Zoo sex

18+
CITLIVÝ OBSAH
Článok môže obsahovať:
produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
sex, nahotu a iný nsfw obsah
násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
MÁM NAD 18 A CHCEM ZOBRAZIŤ OBSAH
Simultánna ejakulácia

Je skoré poobedie a ja sa snažím spriateliť svoju jemnú pokožku s popukanou koženkou dajakej poľskej fotely.Je teplo a len cesta sem ma obrala o pekný liter hádveó,avšak teraz mi hlavu šoféruje čosi z iného cesta. Po čase si aj ten najostýchavejší ostýchavec zvykne na nahé telá,pohlavia a proste to všetko,čo k tomu vyklíčilo.Falická meditácia Tantrického obradu je tak neľahká..ach,bejt úchylem,jo vole,to je teda na prášky,pyčo. Asi im kúpim ihlu a niť,nie,nie rovno vietnamskú šičku na ten neposlušný falzifikát kože a chcem sa ich opýtať na frekvenciu starostlivosti o nábytok.. Zavriem oči...zabúdam. Zabúdam na nahú,zabúdam na nahého. Zabúdam. Zabúd....

Čo sa mi najviac za viečkami usadilo? Tá nevýrazná fialová,čo by chcela byť fialová,no mne je skôr ružová a s dvomi promile kľudne aj bordová.Ten manželský nevkus na posteľ,bože,len si nekupujte lôžko v Ikei,to ma fakt odstraňuje bunku po bunke. Typicky za(do)riadená spálňa rozpočtom,ale..za prašule si stajl nekúpiš.

Akej farby sú steny vašej spálne? Biele,farebné alebo myeštedrichmemeusvokrysmalýmvpostieľke. Moja prvá otázka,podľa toho si ich vyberám.Všetci mieria myšlienky na nejaký zverský sex,výjav zo zalepených stránok Starého zákona,kde sa lascívny boh odbavoval na štetkách,ktoré miesto ukazovákov museli si obuť svoje ženstvo na oslie údy.Ale o to tu nejde,to všetko ťuťuťuťuťu,to je len starý uchylácky fígeľ,ja som proste neuspel s prihláškou na výpomoc v márnici,tak si to kompenzujem v cudzích spálňach.Pitvám cudzie súkromia.

S5 k tej dogabanej spálni..

Muž,nejaký ten rok aj manžel sa ponoril do role,ktorú som mu šplechol z brucha miesto dákeho scenára,ktorý odo mňa chcel a ktorý jednoducho vzhľadom na možné nemožnosti ako nie celkom zvládnutý klistír a následný análny otras nemožno ubaliť a tak som mu do ruky vložil výtlačok Starých gréckych mýtov a bájí,ešte zo socíku,aby bol v obraze o čo vlastne pobeží,resp.poleží. Za tými infantilnými kresbami gerojov a medúz,primitívne písaným textom je niečo,čo vám povie,prečo vaša priateľka nosí podprsenky rovnakej veľkosti ako vaša matka. Takže..hraj..nie..vži sa,staň sa Oidipom pred zistením,že pretiahol svoju vlastnú matku,ľahká rola,ver mi,každý muž ho má v sebe a ja to len extrahujem ,vysajem,až kým sa z teba nestane grécky tragéd.

A dyg..leží na fakt nehoráznych obliečkach,nahý v póze "Mám to na nádore,úprimne..hrb dnes už proste nie je in".Ľavé koleno krčí,ešte spáliť zopár chĺpkov a bol by vhodný do okresného múzea nepodarkov a atráp florentského Dávida. Sorry Mikelandželo.

Penis je chameleón,hodiny tantry mi ukázali akú širokú škálu odtieňov môže mužský orgán nachytať.Jeho kúsok sa snaží podobať tej akožefialovej farbe stien či skôr tej..kriste..tej na obliečkach.Ako krpec som sa asi hoďku haluzil na tom prsteni,čo vám záhadne odhalí náladu nejakým vingárdiumleviósa trikom,teraz podľa penilných koloritov zisťujem prietok krvi za sekundu. Málokedy sa mi podarí uvidieť mužský úd nevzrušený,logicky sa pred amantkou každý stoporí,a tak stihnem akurát intermezzo polomäkkých mužstiev.

