23.2.2024 09:39

Práca počas lyžiarskej sezóny - očakávania versus realita

Zima strávená v Alpách, každé ráno sa prebúdzať do čerstvých zasnežených hôr, žiť a pracovať na týchto horách a môcť ich nazývať "domovom"...

to je len niekoľko vecí, ktoré vám napadnú pri pomyslení na prácu počas zimnej sezóny v zahraničí.

Každý rok sa stovky pracovníkov vydávajú do rôznych lyžiarskych stredísk po celom svete, od európskych krajín, ako je Francúzsko, Rakúsko a Švajčiarsko, až po Kanadu, Japonsko alebo Nový Zéland. Niektorí to vnímajú ako spôsob, ako vyplniť zimné mesiace pred začatím štúdia, iní to považujú za nákladovo efektívny spôsob, ako si čo najviac zalyžovať. Pre mnohých je však praca v zahranici príležitosť využiť čas na premýšľanie a zváženie nových kariérnych možností a, samozrejme, spoznať veľa nových ľudí s podobnými záujmami.

Popri všetkých pozitívach sa pravdepodobne objavia aj pochybnosti alebo obavy. Lyžiarska sezóna je známa tým, že prináša nekontrolovateľné vzrušenie z myšlienky na presťahovanie sa do novej krajiny, stretnutie s množstvom priateľov z celého sveta a každodennú lyžovačku. Existuje však aj mnoho nie tak pozitívnych skutočností, ktoré musíte mať na pamäti.

Aká je teda realita práce počas lyžiarskej sezóny?

Po prvé, musíte prežiť sezónnu kultúru pitia. Pravdou je, že hoci je kultúra pitia počas pracovnej sezóny veľká, je len taká veľká, akú si ju urobíte. Žiadny človek nedokáže chodiť niekoľko mesiacov každý večer piť a každé ráno sa dostať skoro do práce, nestojí to za to! Rozdeľte si týždeň a doprajte si občas skorý večer a dlhý spánok, aby ste boli pripravení na ďalšie dni. Nezabúdajte, že spoločenský život si môžete udržať bez toho, aby ste si museli vždy vypiť.

Mnohí milovníci lyžovania alebo snowboardovania sa objavujú, že sa počas sezóny zrania. Samozrejme, že zraneniu počas lyžovania sa nevyhnete, je to veľmi nebezpečný šport, ale nenechajte sa vyviesť z miery - málo kto sa naozaj zraní! Najlepšou radou, ktorú možno poskytnúť, je spočiatku zvoľniť, bez ohľadu na to, či ste lyžovali minulý týždeň, alebo ste nelyžovali niekoľko rokov. Musíte si zľahka zvyknúť, pokiaľ ide o svahy a tempo ostatných.

Práca v zahraničí na zimnú sezónu je veľmi dobrou príležitosťou stať sa samostatnejším a získať nové skúsenosti. Tak si zapáľte parfumované sviečky, otvorte laptop a nájdite sezónnu prácu svojich snov.

Foto: elements.envato.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.