8.2.2018 04:01

Nečakaný zvrat...

Labyrint v ktorom sa nachádzam.

Som 16 ročné dievča, ktoré sedí na káve so svojím priateľom. Pozerám naňho a myslím nato, či toto je tá pravá láska. Neviem o láske nič, veď som ešte žiadnu asi nezažila. Poznáte ten pocit keď máte prvú lásku a nie ste si istá či ho ozaj milujete alebo len vypĺňate svoj prázdny čas sním? V tom som si uvedomila, že je tam aj on. No dopijeme kávu a pôjdeme ? spýtala som sa Filipa.

Jasné láska, povedal Filip, ale ešte predtým sa ťa chcem spýtať, či na víkend nepôjdeš so mnou ku kamarátovi do Šale.

Hmm... Šala? Síce som netušila ani kde to je ale tak lepšie ako sa doma nudiť. Tak pôjdem veď čo oco bude isto u priateľky a nikoho nebude zaujímať kde som. Len babám musím oznámiť, aby šli samé na párty.

Sobota ráno:

Vstala som z postele, umyla si zuby dala raňajky a začala s prípravami na večer. Ja som blond, takže vyhráva ružová na dnes a na zajtra si nahádžem niečo do tašky, samozrejme asi 500 zbytočných vecí z ktorých aj tak vyberiem len jednu ale už sa neviem dočkať aké to tam bude. Bolo 17:00 keď pre mňa prišiel Filip. Jasné zasa je tu na čas a ja nestíham. Filip prišiel za mnou do izby a trpezlivo čakal než sa nachystám.

Fajn môžeme ísť, povedala som Filipovi.

Neviem síce ako ďaleko je od môjho bydliska Šaľa, ale Filip mal nové auto a samozrejme aby mohol sekať machra tak na to riadne dupal. Inak zabudla som sa zmieniť že Filip má 23 a pracuje ako futbalista v Rakúsku. V Rakúsku totižto za futbal platia a jemu sa pracovať nechce. :D

Dobre sme na mieste, povedal Filip. Vyšla som hore do bytu ktorý mal asi dve izby a to fakt izby typu zahádzaná stolička vecami a ak si chceš sadnúť hoď to niekde a keď chceš pohár umy si ho. Jasné býval tu jeden chalan ktorý nemal nikoho, takže sa nečudujem. U Filipa upracem aspoň ja. No dobre prestala som riešiť byt a naliala si vodku, pretože v tomto období ešte nefičal žiadny capitán ani nič podobné tak vodka bola jediné riešenie. Popíjala som so šiestimi chalanmi v byte ktorý bol veľký ako moja izba. V momente keď chalani riešili Filipov futbal a ten sa im chvastal tým aký je super a ja som ho začínala mať plné zuby sa otvorili dvere. Prišlo tam jedno dievča. Ahoj ja som Alex pre kamošky Saša a pre teba záchrana od týchto chalanov, ktorí isto hovoria o futbale, alebo o ženách. Ahoj záchrana, ja som Aďa a som fakt vďačná že si sem zablúdila. Chalani neobťažujete sa nás zoznámiť, zakričala ironicky Saša a ja som začínala mať pocit, že večer bude fajn, pretože Saša bola úplne v pohodičke baba.

Tak ktorý je ten tvoj ? Spýtala sa Saša.

Filip, ten v modrom lacoste tričku napasovanom, ktorí sa momentálne chvastá.

Hmm pekné tričko, asi má dobrý vkus povedala Saša.

No dobrý vkus má jedine tak na ženy keďže má mňa a to tričko je tak isto moja práca.

Hmm tak to máš potom dobrý vkus ty, zasmiala sa Saša.

Vieš čo poďme niekde kde chalani nás nebudú prekrikovať a kde v kľude pokecáme a poohovárame tých svojích.

Skončili sme v kuchyni a Saška držala v ruke vodku. Toto som im čorla, predsa tu nebudeme na suchu. Inak môj chalan je ten, ktorý tu žije, ale veľmi sa tým nechválim, pretože on tu má bordel ako v tanku a ja nemám už nervy nato, aby som ho každý druhý deň upratovala, stačí mi môj byt.

Ty máš byt? spýtala som sa.

Áno ja mám 22 rokov, bývam vo Viedni a aj tam pracujem, pretože s mojími rodičmi sa nedalo vydržať. Matka alkoholička, otec tyran. A potom som tu ja a moja 27 ročná sestra, ktorá má malé bábo a tak isto býva vo Viedni, ale so svojim manželom.

Aha to mi je ľúto, nevedela som čím si si musela prejsť. povedala som a ozaj ma mrzelo, že som sa spýtala na také súkromné veci, keď sa poznáme sotva hodinu. Keď už sme pri priznaniach. Ja mám 16 a bývam v podstate sama v dome. Pochádzam z Rakúska, obec Hohenau an der March narodená som v Mistelbachu a na slovensko sme sa preťahovali pred 3 rokmi, čiže moja slovenčina je preto taká aká je a preto mi musíš každé tretie slovo opraviť.

V pohode Adi, nato že tu bývaš tak krátko tak tvoja slovenčina by schovala do vačku polku Slovákov.

Dopíjame, ozvalo sa zrazu od chalanov z obývačky. Ide sa žííííť...

Ožratí sú no nevadí, musíme dať na nich pozor.

Prišli sme do klubu kde som so Sašou tancovala a popíjala celý večer a úplne sme na chalanov zabudli, čiže keby sa po Filipovi škriabe nejaká žena ani o tom neviem.

Ani neviem ako, zobudila som sa na byte a bolo 9 hodín ráno.

Všetci ešte spali, tak som si podala vodu a ľahla naspäť k Filipovi.

Odrazu som začala dumať nad tým, čo sa včera udialo. A hlavne kde je Saša? Spí tu alebo nie?

V tom mi to doplo... Filip chudák spí vedľa mňa a ani netuší, že premýšľam nad Sašou. Bože čo sa to so mnou robí ? Zošalela som už úplne či čo ?

Okey. Priznajme si Saša sa mi páči. Veď ale každá baba povie že hento dievča je pekné a hento nieje. Okey som v pohode. Už som sa zľakla, že som nejaká vadná. Zabudnem nato a budem sa venovať Filipovi a isto ma tieto hlúpe myšlienky prejdú.

Filip sa pomaly zobúdzal a ja som videla, že ešte asi nevytriezvel, čiže dnes zostávame v Šali.

Ako to pokračovalo ďalej ? Chcete vedieť čo sa stalo ďalší deň v Šali a čo bolo ďalej so Saškou a Filipom? ...

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď 1echo pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
15.8.2018 00:00
Zmätená
8.2.2018 23:42
Nečakaný zvrat 4
8.2.2018 20:22
Nečakaný zvrat 3