Ževraj chceli taký náter,pretože to podľa predavača ukľudňuje.. Ako asi kľudní musíte byť,aby ste siahli po inzeráte devianta,lebo neviete držať krok s exekútormi? A ako asi kľudní musíte byť teraz,holí naturálne predo mnou,v akomsi komsi s ponožkou na penise? A ako asi ukľudní chudobu,že tá ponožka stála viac ako váš pologarsónkový bytík,pretože si na medzinožie proste nenavlečiem akýkoľvek vyžmolkovaný sveter po sesternici s nadváhou?

Okrem symboliky a panickej filozofie,to má naozaj,a to hrdo trepem každému martýrovi,ktorý ma nešťastne nechá kecať,estetickú hodnotu a môj vkus si ani za festival Vúdstok neodpustím.

Takže,roztváram zraky a nádychom sa dozvedám o potulkách po výpredajoch šampónov a sprejov Axe.Okrem hotovosti vám urobím aj akési memento do dní po rozvode o tom,ako vám to už tak neklape ani pod plachtou.

Galéria d Amour Jej meno XXX a Jeho meno YYY

Tváre z úcty k umeniu a kritikom fotografie zásadne nefotím,je to ako detské spiknutie,len my traja vieme o čom a s kým.

Ruka Jeho Ženy nežne,ako to len ona vie,siahla po varlatách a do stereotypnej masy výrastku s močovodom zablúdila obrúčka,nie je azda slušné si obrúčky pred ručnou stimuláciou pohl.údov odložiť? Ak je to nie nevera,tak niet paranoje,že by sa zabudla kdesi v nohavičkách. Stisk a z ukazováka a fakera urobila panáčika,ktorý mi nostalgicky privial tú momentku,keď sa ma bývalá snažila kdesi na sídliskovej lavičke cez rifle v miestach falických,hravo prstami krúžiac zobudiť genitál.

Ach,tie časy sebapoznania.

Hop hop až po prízemie žaľuďa,ktorý sa mi často snaží prehovoriť do duše zúfalou snahou odtrhnúť sa od predkožky,nepoznám naozaj nič extáznejšie ako keď mi predkožie samo letí dolu,kam vládze a trhá mi celým svalstvom.

Toho panáčika si prosím ešte raz,cvak!

Jemne naznačiť prvý transport kože hore a po koreň,no vzápätí sa vydať jemným ako pierko lechtivým škrabkaním do oblasti nad mužstvo,kde to pekelne rajcne, tá neistota,či len opitá hľadá kľúče a nevie,že jej vrecká vlastne ani nie sú a on sa nechá,lebo ešte nepozná dievčenské lono,alebo je to dravý atak na erotogénnosť.Hladí ho a

...zamrzni na sekun..počkaj,tvár sa a 3,2,1...cvak!

Slušní milenci si pred orálnym sexom nežne bozkom na pohlavia vzdajú úctu. Cmuk a erekcia čerstvo dovarená,prvý prienik žaľudnej oblasti medzi pery. Chlapi a chlapci si nezriedka refreshujú stavy semenníkov,radi a mnohí viackrát denne,sa oddávajú vyznaniu lásky k sebe samému,teda skutočnej,pravej a jedinej duševnej potrave,onanií a bohužiaľ ignorujú hygienu-to nie je len namydliť a zmyť-a potrebnú starostlivosť o svoj pohl. orgán.A keďže aj falus je čosi ako nadržaný sval so svojimi špecifikami, riadne prekrvený a s citlivou pokožkou,proste vecička,ktorú radšej nesrať, bo horšie ako močiť análom je už len kadiť skaly penisom. A okrem toho mecheche argumentu na petting,má to v sebe skrytú rolu uzdravenia a prevencie pred pliagami. Áno,správne prevedená masáž penisu ženskou dlaňou a rukami,nehovoriac o orálnych partiách,je pre to čudo,vskutku užitočné,po tých kalváriách s dlaňou Aničkou.

Keď to proste bolí,tak sa radšej uč násobilku.

