pred 2 dňami

Plánujete budúcoročnú letnú dovolenku? Vyskúšajte trend coolcationing!

Keď sa povie letná dovolenka, možno aj práve vám sa hneď vybaví predstava slnkom zaliatych pláží a poriadnych horúčav cez deň aj v noci.

Vôbec to tak ale byť nemusí a čoraz viac dovolenkárov sa paradoxne túži aj v lete trochu schladiť! Predstavíme vám trend coolcationing.

V uplynulých rokoch sme svedkami výrazných zmien v cestovateľských trendoch, ktoré sú ovplyvnené nielen globálnymi udalosťami a technologickým pokrokom, ale aj meniacou sa klímou. Extrémne horúčavy v tradičných letných destináciách už v súčasnosti nútia dovolenkárov prehodnotiť svoje plány. V reakcii na tieto zmeny sa objavil nový trend známy ako „coolcationing“, ktorý ponúka osviežujúcu alternatívu k často neznesiteľným horúčavám. Stačí využiť transfery z Bratislavy do Viedne na letisko a razom máte k dispozícii desiatky chladnejších destinácií.

Čo je coolcationing?

Coolcationing zatiaľ nemá slovenský ekvivalent a tak budeme používať anglický výraz. Označuje inovatívny prístup k letnému dovolenkovaniu, ktorý spája únik pred horúčavami s objavovaním menej známych, chladnejších destinácií. Názov vznikol spojením slov "cool" (chladný) a "vacation" (dovolenka), čo naznačuje jeho hlavný cieľ - poskytnúť príjemné a osviežujúce prostredie počas letných mesiacov. Ide o spôsob, ako si užiť dovolenku bez strachu z extrémnych teplôt, a zároveň preskúmať nové miesta.

Prečo je coolcationing čoraz populárnejší?

Rastúca popularita tohto trendu je priamym dôsledkom čoraz častejších extrémnych horúčav v obľúbených letoviskách. Cestujúci tak prirodzene hľadajú spôsoby, ako si užiť letnú dovolenku bez nepohodlia spojeného s extrémnymi teplotami. Tento trend tiež odzrkadľuje túžbu po autentických zážitkoch a únik od preplnených miest.

Odporúčané destinácie pre coolcationing

Ak by ste si coolcationing chceli vyskúšať, rovno prinášame niekoľko inšpirácií pri ktorých môžete ako prvý typ dopravy využiť taxi Bratislava Schwechat.

Namiesto horúceho Stredomoria zvážte návštevu nórskych fjordov, kde môžete obdivovať úchvatnú prírodu a užívať si príjemné letné teploty. Pre vyznávačov exotiky môže byť alternatívou k tropickým plážam návšteva Bhutánskeho kráľovstva, kde vás očarí nielen príjemná klíma, ale aj bohatá kultúra a nádherná príroda.

Foto: elements.envato.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.