16.2.2018 18:39

Nevieš akú knihu si prečítať ?

Kedže rada čítam knihy spomeniem 5 TOP, ktoré som čítala a ktoré Vám určite odporúčam si prečítať. :)

-- 1. Na vine sú hviezdy - John Gren

- Táto knihaje o Hazel ktorej v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodila do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši , užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, má rakovinu na ústupe a oči len pre ňu.
--2. Papierové mestá - John Green
-Margo jej bláznivé dobrodružstvá sa zakaždým prehnali školou ako letná búrka: na gitare ju naučil hrať nejaký starký v polorozpadnutom dome v mississippskom Hot Coffee. Jej najneuveriteľnejšie príhody sa vždy ukázali ako skutočné! Tak do tejto dobrodružnej duše sa beznádejne zamiloval Quentin-Kvéčko Jacobsen, trochu zakríknutý chlapec z dobrej rodiny. Keď mu pojašená maturantka jednej noci vlezie do izby prezlečená za nindžu a odhodlaná vykonať jedenásť bodov neľútostnej pomsty nevernému frajerovi a bývalým kamarátom, Kvéčko neodmietne. To, čo povystrájajú, Quentina rovnako nadchne ako vyľaká. Lenže na druhý deň je Margo preč a zanechá po sebe len indície určené práve jemu. Vydáva sa teda na cestu plnú odbočiek, a čím bližšie je k cieľu, tým lepšie spoznáva skutočnú tvár priateľky – a možno aj svoju vlastnú.
--3. Motýlik - Sylvia Mozerová
-Kniha Motýlik je prerozprávaním reálneho smutného príbehu, je sondou do duše a sveta mladých narkomanov. Hlavnou hrdinkou je študentka Miška, ktorej rodina sa práve rozpadáva a neunesie faloš a zradu najbližších priateliek. V návale žiaľu a bezradnosti stretne v noci pod trenčianskym hradom skupinu mladíkov, ktorí ju vypočujú a ponúknu jej tabletku na ,,zabudnutie“. V ten večer už viac nijaký smútok necítila, ale zaplavila ju radosť. Za 15 minút sa z neznámych chalanov stali jej najlepší kamaráti. Prvý krok na šikmú plochu sa ,,vydaril“. Miška zabudla na školu, rodinu, priateľov, známych a dovtedy uznávané hodnoty.... odteraz uznávala len ,,herákov“. Droga sa stala jej modlou, ako povedala: ,,spadla som do priepasti, ktorá ma svojou krásou a hĺbkou neuveriteľne priťahovala, ale z ktorej som sa už nikdy nemohla dostať“. Akékoľvek pokusy rodiny, aby sa odpútala od partie, skončili neúspešne. Keď sa jej priateľ, narkoman Martin dlhšie neukázal a nedal o sebe vedieť, Miška cítila, že bez neho nedokáže žiť. Predávkovala sa v jeho byte. Príbeh Mišky, ktorý sa skončil tragicky, je obrazom krutej reality. Je nielen výstrahou, ale aj výzvou, volaním o pomoc.
--4. Tisíc chlapčenských bozkov - Tillie Cole
- Rune pochádza z Nórska. Má päť rokov a nepáči sa mu, že sa musí s rodičmi presťahovať do Ameriky, kde jeho otec dostal prácu. Po príchode sa však zoznámi s rovesníčkou Poppy a jeho život je hneď ružovejší. Rodí sa medzi nimi hlboká náklonnosť, každú voľnú chvíľu trávia spolu, je z nich nerozlučná dvojica. Poppy však nadovšetko miluje aj svoju babku, ktorá jej pred odchodom na večnosť daruje obyčajný zaváraninový pohár plný papierových srdiečok. Má si na ne zaznamenať tisíc najkrajších bozkov, ktoré raz v živote dostane. Prejde desať rokov a Rune sa s rodičmi – zasa nerád – vracia do Osla. S Poppy si sľúbia, že budú každý deň v kontakte. Ona sa však zakrátko odmlčí a záhadne kamsi zmizne. Neodpovedá na maily, nedvíha telefón. Čo sa stalo? Oklamala ho? Našla si niekohoiného? Veď sa predsa mali radi! Rune zatrpkne a zanevrie na celý svet. A keď po čase opäť prichádza do Ameriky, dozvedá sa pravdu. Tá sa mu však páčiť nebude . Poppy je vážne chorá.
--5. Grafitové dievča - Miroslava Varáčková
- Táňa kráča v ústrety bezútešnej budúcnosti - doštudovať s odretými ušami, nájsť si najpodradnejšiu prácu v meste a dúfať, že ju už nechytia policajti. Táňa to v živote nemá ľahké. Doma ju čaká len matka alkoholička, ktorá jej nedokáže dať ani pár drobných na jedlo, nieto ešte na niečo iné, bez čoho si žiadna sedemnásťročná baba nedokáže predstaviť svoj život. Z reality uniká len s kamošom Britvom pri drobných krádežiach. Keď ju osloví fotograf Ben, Táňa nadobudne pocit, že po rokoch trápenia a súženia, jej bude konečne dopriate to dobré v živote. No vzťah založený na neúprimnosti a faloši nemôže vydržať. A nešťastie nikdy neprichádza osamote.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Volám sa Viktória. Budem sa venovať písaniu článkov o kozmetike ale aj o živote. Verím že sa Vám budú moje články páčiť, a ak by ste mali nejaké návrhy zanechajte mi komentár alebo ma kontaktujte e-mail: [email protected]

Chceš vedieť, keď Viky pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.