Decentné tempo,jemne a pomaly z rúk do úst,pri koite som naozaj otravný s tými metaforami. Nie,nerobte si z toho zámenu predstavami,že je to lízatko či karamelka, proste je to PENIS.Ja som sa do úst žien nevkrádal len penilne, felácia mi neprišla vždy vhodná,dobre,jej neprišla vhodná,keďže ide o totálne expresívum prijatia muža ženstvom,tolerancie,lásky a bez falše skutočnej grimasy a bla bla bla,proste som zvolil čosi iné. Každá to činí svojsky,táto sa očividne často zaoberá smerom krúženia jazykom po predstojnici,častejšie ako správnym smerom na kruháči a pravý úsmev mi naznačil,že sa už nehanbí a tak sa kochám jej nenútene chtivými kozami. Ak sa dvaja ľúbia,pauznú feláciu,aby sa bozkali. Kmitá jazykom ako kobra,vrhá sa hlbšie a hlbšie,no stále je pred koreňom, sliny v húfoch bláznivo šantia na najmokrejšom miestečku planéty,len ich underground guinnesových rekordov. Simulujem manželstvo nadoraz stiahnutou predkožkou,celý čas ju nenechám na pokoji,nech sa pokúša zdrhnúť do jej hrdla. Sliny stekajú,nikto to nerieši. Nech pukance padajú kam chcú.

Celý pobyt tu na planéte si ho muž drží medzi palcom,ukazovákom a pod nimi občas helfne faker,uškrnie sa pri spomienke na pubišské provokácie,že kto si ako honí.Aj tie slangy sú echom minula.

Príjemná orálna dramatizácia lásky sa vrhla do fázy katarzie,straty scenára, čo robí z každej jednej felácie jedinečnosť. Zoznámila jeden spôsob s druhým,klobúk žaľudný vo vlhkom opaku konečníka, čítajte ústa,a horlivé makanie na zvyšku penisu. Cucá ako kliešť,tá erekcia sa mi zdá stále akási... Dva prsty miesto dlane,aj pohlavia nosia obrúčky.

A,sme tesne pred pohnútkou k tomu divadielku na ospalé poobedia. Ejakulácia zmení muža z premrhaného potratu na čosi schopné aj riešiť iné halušky ako len sex,pivo a dedinský soccer. Najprv strekne bez života,avšak bohato,potom je to na diaľky,až za konce chlpov na rozkroku,čo vyvolá pocit triumfu a ešte než zrieši slipami semä z brucha,povie fakt úprimné milujem ťa a pobozká ju,srať na to,že degustujúc svoje spermie.

Nohavičky sú ako nábytok, niekto v nich realizuje zmagorené feng šuej či smúti za kariérou skorodizajnéra, kto nerieši vŕzganie pántov skrine,ten nerieši ani gaťky alebo nohavičky, nevidí ani v tomto rozdiel. Ak ma chce nejaký blázon spoznať,ako zvládne všetky moje poschodia,keď sa zasekol na prízemí pri primitívnej téme spodného prádla?

Ešte jeden kšeftík pred návratom domov.

Dnes ocením viac než kreativitu,trochu predvídania zapojením ventilátora, keďže mojím koníčkom je byť spotený ako potkan.

Kedysi som plakal za každý jeden sex,dnes som rozmaznaný ako Lídl,každý týždeň iný motív,ten dnešný by som nazval "Nevýhody manželstva a vzťahu dlhšieho ako 2 mesiace".

Ak chcete získať členstvo vo ví aj pí klube úchylov,musíte splniť prísne kritéria,prejsť selekciou,dať mi dôvod a napokon prežiť skúšku detstvom. To,že ja som si včera vrzol so zaseknutou predkožkou v durexe,to je moje nešťastie,okrem tých x na druhú dievčat,ktoré mi ho chvíľku dráždili v dlani a potom viete čo, avšak na zozname prečinov proti úchylom nič viac oči nereže,takže vám môžem akurát len závidieť,že ste tak čistí a nezávislí. Stačí nemať sex ako sa patrí,proste tak ako sa nepatrí,nebyť akokoľvek ukojený,mať ego,mať ho čo najmenší či najväčší,aspoň ma podporiť,keď sa budem chvastať pred holkami,že aký ho mám,až občas neviem či to nie je pribratá filcka.Ejakulovať výhradne len na atrapy ženy a jej tela,teda na výber je toho až až,od ponožiek,kapesníkov s vôňou višní, plyšákov so životnezlúčiteľnými poraneniami v tvare dierok,rožkov po pitve vnútra zohriatych v mikrovlnke či namydlených hrdiel flašiek...ako zúfalec som toho preskúšal mrte,ale nič sa nevyrovná môjmu fetišu.

