28.11.2017 00:27

Cesta a vývoj tenisiek Yeezy Boost

"Svetový fenomém v sneaker game"

Adidas Yeezy Boost je oficiálna spolupráca značky Adidas a rapera Kanyeho Westa. V roku 2006 bola navrhnutá prvá topánka. No nikdy nevznikla. Prvá značka s ktorou Kanye spolupracoval bola Nike. Táto spolupráca trvala 5 rokov a boli vytvorené celkovo tri modely tenisiek. V rok 2013 Kanye opúšťa spoločnosť Nike pre neudelenie licenčných poplatkov. Po isto čase americký rapper potvrdzuje spoluprácu so spoločnosťou Adidas. Vo februári roku 2015 vychádza debutová kolekcia s názvom season 1. V nej sa nachádzali kúsky vojenského oblečenia a masívnych farieb v cene od 600 do 3000 $. Neskôr spoločnosť oznámila, že nebude viac súčasťou oblečenie Yeezy Apparel. Miesto oblečenia sa zamerala na obuv.

YEEZY BOOST 750

Pár dni po potvrdení spolupráce bol odhalený plagát s modelom Adidas Yeezy Boost 750 "Light Brown". Bola to prvá teniska, ktorú spoločnosť adidas a West spolu vytvorili. Štyri dni na to, bol tento model pustený do predaja. Tento model bol vyhradený len pre tých, ktorý si ich rezervovali cez mobilnú aplikáciu adidas. Do predaja bolo k dispozícii len 9000 párov dostupných len v New Yorku. Cena jedného páru bola 350 $. Obmedzené množstvo sa vypredalo za neskutočných 10 minút.

V júli 2016 vyšla kolekcia season 2 kde predstavili novú colorway "Grow in the Dark". Povrch tenisky bol z kvalitného vylepšeného semišu a kože šedej farby. Podrážka bola z gumy ktorá svietila (obsahovala fosfor). Podobne ako u posledného modelu tak aj u tohoto bola cena 350 $.

Nasledujúci model Yeezy boost 750 predstavoval hnedý semiš a kožený vršok s rovnakou gumenou fosforovou podrážkou ako u predošlého modelu. Táto farba bola nazvaná "Chocholaté" a predávala sa za 350 $ ako u všetkých predchádzajúcich modeloch 750.

YEEZY BOOTS 350

Dňa 27. júna 2015 vyšiel druhý model Adidas Yeezy Boost 350. Jeho predaj bol celosvetovo sprístupnený. Prvá verzia nám bola predstavená kombinácia bielej a šedej s názvom "Turtle Dove". O necelý mesiac vyšla čierna verzia s názvom "Pirate Black" a olivový variant "Moon Rock". Štvrtá a zároveň posledná verzia season 1 bola "Oxford Tan" ktorá bola v svetlo hnedom prevedení. Všetky varianty sa predávali za 200 $.

O rok neskôr boli do predaja pustené detské veľkosti. Detské veľkostí boli vo variantach "Turtle Dove" a "Pirate Black".

YEEZY BOOST 950

Model Adidas Yeezy Boost 950 vyšiel 29. októbra 2015. Bol súčasťou kolekcie season 1 v štyroch farebných prevedeniach : Peyote, Moonrock, Chocolate a Pirate Black. Boli predávane v maloobchodoch za 585 $. Tento model bol inšpirovaný vojenským dizajnom - duckboost.

YEEZY BOOST 350 V2

Dňa 24. septembra 2016 bol na výstave season 3 predstavený model Adidas Yeezy Boost 350 V2 "Beluga". Tento model je považovaný za remake predchádzajúcich Yeezy Boost 350 a obsahuje niekoľko vonkajších zmien, ako napríklad iný vzor, ​​odstránenie päty a na vonkajšej strane topánky je veľký pruh s nápisom "SPLY-350". Podrážka je taktiež vylepšená aby bola priehľadnejšia. O dva mesiace neskôr vyšli ďalšie tri varianty : "Copper", "Green" a "Red" s čiernymi podrážkami.

Koncom roka 2016 prišla ďalšia čierno - biela colorway a to s názvom "Oreo". Vo februári 2017 sa objavil ďalšia varianta a to čierno - červena ktorú nazvali "Bred".

O pár dni neskôr nám spoločnosť adidas predstavila zatiaľ najvzácnejšiu variantu spomedzi modelov 350 V2. Táto varianta nesie pomenovanie "Zebra". Táto colorway je špecifická bielym prevedením s prominentnými čiernymi pruhmi pripomínajúcimi zebru. Dňa 29. apríla 2017 bol verejnosti sprístupnený dlho očakávaný model "Cream White". V tomto roku očakávame ešte tri farby modelu Yeezy Boost 350 V2. Ako prvá vyšla " Semi-Frozen Yellow" s jedinečnou podrážkou z gumy. Druhá farebná kombinácia nám je nápadne známa vzorom k prvým vydaniu Fezy Boost 350 V2 nazvaného "Beluga 2.0" prístupného k odberu týždeň po "Semi-Frozen Yellow". Tretia farba "Blue Tint" bude dostupná 16. Decembra tohto roku.

Všetky farby sa rozhodli mať zebrie vzory bez výrazného pruhu na stranách, avšak ikonický "SPLY-350" bude stále zachovaný na všetkých troch pároch. Cena modelu 350 V2 je stanovená na 220 $.

ADIDAS POWERPHASE

Adidas Powerphase "Calabasas" bol sprístupnený verejnosti 28. marca 2017. Retro tenisky sú z 80. rokov. Majú prvotriedny biely kožený zvršok s perforovanými pruhmi, zelená značka Adidas a červené logo Trefoil.

YEEZY BOOST 700

Adidas Yeezy Boost 700 sú bežecká obuv ktorá debutovala počas módnej prehliadky season 5 v roku 2017. Topánka bola vydaná 12. augusta 2017 za 300 $ výhradne cez internetový obchod Yeezy Supply. Očakáva sa, že dve farby bielej / gumovej a čiernej sa uvoľnia v roku 2018. Samotná obuv čelí veľkému množstvu sporov kvôli svojmu vzhľadu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu

Chceš vedieť, keď pepo7771 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.