Ako ma zmenili poruchy príjmu potravy

V tejto dobe je téma o PPP veľmi rozšírená, a preto som sa rozhodla že sa s Vami podelím o môj príbeh s PPP.

Už od mala som mala problém preto, aká som bola, ako som vyčnievala z davu, že som bola väčšia ako ostatné deti.Snažila som sa s tým niečo robiť. Na internete som hľadala rôzne nezmyselné diéty.Skúšala som naozaj čokoľvek, no dlho mi to nevydržalo. Vtedy som ešte nevedela o zdravom životnom štýle vôbec nič.

S príchodom na Strednú školu som to prestala vnímať,to aká som a že chcem schudnúť, len som si chcela užívať život s priateľmi. Až do tretieho ročníka kedy, začali posledné letné prázdniny. Moja prvá brigáda s ktorou prišli prvé problémy. V hlave som si nastavila že budem jesť minimálne. Moje raňajky vždy pozostávali z ovsenej kaše a na olovrant som jedla ovocie. Brigádovala som len cez týždeň do druhej poobede. Niektoré dni som vynechávala ďalšie jedlá, namiesto jedla som si dala kávu. Bola som tým posadnutá.

Chcela som rýchlo schudnúť. Začínalo sa to prejavovať aj na mojej postave začali mi trčať kosti,bola som slabá. Keď, som sa vrátila do školy po prázdninách všetci mi vraveli ako som moc schudla, a že by som mala viac jesť,že som už moc chudá. Bolo mi to veľmi nepríjemné. Snažila som sa jesť ale stále som nejedla dostatočne. Musím sa priznať, že sa mi to vtedy páčilo aká som bola chudá, že som si mohla obliecť čo som chcela. Vtedy bolo aj obdobie Stužkovej kúpila som si nádherné šaty v ktorých som sa citíla skvelo. No keď, som pred nedávnom našla fotky zo štužkovej mala som hrozný pocit a sama seba som sa pýtala ako som mohla takto hrozne vychudnuto vyzerať.

Po skončení školy a potom všetkom odriekaní to prišlo. Začala som jesť veľa, prejedala som sa. Bola som schopná zjesť všetko čo som našla doma, alebo som si šla kúpiť čo som chcela. Moja rodina o tom ale nevedela, skrývala som to. Robila som to potajomky. Začala som priberať. Už mi prestali trčať kosti. Moja rodina mi povedala že vyzerám omnoho lepšie. No ja som z toho nadšená nebola, bála som sa že budem ako predtým, mať nadváhu. Nedalo sa to zastaviť. Bolo to tažké. Medzitým som aj študovala rôzne články o zdravom životnom štýle. Chcela som ísť do toho,už som sa nechcela prejedať a cítiť sa zle.

V hlave sa mi to nejak urovnalo a chcela som byť zdravá, jesť zdravo, cvičiť, mať svaly a hlavne sa neprejedať. No nebolo to ľahké zo začiatku. Keď som už začala zdravo žiť niekedy som vydržala 3 dni a prejedla som sa, potom týždeň a zase som sa prejedla. Nebavilo ma to začínať odznova. Bola som z toho zničená. Nakoniec som všetko povedala našim doma. Veľmi ma v tom podporovali a aj môj priateľ. Prosila som ich, aby tie nezdravé potraviny si niekde odkladali, aby som ich ja nemala na očiach a nemala chuť sa prejesť. Od tej doby sa to zmenilo. Veľmi mi pomohlo že som cvičila a že som si zapisovala do denníka čo som zjedla za celý deň a čo som cvičila.

Už je to polroka čo som sa z toho dostala. Konečne si užívam život. Papám pravidelne zdravé jedlá, cvičím, a občas si dám aj niečo nezdravé. Do budúcnosti plánujem aj kurz fitnesstrénerky. Som veľmi rada že som sa dostala z PPP je to beh na dlhú trať, ale na konci je ten pocit na nezaplatenie. Neubližujte svojmu telu. Jedzte pravidelne,cvičte,občas si dajte niečo nezdravého,skúšajte nové veci a telo sa Vám za to potom odvďačí.

Alexxy <3

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Ahojte, som mladé dievča ktoré vo voľnom čase rada píše. Dúfam, že moje články vás zaujmú. Venujem sa zdravému životnému štýlu. Rada varím,cvičím,čítam a moje články budem venovať rôznym receptám,radám.

Chceš vedieť, keď alexxy pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.