celý rok, kým ho spotrebujem.

5. Tašky

Myslím nákupné tašky v obchodoch. Mám svoju obľúbenú látkovú tašku, ktorú sa snažím mať neustále pri sebe. Nechcem byť nútená zbytočne zapratávať doma skrinky igelitovými taškami.

Photo by Soragrit Wongsa on Unsplash

6. Odličovacie tampóny

Odličovacie tampóny som nahradila jemným uteráčikom. Jednoducho po tom ako ho moc zamažem použijem ďalší. Keď sa mi nazbierajú, dám ich spolu vyprať na ďalšie použitie.

7. Počítač, Notebook

Myslím, že to platí pre väčšinu študentov a mladých. Obmedzili sme používanie notebookov a počítačov, ani nevravím. Niekedy sa pristihnem pri tom, ako píšem články do mobilu, pretože som lenivá zapínať zbytočne notebook. Smartfóny sú už dostatočne inteligentné nato, aby nám slúžili na zábavu aj prácu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Anna Benčová pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.