Darčeky pre AKČNÉHO muža

Ak máš doma muža ako ja, ktorému sa tričkom či hodinkami nezavďačíš, vitaj v klube. Čo darovať človeku, ktorý je závislý na adrenalíne, cestovaní a zážitkoch, a materiálne veci mu veľa nehovoria?

Pre mňa je to vždy výzva a každoročný ťažký oriešok, pretože mu vždy chcem dopriať niečo originálne. Čím teda urobiť radosť človeku, ktorý nič hmatateľné nepotrebuje?

Tu je zoznam 10. tipov, ktorými mu zaručene urobíte radosť:

01. Letenka. Toto funguje vždy. Letenka či už spontánna, alebo plánovaná, je vždy perfektným darčekom. Či už ste doma alebo spoločne cestujete, týmto darčekom partnera odbremeníte finančne a tiež časovo, pretože nájsť vhodnú letenku je umenie a zaberie to dosť času. Takže či už je to nízkonákladová letenka na Ibizu či do Paríža, nezabudnite kúpiť aj spiatočnú. Pokiaľ spolu plánujete cestovať do sveta, kúpiť letenku na prvý spoločnú zastávku budete musieť tak či tak, takže prečo partnerovi nedokázať, ako ho máte radi, práve takýmto štedrím gestom?

02. Lekcia čohokoľvek. Akékoľvek sú jeho hoby, kúpte mu na to lekciu. Ak ste spolu vo svete, kúpte mu lekciu surfovania, potápania, lyžovania, kanoe, fotenia, jazda na koni, varenia.... proste čokoľvek, čo ho posunie dopredu v tom, čo má najradšej. Takéto ponuky nájdete na stránkach ako zľavomat, slevomat, groupon a pod.

03. Adrenalínový zoskok padákom, bungee jumping, paragliding, base jumping... Ak to niekedy spomenul, že by to rád vyskúšal, kúpte mu to. Budte si ale istá, že to naozaj chce.

04. Interakcia s prostredím. Toto je nápad pre tých, ktorí sú spolu vo svete. Využite to, kde sa práve nachádzate a čo daná krajina ponúka. Ak ste niekde na ostrove alebo pri oceáne, choďte na pozorovanie veľrýb/delfínov, ak ste v krajine s divokými zvieratami, zaplaťte tour na pozorovanie ich v prirodzenom prostredí, ak ste v Thajsku alebo Indii, zaplaťte si deň so slonami, ak ste v Španielsku, choďte spolu na futbal, ak ste v Arábii, zažite surfovanie na piesočných dunách.......Na Slovensku napr. choďte do Tatier, alebo do Čiech do Adršpach....

05. Helikopter tour. Toto je skvelý nápad pre každého, kto sa nebojí výšok a lietania. Nech ste kdekoľvek, pohľad z výšky vám dá novú perspektívu a inšpiráciu do života. 

06. 4x4 offroad. Asi neexistuje muž, ktorého nepoteší poukaz na jazdu v 4x4, hummer, motokáryalebo štvorkolke. Vyblázni sa tak ako decko a bude vám ešte dlho vďačný.

07. Dobrovoľnícky program. Ak viete o tom, že váš milý je posadnutý myšlienkou na cestovanie po svete za málo peňazí a pritom ešte pomôže ľuďom alebo prostrediu, spravte si online výskum pre dobrovoľnícke programy, ktoré ponúka krajina, kam by chcel íst. Väčšinou sú to organizácie na pomoc zvieratám alebo prírode. Môže tak vysádzať mladé stromčeky alebo chovať zachránené opice. Záleží, čomu je naklonený. Takéto organizácie sú väčšinou dobrovoľné, no niečo sa tam občas platí (závisí), a tak by ste mu to mohli všetko pozisťovať a ísť do toho na určitý čas kľudne spolu.

08. Poukážka na tetovanie, piercing, predplatné do fitnescentra, do kina, na paintbal, deň v pivárni, kde si môže vyrobiť vlastné pivo...

09. Wellnes, alebo strašidelný hotel. Aj akčný človek potrebuje oddych a myslím si, že nikto nepohrdne spoločným welnesom. V prípade, že potrebuje väčšiu výzvu, existujú hotely, motely, rôzne miesta, ktoré prenajímajú izby, v ktorých straší. Ak si na niečo také trúfnete, do toho. Pravdepodobne budete mať nezabudnuteľný zážitok :)

10. Niečo materiálne. Napríklad go-pro, prípadne ak má, tak nejaké doplnky k nemu. Ak je horolezec, radosť mu urobíte výstrojom, špeciálnymi topánkami, ak je cestovateľ, kvalitný batoh, nepremokavá bunda, nový objektív na fotoaparát... proste čokoľvek, čo súvisí s jeho záľubami a čo mu chýba, je opotrebované a potrebuje nové, prípadne si na to šetrí alebo o tom dlho sníva.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
6 rokov cestujem full time po svete, milujem tropické krajiny a ostrovy, rok a pol som okrem ineho zila na Maui, Hawaii, momentalne som v Australii. O cestovani a zivote pisem na www.undercoverislander.com

Chceš vedieť, keď zuza azur pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.