6.10.2017 20:32

Móda pominie, no štýl je večný. Mysli na to, keď si budeš najbližšie kupovať do svojho šatníka ďalší kúsok

Vedeli ste o tom, že módny priemysel, je druhý najznečistenejší na svete? Môžu za to najmä reťazce, ktoré produkujú "fast-fashion". Nejde tu o kvalitu, ale o kvantitu a ľudia, ktorí tieto kúsky vyrábajú, pracujú častokrát v hrozných podmienkach. Dá sa to však zmeniť?

Zdroj: Barbora Kubi

Samozrejme, že dá, len to chce pevnú vôľu a trochu spomaliť. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko stojí výroba obyčajného bieleho trička, ktoré má v šatníku asi každý z nás?

A koľkokrát ste ho mali vlastne na sebe predtým, než ste ho "vyradili" z obehu a kúpili si ďalšie?

Asi nebudeme ďaleko od toho, že ste ho kúpili vo výpredaji za maximálne 10 eur a obliekli ste si ho tiež len niekoľko-krát, lebo sa vám v práčke roztiahlo alebo sa vám proste prestalo páčiť (česť výnimkám). Trošku samozrejme preháňame, no veríme, že chápete kam tým mierime.

Nikomu však neberieme, že chce vyzerať štýlovo a za čo najmenej peňazí, no dá sa na to pozrieť aj inak.

Nie je lepšie mať v šatníku spomínané biele tričko za 30-40 eur od lokálneho dizajnéra alebo poctivej značky, ktoré ti vydrží dvakrát dlhšie ako to z bežného reťazca? V konečnom dôsledku ušetríš peniaze (kedže nemusíš stále kupovať nové) a podporíš toho, kto si to skutočne zaslúži, lebo prináša hodnotu.

Celou pointou toho, čoho sme momentálne svedkami v módnom priemysle je obmieňať šatník minimálne 2 -krát do roka, lebo nám nadnárodné reťazce "naservírujú" čo je akurát trendy a kedže nechceme byť pozadu, ideme si to hneď kúpiť. Avšak, za zlomok ceny, akú by si aj také obyčajné tričko zaslúžilo. To nie je žiadna hodnota.

Nebolo by však lepšie mať v šatníku pár poriadnych kúskov, ktoré nám vydržia oveľa dlhšie, zároveň budú štýlové a čerešničkou na torte bude to, že podporíme poctivého dizajnéra, či značku?

Veríme, že sa vám práve vynorilo množstvo otáznikov, o čo nám tu vlastne ide. Nebojte sa, dozviete sa to už čoskoro. Ak ste však netrpezliví, sledujte naše sociálne siete, no sľubujeme, že to bude revolučné!

A nezabúdajte:

Móda pominie, no štýl, ten je večný! - YSL

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Nová kreatívna módna platforma pre tých, ktorí vidia v móde niečo viac ako len kus oblečenia. Spája blogerov, dizajnérov, značky, miesta a všetkých milovníkov udržateľnosti a dobrého pocitu

Chceš vedieť, keď Styllie pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.