Novoročné motivačné body

Nikdy som si nedávala záväzky do nového roku typu: od prvého jem zdravo, od prvého šetrím peniaze, od prvého si pravidelne holím nohy a podobne....Tento rok som si však spísala motivačné body.

Nebolo to v prvý deň roka ale postupne som na to prišla posledný týždeň roku 2017 a prvý týždeň v 2018. Prišla som na Motivačné body, ktoré mi pomôžu k tomu aby som sa cítila lepšie a na prelome roku 2018 a 2019 nebudem plakať nad svojím životom ako posledné tri silvestrovcké noci.

1. Viac (si) dôverovať

Neverím ľudom a neverím sama sebe. Prvá časť vety je možno tak trochu klamstvo pretože sa ľuďom zdôverujem pomerne rýchlo ale na druhej strane viem mám pocit, že ich to nezaujíma. Až moje bezohladné správanie voči samej sebe mi dokáže na chvílu otvoriť oči a uveromiť si, že tie slzy, ktoré vidím na tvári ľudí, na ktorých mi záleží sú kvôli mne. Kvôli tomu, že si neverím a že neverím v to, že by ma ostatní mohli mať reálne radi. Aj keď sa nepovažujem za zlého človeka. Proste mám blok v hlave, ktorý som sa však tento rok rozhodla odstrániť.

2. Menej (si) nadávať.

Ok. Narovinu. Nadávam ako drevorúbač. Keď neviem prísť na slovo- nahradím ho nadávkou. Keď ma niečo prekvapí, keď mi niečo spadne, keď sa mi nedarí, keď sa mi darí, keď sa mi niečo nepáči aj keď sa mi niečo páči.... Vždy sa nájde vulgárne slovo ktoré dokáže opísať situáciu

Moje vyjadrovanie je taktiež úzko späté s prvým bodom. Nadávam si veľmi často a tým podrývam sama seba. Nehovorím, že na to používam tie najhošie vulgarizmy ale už len tým, že o sebe prmýšlam viac negatívne ako pozitívne mi nepomáha cítiť sa lepšie.

3. Alkodetox

Nedala som si záväzok, že v roku 2018 nebudem vôbec piť alkohol. Keď som si spisovala zoznam s motivačnými bodmi, takmer som napísala: nájsť hranicu, kedy som vypila dosť. Vtedy som si ale uvedomila, že riadiť sa takýmto bodom by mi pravdepodobne len prinieslo len zničenú pečeň či iné zdratovné problémy spojené spojené s bežím životom alkoholika. V januári som si povolila štryri pivá- pretože dve som si neodpustila v Mníchove a pretože ďalšie dve mám v chladničke. Všeobecne som sa ale rozhodla, že menej alkoholu prospeje nie len môjmu fyzickému a duševnému zdraviu, ale taktiež môjmu spoločenskému životu, keďže alkohol je pre mňa tekutá odvada a prehnaná úprimnosť.

4. Pozdrav slnku každé ráno

Trochu pohybovej motivácie nezaškodí nie....? Jóga a všeobecne cvičenie je super vec. Hýbem sa dosť ale ráno vstávam často bez nálady a tak som sa rozhodla, že okrem pohára vody pred raňajkami nezaškodí ani pár pozdravov slnku s dobrou hudbou.

5. Menej stalkovania na instagrame.

Pred dvoma rokmi som na Silvestra plakala sama doma s mojou mačkou. Povedala som si: Keď nikomu nechýbam na Silvestra, nebudem nikomu chýbať ani na sociálnych sieťach. Zrušila som si Facebook, Insgargam aj Snapchat. Snap aj Instagram som si obnovila po pár mesiacoch, bez Facebooku som vydržala takmer dva roky (pokým som nedošila na školu do zahraničia).

Dôvod bol jednoduchý-nevedela som načítať to, že tie dokonalé životy, ktoré som videla na sociálnych sieťach nie su reálne a nemusím sa opúšťať, kvôli tomu, že môj život taký nie je.

Za tých pár mesiacov som si od Instagramu odvykla. Keď som sa však začala znovu zúčastňovať prednášiek v škole, rýchlo som as vrátila späť do starých kolají. Nie len to, že ránnou tradíciou bolo skrolovanie instagramu ale aj štatistiky využitia barérie v mojom telefóne ma teda prinútili s túto „voľnočasovú“ aktivitu trochu obmedziť.

6. Menej sa pozorovať

Čím menej sa budem pozorovať, tým menej chýb na sebe budem vidiež a tým lepšie budem vidieť, že ten tuk z brucha ide preč a krém proti pupáčikom na čele neboli len vyhodené peniaze. Je to ako keď varíte špagety. Čím dlhšie čakáte nad hrncom, vyberáte cestoviny a skúšate či sú už hotové, tým viac ste hladní, popálení a na koniec čakáte tak dlho, že vám to zničí aj chuť do jedla.

7. Dlhá prechádzka s vypnutým telefónom aspoň dva krát do týždňa

Prechádzky milujem! Prechádzam sa často, dlho, sama, so slúchatkami v ušiach. Často krát však s telefónom vo vrecku a keď vidím niečo pekné alebo nejakú blbosť , rozposielam to kamarátom a rodine. V rámci mojej cesty za tým, aby som sa cítila lepšie som sa rozhodla užívať si tieto veci iba sama so sebou a s hudbou v ušiach. Pretože ak odfotím jednu peknú vec, desať ďalších prehliadnem, pretože čumím do telefónu.

8. Viac si veriť

Keď som si tento bod napísala do svojho zoznamu, nenapadlo mi, že je to to isté ako bod číslo jedna. Až keď som si zoznam nalepila na stenu nad stolom a všimla som si prvý a posledný bod, uvedomila som si, že na to aby som sa cítila lepšie sa musím vysporiadať v prvom rade sama so sebou. Začať sa cítiť dobre vo svojej spoločnosti, vo svojej koži, vidieť svoje pozítíva, viac si dôverovať a viac si veriť.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Hanis pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.