Samozrejme aj v masturbácií sa očakáva keď už nie nejaká úroveň,tak aspoň posun k profesionalite,je to naozaj téma na posmrtné útrapy. Tantra,Kamasútra a znalosť základov sexuológie a prehľad o kecoch Freuda či Nietzscheho je plus a zaváži,ešte keď ma šoknete výberom filmov,môj trochu bonznem...G.Noé a porno nie,to z duše neznášam,je to mýtus,že som platinový na webkách od Redtube cez veľkú mláku semena až po Freefoto,mojej detskej knižnice.

Sedíme ako domorodci a ticho ruší len zavýjanie ventilátora. Ticho je najkrajšie,keď už každý pchá si slúchatká do slúch,len ja to viem zniesť aj sám so sebou,ticho pred prvým zaochkaním. Tvoríme trojuholník. Ja,špic,Oni úsečka na konci zavretá v telách dospelosti. Slová sú príliš málo na prvé rande,to vie každý poét. On je Adam,ona rozkošne v oranžovom tričku bez podprsenky a v gaťkách, čo je naozaj rozkošné a v tom stereotype tangáčov a iných dráždidiel,ktoré sú už vážne out,je to ako kýbeľ ľadu za krk.Je to domáce,v domácnosti,kde sa párik už zžil a splynul v jednu entitu,kedy už žena nevyberá čo si hodí na seba,veď je doma a doma sa kurva robí to,čo voyeur chce vidieť a v porne to nikdy nenájde,lásku,vzťah,zrelosť a nevysloviteľné tisíce maličkostí. Domov je to miesto,kde môže žena kľudne vravieť o ceckoch a trtkaní, oklamať sa,že ich syn dávno spí a veriť,že manžel masturbuje na péčku s jej podobnými samicami.

Keď do jedného koša padajú na seba gaťky a boxerky,na seba ako vždy,tak to je jeden z príznakov ochorenia.

Keď kolonizujem súkromie cudzích párov,tak najprv topánky,halabala alebo oddelene? Necháva si veci verejné "verejne" na záchode? To nie je len o tom,či spia spolu,to je to najmenej podstatné,aj mŕtvi spia blízko pri sebe na cmiteroch a nemusia byť vo vzťahu..sorry,haluze.

Ok.

Jedným zo spôsobov ako dosiahnuť nirvánu slobody a stať sa libertínom,je nie násilne,ale slastne povedať zbohom svojmu Egu,falicky prehrať,vhodné je zlyhať a padnúť na hubu. Neťahá ma to do vôd transgenderu,ani už neriešim,či mi to príde a ako to vyznieva,no ak prijmete stratu,stanete sa medzníkom,hranicou,hranou a zlatým stredom medzi Ženou a Mužom,tak definujú anjelov,bezpohlavní. Keď sa vnáram do duše muža,aby som zazrel jeho pravdu,čo i sebe zatĺka, tak si lono halím do jeho prádla,musí to byť nečakané,akútne.Veď predsa to najpravdivejšie počuť,keď sa preriekneme. V mojom tajnom Klube silných slabosťou sa necháme unášať tým,čo nás kruto a hlavne pravdou potupí,pre nás to znamená odpúta od človečenstva,krok k žiare nebeských.

Ako sa viac zblížite s priateľom,ako v nahote a požiari lýtok? Veď ja nie som,sotva teda môžem byť gay. Svorka nahých,nedotknutých,voľných a nebezpečných svojou láskou, stali sme sa skutočnými,na smrť spolu,priateľmi,až keď sme prežili dlhé noci s personifikáciou našich ex v domácich sextejpoch a písali verše o tom,ako moja ....jej meno... koná smilne,kopuluje,súloží,stýka sa v mužoch,proste a mne najpichľavejšie...trtká. Prežiť niečo také je ako zmutovaná extáza na druhú po rannej smene vo Fukušime,ale až po simultánnej ejakulácií prichádza tá pravá skúška,či to vlastne malo zmysel a či sme si len nerozjašili úchylky.

