29.11.2017 23:29

Supreme na vrchole módy?

Ak si ešte nepočul o značke supreme, zavítaj s nami do centra New Yorkskeho streetwearu.

Supreme je skate shop a odevná značka so sídlom v New Yorku od apríli 1994. Značka sa stará o skateboarding, hip hop a rockovú kultúru. Značka vyrába odevy, doplnky skateboardy. Jeho obuv, oblečenie a doplnky sa značne predávajú na sekundárnom trhu. Výrazné logo červenej farby s písmom bielej farby je z veľkej časti založené umením Barbary Krugerovej.

HISTÓRIA

Značku založil James Jebbia. Hoci sa narodil v USA, žil v Anglicku. Prvý kamenný obchod Supreme sa otvoril na ulici Lafayette v centre Manhattanu v roku 1994. Obchod bol navrhnutý s ohľadom na skaterov s jedinečným dizajnom. V roku 2004 bola na North Fairfax Ave v Los Angeles v Kalifornii otvorená druhá lokalita, ktorá bola omnoho väčšia ako pôvodný obchod v New Yorku a je vybavená vnútorným skate bowle. Ďalšími miestami sú otvorenie v Paríži v marci 2016, otvorenie v Londýne v septembri 2011, Tokio (Harajuku, Daikanyama a Shibuya), Nagoja, Osaka a Fukuoka. Ďalšie miesta napodobňujú pôvodný dizajn obchodu Lafayette Street. Dňa 3. októbra 2017 spoločnosť Supreme oznámila, že v Brooklyne v New Yorku sa otvorí oveľa lepší obchod. Otvoril sa 5. októbra 2017 a je to v poradí 11. kamenný obchod tejto značky. Dňa 6. októbra 2017 zakladateľ spoločnosti Supreme Jebbia potvrdil, že skaterská značka predala významný podiel firmy zhruba 50% (okolo 500 miliónov dolárov) súkromnej kapitálovej spoločnosti The Carlyle Group.

SPOLUPRÁCE

Spoločnosť Supreme spolupracuje so značkami ako Cascorva productions, Nike, Air Jordan, Vans, Clarks, The North Face, Hanes, Playboy, Levi's, Timberland, Comme des Garçons, Stone Island, White Castle and Hysteric Glamour. Dňa 18. januára 2017 uskutočnila luxusná módna spoločnosť Louis Vuitton módnu prehliadku, v ktorej bola potvrdená spolupráca medzi týmito dvoma značkami.

DOSKY

Supreme vydal skateboardové dosky s umeleckými dielami Harmony Korine, Rammellzee, Ryan McGinness, KAWS, Larry Clark, Jeff Koons, Richard Prince, Christopher Wool, Nate Lowman, Damien Hirst a John Baldessari. Okrem toho spolupracovali s ďalšími fotografmi, umelcami a dizajnérmi ako David Lynch, Robert Crumb, Marilyn Minter, Takashi Murakami, Daniel Johnston, Peter Saville, Futura 2000, Bad Brains, H. R. Giger, Mark Gonzales, M.C. Esher a Dash Snow.

ZAUJIMAVOSTI

V roku 2017 spoločnosť Supreme požiadala Circlemakers o skupinu výrobcov obilnín z Veľkej Británie, ktorú založil umelec John Lundberg, aby vytvorili masívny kruh obilia loga Supreme box na tajnom mieste v Kalifornii. Kruh obilia možno vidieť v krátkom filme s nazvaným Crop Fields.

SUPREME X ZNÁME OSOBNOSTI

Módny fotograf Terry Richardson vytvoril jeden z najvýznamnejších fotografií značky, vrátane Michael Jordán, Kermit the Frog, Three Six Mafia, Lou Reed, Lady Gaga, Neil Young, Gucci Mane, Nas, and Morrissey. Kenneth Cappello.

SUPREME A CELEBRITY

Pozoruhodní ľudia, ktorí nosia znamu značku oblečenie na verejnosti, sú členovia skupiny Odd Future, Odell Beckham Jr, Justin Bieber, Sugas BTS a EXO Baekhyun.

SKATE TEAM

Prvý obchod v New Yorku má svoju skupinu korčuliarov, ktorí v roku 1994 slúžili ako tím, ktorý zahŕňal hercov Justina Piercea a Harolda Huntera. V roku 1995 spoločnosť Alleged Films International pomohla spoločnosti Supreme vytvoriť skateboarding - centric promo video s názvom "A Love Supreme." V roku 2014 vydala Supreme prvé celovečerné skate video s názvom "cherry" natočené Williamom Strobeckom.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď pepo7771 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.