5 dôvodov, prečo by si mal začať aktívne behať

Na škále rôznych fyzických aktivít, behanie zastáva vysokú pozíciu. Táto aktivita je finančne nenáročná, ale hlavne, je to vyborná forma, ako udržať svoju myseľ a telo vo výbornej kondicií.

1. Je to praktické

Spolu s rýchlo chôdzou, beh patrí medzi najpraktickejšie fyzické aktivity. Narozdiel od chodenia do posilovne alebo hrania niekoľko setov tenisu, behanie je aktivita, ktorú môžete robiť kdekoľvek a kedykoľvek. Môžete rovno vybehnúť z dverí vášho domu a začať. Stačí si len zaviazať svoje šnúrky a môžete vyraziť.

Zdroj: RunnersWorld

2. Pomáha to vašemu kardiovaskulárnemu zdraviu

Behanie pomáha vybudovať zdravé a silné srdce. Štúdia od Americkej univerzitry kardiológov  hovorí, že bežci majú o 45% nižšiu šancu na smrť z dôvodu srdcovej príčiny v porovnaní s ľudmi, ktorí sa behaniu nevenujú. Stačí sa tomu venovať minimálne 10 minút denne.

3. Behanie napomáha vašemu psyhickému zdraviu

Behanie nieje blahobytom len pre vaše telo, ale aj pre vašu myseľ. Behanie napomáha bojovať s vysokým stresom a problémami s úzkosťami. Taktiež to zlepšuje vašu náladu. S osobonej skúsenosti viem povedať, že nával endorfínov po skončení behania vážne stojí za to.

Zdroj: TrainingPeaks

4. Je to lacné

Behanie je šport, ktorý nelezie hlboko do vašej peňaženky. Môžete ho vykonávať kdekoľvek, a nepotrebujete na to žiadne príslušenstvo. Stačí vám len pár kvalitných bežeckých topánok a nejaké to športové oblečenie.

Zdroj: CountryaTownHouse

5. Pomáha to vašej kreativite

Počas behania nemyslíte na kažodenné starosti. Vaša myseľ počas zvýšenej fyzickej aktivity pracuje odlišnejšie. Veľa svetovo známych umelcov, hudobníkov ale aj marketingových pracovníkov priznáva, že ich nápady vznikli počas behania alebo inej fyzickej aktivite.

Zdroj: AdobeStock

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Just making this world a better place for people searching for informations

Chceš vedieť, keď ThePegas pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.