Dnes už neviem tak hbito reagovať,dlho hľadám odpoveď na otázky o žiarlivosti muža.Minulý rok by som vám o tom prednášal,kvetnaté eseje o zdrojoch, prejavoch a vhodnej terapií,avšak čo nelezie mi mysľou,nebude hneď z trúby vonku.

Ale pomiešajme všetko tak,odsek s medzerami a logickými pauzami,aby ste sa v tom stratili rovnako ako autor,otáčam s vami hlavu,a ako vždy za mnou je len prázdny priestor.

Sedíme v tom triangli,kde splácam len Ja. Najprv na koniec Muža,obliekam si jeho slipy.

Výstup 31.akt n.6

Videl si sa pred tým než ťa počali? Vieš ako si sa tváril,či si bol oholený alebo len fádne sperma?

Zajtrajšky smeruj až po vrchole,opakuj si,keby ti príde nevoľno.

Nemám penis,nie som ako Ty,nie som sok ani tvoj druh, jediné čím sme si bratmi,je tvoj koktejl vnútri slipov, slipov,áno,slipov, zvládni to a serme na podávanie rúk či trápne choreografie drsniakov, stačí,že si silný na to,aby si pretlačil spermatá močom, a zatlačil si každú slinu a urážku na mňa v tvojom prádle, ktoré ma nedurí,tak ako moje kedysi dávno, nemám penis,podľa nálady si storočie predýcham s vagínou alebo štýlom unisex, povedz mi,čo by ťa ranilo,keby vedia aj oni, a ja sa preventívne zdôverím svetu,že viem ako chutíš.

Sedíme v tom triangli,kde splácam len Ja. A na žiadosť repete báb,obliekam si jej nohavičky.

Len jedno pé es...chcem,aby si písal zarovno našich výbojov a útekov.

Ľahol si na pohodlne vytrasenú a v polohe akú chcel zostavu vankúšov a madraca,na tú posteľ manželov,kde dnes mi trochu vrátia požičané. Bozky v mihote,zrak môj,zrenica ľavá..kam mám zazerať? V pohode ožratého tučniaka rozkročil sa,penis prepol z manuálu na automatiku, A ja vidím jej túžbu. Keď kľačí,ako mačka ohýba chrbát,tuším jóga zas sex vykradla a tiež má identickú polohu,tak mi pripomína schúlenú čiapočku v bezpečí vlka,lebo vlci viac štípu na slabinách,než holdujú ľudským steakom. Felácia meter,ešte pol a skoro už dva odo mňa. Z nekonkrétnych príčin mi nepovolili do bodky vyzradiť ich recept na hodinu, keď už sa stmieva,pýšil som sa slzodojným príbehom na 4 slová,tak sa dám na sex v skratke.

Felácia.Ventilátor hýka. Biele gaťky.Až do dna.Hltaj zlatko. Nuda v spálni. Hore,dole.Vo výťahu som grcal. Snaha o Oscara.Ona však nedocení.Ja.Porota. Tričko sa prace kamsi.Oranžová je vždy medzi. Nerozhodná.Zavadzia mi. Slipy.Desivé slovo.Bývalo mi. Ak uvidím bradavky.Bradavky. Zabudni na očný kontakt.Kontakt. Neprekročila rýchlosť? Rýchlosť. Tričko je out.Prsia. Zo spodu vidím.Pršia. Horlivosť.Neustúpi. Čo to stvára? Iba jej napriek nesúhlasu kolien. Iba jej vyzliekam gaťky.Gaťky. Gaťky.Desivé slovo.Bývalo mi. Oblečiem sa do nich.Do nich. Pozmenila déená na psa.Psa. Suka na štyroch.Gaťky na polceste v záhyboch.Kolien. Chvastá sa prstami vo vagíne.Vagíne. Prstom proste prstuje prstence.Prstence. A neuteká.Ohýba sa.Kade chce. Felácia.Prsty v nej.V nej. Vzdychá.Ona neuteká.Nie. Gaťky odsáčkovali sa na dlážku. Siaham po nich.Chcem padnúť do nich. Aký je kurz.Kurz Slipy-Gaťky.Aký? Chýba mi jej abeceda, zas mi neodpovedá, chýba mi jej abeceda, voľba prvého pokemóna a chuť zomrieť, celé dni prilepený ku gauču, prežieram sa a čumím do stien, chcem zhorieť,chcem zhorieť, chýba mi jej abeceda, zas,zas neodpovedá, chýba mi jej abeceda, vuááá som otravný jak kus lega na spotenej nohe,mrzí ma to, lepšie cíti sa aj blato na jej topánke, závidím, chcem tvoju abecedu zlato, ako v rozprávke,kde sa hrdinovia vrhnú spolu z mrakodrapu, kde spolu spia v spacákoch z dreva, aj tie spacáky sa cítia lepšie,neva, chýba mi jej abeceda, zas,zas neodpovedá, radšej zje spečené šampiňóny, ach kurva,to je život, ach,kurva to je život, zas zas neodpovedá, aj tie šampiňóny sa majú lepšie.

