Koľko zaplatíš za psa na hotelovej izbe?

Na mojej FB stránke som sa pýtala, koľko najviac si zaplatil/a za psíka na hoteli. Rozprúdila sa búrlivá diskusia a vznikol z toho menší prehľad výšky poplatku za psa. Celkom praktické nie?

Možno pomôže ľuďom, ktorí sa obávajú kvôli cene cestovať so psíkom. Nájdeš tu aj poriadne pálky, ale keď človek chce, dá sa nájsť dokonca aj ubytko bez poplatku. Tak sa inšpiruj hotelmi u nás aj v zahraničí.

Tara v hoteli Patria a Frigo v hoteli Galileo

Vo Vysokých Tatrách je to rôzne. Závisí od toho, či preferuješ luxus alebo ti stačí penzión. V službách pre psíčkarov je v mega predstihu hotel Fis na Štrbskom plese. Za poplatok 15 eur/noc máš zabezpečený pelech pre psíka, misky, granule a v ponuke hotela je aj menu pre psíka!

Na spomínanom Štrbskom plese je dosť veľa dog friendly ubytovaní, jedným z nich je aj hotel Patria. Tam za psíka zaplatíš "krásnych"  25 eur na noc (kedysi 15 eur), ale žiadnu výbavu na izbe nečakaj.

Ak hľadáš v Tatrách finančne priaznivejšie, penzión Horal psa ubytuje za 3,50 € na noc. Tak nízky poplatok som ešte nezažila 😀 Jasné, že bez výbavy na izbe (pri tej cene by som to ani nečakala), ale so záhradou na venčenie.

Ako sú na tom slovenské mestá?

Obvykle sa výška poplatku za psíka pohybuje medzi 10-15 eurami na noc. Tak je to napríklad v hoteli Rezident v Turčianskych Tepliciach, botique hoteli Hviezdoslav v Kežmarku aj v hoteli Bystrička v Martine.

Nájdu sa samozrejme aj výnimky. V Oravskom háji zaplatíš 7 eury na noc a je to tam naozaj skvelé miesto pre psíka. Hotel Galileo si pýta 16 eur za psa na izbe, ale na celý pobyt. Poplatok v rekordnej výške 25 eur/noc zaplatíš v krásnom luxusnom kaštieli Galicia Nueva, no za tie prachy na izbe aspoň chlpáča čaká miska aj pelech.

Frigo v hoteli Bystrička v Martine.

Ako sú na tom zahraničné hotely

V zahraničí je situácia ako zvyčajne, lepšia. Podľa mojich skúseností aj skúseností čitateľov. Hipsterksý 25 hours hotel v centre Viedne ti za 15 eur /noc pripraví pre psíka pelech, misky aj nejaký ten pamlštek a na každom kroku máš venčovisko. V slovinskom meste Portorož v hoteli Kempinski je to rovnaké – 15 eur/noc a výbava pozostávajúca z pelechu, misiek a pamlskov. V poľskom hoteli Lenart vo Wieliczke pri Krakove bol psík dokonca ubytovaný bez poplatku a na izbe mal misku, pri hoteli dlhé venčovisko s košmi a sáčkami!

Tomu sa povie psí život :D

Aké máš skúsenosti ty? Budem rada za každý komentár a tip, nech viem, kam sa vybrať nabudúce. :) Viac praktických tipov a recenzií dog friendly podnikov nájdeš na mojom blogu Labky na cestách. Ak chceš, mrkni sa.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Som Nika a spolu so svojimi psíkmi Tarou a Frigom chodíme po Slovensku a vyhľadávame miesta, podniky a podujatia, kde si vítaný/á aj so psom. Zmeňme našu krajinu na dog friendly. :)

Chceš vedieť, keď Labky na cestách pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.