Mobilné telefóny a drogy vo väzení

Pamätám si ako som kedysi sledovala seriál Prison Break a všetko mi to prišlo také nereálne. Mobily vo väzení? Drogy? V reálnom svete je to však bežné.

Bolo asi deväť hodín večer keď som si na telefóne našla zmeškaný hovor z neznámeho čísla. Nevenovala som tomu pozornosť až dokým mi neprišla SMS správa po nemecky v ktorej stálo:

Ahoj Katarína. Prosím nebuď prekvapená. Volám sa Sergej a som s tvojím otcom vo väzení. Podarilo sa mi sem prepašovať telefón. IS KEIN JOKE !!!

Akože fakt? Píše mi väzeň z prepašovaného mobilu priamo z väzenia? Z pevnosti ohraničenej ostnatým drôtom ktorá je prísne strážená fízlami a bacharmi?

Zdroj: pexels.com

Mobil sa Sergejovi podarilo dovnútra prepašovať vraj tak, že využil moment nepozornosti strážneho pri kontrole. Druhá varianta by bola že má vo vnútri podplatených bacharov ktorí majú za úlohu sa občas tváriť že nič nevidia. A takýmto spôsobom to ide aj s drogami a všetkým ostatným.

„Vo väzení prebieha dílovanie na plných obrátkach a je to bežné úplne všade na svete. Keď vieš ako a kedy dostaneš do väzenia čo len chceš!

Zdroj: pexels.com

Načo sú väzňom mobilné telefóny?

Je to jednoduché. Buď sa chaloši nevedia odlúčiť od svojich „špinavých kšeftov“ z čias kedy boli ešte na slobode, a veselo v nich pokračujú aj za mrežami, alebo pomocou mobilu inštruujú svojich chalanov tam vonku o tom koho a ako majú „postrašiť.“ A máme tu ovplyvňovanie svedkov jak oči.

Na aké účely používa mobil Sergej nechcem radšej ani vedieť. V kontakte sme spolu už viac ako mesiac a myslím že nabudúce otec nebude jediný koho vo väzení navštívim. Sergeja už onedlho pustia na slobodu na podmienečné prepustenie po ôsmich rokoch a budem veľmi rada keď príde na plánovanú návštevu k nám domov.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
(CRIME SCENE) Skutočné príbehy z krimi prostredia.

Chceš vedieť, keď Arafatova dcéra pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.