Za všetky nanuky na svete, prach z klarinetov, lezú z pier lesných kvetov, pália ako láva v mede, v nálade stračích básní, prv než deň o slnku zasní, pred pohrobkami vizáží skrášľujú poschodia nebies. Milujem ťa. Výbuch sopky. Vôňu atómovky. Hmýriac bránami v lóži ležia, číslom končia,notujú sa v koži, ani šťvrťka zlosti, a z nás? Z nás zostanú len kosti, mäso namočené v krvi, ľudia mĺkvi,bez milosti. Prebuďme perute a leťme, z hrdiel hlasmi cesty veďme, sme jednakí, dotykmi či vlasmi, ako bratia s bratmi, v tanci za tmy, ako ružiam sestry pivonky, kradneme stromkom salónky, krášlia sa časy, deti o tom blúznia a blúzky dostali hlasivky, iskriac vojdi,len nesmelý, keď hviezda nebu zavelí, zaženie spln a duch tvoj zaraz tíska sa pod Saturn, v tieni týčiacich sa knotov, nezhrbenci im nevládnu už, elementom navždy sivý rúž, tempom dychu ladne vznáša sa. Hrdosť len zdobí, nemorduje, vinie k sebe a seba zamiluje, v ilúziách,ktoré sa nestali, jednu,druhp,aj tú isto poznám, vídal som ich v perinách, keď ešte milencom im bol som, hriešne boky ohýbal, iba v snoch len a v mágiách,dnes, s nimi radôstky požívam. Aké vážne sú v odmietaní stretu našich zreníc, ako hravo nad nami cítia sa, čo i len hranou nad zvermi sú, v chuti detstva, plyštia sa bez móresu a mne ámen z displejov.

Zhor v túto noc, kde každý maže,bodá, dúfa,hreší, psy,krysy, ktoré nás desili v uliciach sú ticho, fuck you,je koniec,stíchli, svet je tvoj,stíchni, každá obeť Tatier bola kedysi šťastná, neexistuje východisko, well done,we are dead, mám 99 problémov a hnijem v tomto tele, v hnijúcej,pažravej a prachyžravej spoločnosti, na tejto hnilej planéte, v tomto kozme a ty len zdvihneš ruku na pozdrav, pripomenieľ mi,že zomriem len tak zhola a kráčaš ďalej, no ja utekal som, rozdeľoval moria, zdrhal pred súpermi, tým čo čaká ma a čo už nestihnem, bolesť,povedz,riekni, prečo prekliali ma životom, ktorý nie je pekný? Snívam nič, predstavujem nič v jeho ničotnej kráse, samozvaný, o to vkusne prchkejší, som to ja,Váš Nič. Všetci zomrieme a homeopatia je klamstvo.

...otvor mi dvere,žerie mi to bunky, chcem ti bubnovať na bruško, z chĺpkov spravím si strunky, ako dnešný dážď na brezy, vkradnem sa,ako on, tak drzý, do hniezd holubom, vranám a sojčích manželov, mrzia ma zakopnutia, boleli ma zábavy za očami, smiechy,rehoty a iné, tie ozveny sú muky pre tie oné,bité, mňa životom chorého, počujem ich..bubnujú, vtipkujú a ja znám iba 6 vtipov, ani jeden smiešny, nie som obľúbený, shit, parťák na plač, plakať,plače, kolobeh, kolo beh,bicykel,bež, nešportujem, slovo spomínať znie pohrebne, spomienka spomienky na spomienky spomínajúcich a zajtra už nechcených domácich miláčikov.

Prestaň Gekon.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď DwightMccarthy pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.